Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: ORGANLARIN DİNLENMESİ  (Okunma sayısı 3073 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı muhterem

  • Üye
  • *
  • İleti: 741
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
ORGANLARIN DİNLENMESİ
« : 06 Mart 2008, 13:17:35 »
Bedenin veya organların dinlendirilmesi binlerce yıldır bilinegelen birşeydir. Eski uygarlıklar, daha sonra Yunan ve Roma uygarlıkları bu yöntemi uygulamışlardır. Her dinde bir oruç veya perhiz yöntemi güdüldüğü bilinir. Dinlerin ortaya koyduğu oruçlar sağlık açısından organları dinlendirmekten, zehirlerinden kurtarmaktan başka birşey değildir. Çağımızın besin uzmanlarına göre, çağımız insanı zaman zaman organlarını dinlendirmediği için çok şey kaybetmektedir. İnsan istediği kadar iyi kaliteli besin alsın; eğer toksinler birikmişse, bunlardan kurtulmadıkça beden bizi sağlıklı bir biçimde besleyemez. Bedeni bu zehirlerden kurtarmanın en akla yakın yolu organları dinlendirmek, yani yemek yememektir. Yalnız yemek yememek başkadır, perhiz etmek başkadır. Aradaki farkı belirtmek yerinde olur. Yemek yememek, yani aç kalmak bedenin besine gereksinimi varken onu bundan yoksun bırakmaktır. Perhiz ise bilimsel ve bilinçli biçimde bedeni toksinlerden kurtarmaktır. Doğal bir kurala göre, beden yiyecek birşey bulamayınca, ilk olarak en az gereksinim duyduğu maddeleri kemirir; yani toksinini ve zehirini. Beden bu toksinlerden kurtulunca birçok hastalıklar, yakınmalar yok olur; romatizma, arterit, şeker hastalığı, gut, migren, şişmanlık, kabızlık, sindirim bozukluğu v.b. gibi.

Bilinçli bir biçimde perhiz eden bir insan günlerce açlık duymayabilir. Çünkü beden kendi rezervlerini kullanmakta, yani gereksiz yağlarını yakıp eritmektedir. Her ne kadar organlar bedeni temiz tutmak için sürekli salgı salgılıyorlarsa da, solunduğumuz pis havanın ve yanlış beslenmenin yarattığı olumsuz etkiler salgı organlarının atabilme kapasitesinin üstündedir. Sonuç olarak kan pislikle dolar, salgı organları aşırı çalıştığından yorulur, bedenin direnç gücü zayıflar ve kronik hastalıklar baş gösterir.

Pek çok insan güçten düşeceğini sanarak bir öğün aç kalmaktan veya perhiz etmekten sakınır. Bu tamamen yanlış bir kanıdır. Kazazedelerin aç, susuz yaşadıkları çok duyulmuştur. Hasta bir hayvan günlerce her tür yiyeceği reddeder. Dişi kuşlar ve balıklar aç kalınca, bedenleri biriken yumurtaları besin olarak kullanır. Kış uykusuna dalan hayvanların bedeninde besleyici rezervler vardır. Ot bolken kuyruklarında yağ biriken koyunlar, kıtlık olunca bu yağı besin olarak kullanırlar. Hayvanda olduğu gibi, insan bedeninde de açlığa, kıtlığa veya perhize karşı koyacak besin rezervleri vardır.

  Pratik ve kolay yoldan organları nasıl dinlendirmeli :

1) Haftada bir : Akşam yemeğinden sonra ertesi akşam yemeğine kadar hiçbir yiyecek veya içecek almamak. Perhize yeni başlanıyorsa, yalnız kaynamış su veya suyla meyve suyu karışımı içilebilir.

2) On beş günde veya ayda bir : Akşam yemeğinden sonra ertesi gün ve daha ertesi gün öğleye kadar, yani 36 saat yalnız kaynamış su içmek. (Bedeni de dinlendirmek için bunu tercihen hafta sonunda yapmalı.)

3) Haftada bir ve hep aynı günde : 24 saat, yani 3 öğün yalnız tek meyve yemek; ertesi gün kahvaltıda da aynı meyveyi yemek.

4) Ayda bir : 3 gün sırayla tek meyve yemek ve susadıkça biraz su veya şifalı doğal çaylardan şekersiz içmek.

5) Yılda bir (et yiyenler için yılda iki) : 15 gün yalnız meyve ve sebze yemek. (Bu süre içinde protein, yağ, unlu madde veya şeker kesinlikle alınmamalıdır.) Beden ilkbahar veya yaz aylarında arınır. Meyvenin ve yeşilliğin bu mevsimdeki bolluğu, güneş ve açık hava bu kürü kolaylaştırır. Ama bedenin şiddetle arınması gerekiyorsa, zaman kaybetmeden bu kür herhangi bir mevsimde uygulanabilir. Perhiz veya kür sona erdiğinde, en önemli sorun insanın katı besin olarak ilk ne yiyeceğidir. Eğer perhiz kısa süreli, yani bir veya iki üç günlük ise, birkaç gün az yemekle yetinmeli. Eğer kür bir haftayı veya 15 günü bulmuşsa, ilk günün sabahı gene sıvı besin almalı. İkinci gün birinci öğün fırında kabuğu ile pişmiş patates, ikinci öğün fırında pişmiş elma yemeli. Üçüncü gün kahvaltıda 2 ince dilim kızarmış ekmekle biraz tuzsuz beyaz peynir yenebilir. Öğleyin fırında pişmiş patatesle salata, akşam yalnız meyve yemeli. Üçüncü günden sonra besin miktarı çoğaltılır, ama gene de sofradan tok kalkılmaz. Ancak birşeyi unutmamamk gerekir: Bu kürden sonra gene bedende toksin bırakacak cinsten besin yenirse, kısa süre sonra eski yakınmalar ve rahatsızlıklar yeniden baş gösterir. Şunu da bir kez daha tekrarlamakta yarar var: Sofradan tok kalkmamalı ve acıkmadan yememeli.

  Organlar dinlenirken :

Kür süresince bedenin asitleşmeye eğilimi vardır. Bu asiditeye set çekmek için her gün bir miktar limonlu su içmeli. Buna bir çimdik karbonat da katılabilir. Meyve suları kaynatılmış ve soğutulmuş suyla karıştırılarak içilebilir. Yalnız susadıkça içmeli. Susamadan içmenin ne yararı vardır, ne de salık verilir. Çünkü bu perhiz süresince bedendeki oksidasyon çoğalır. Bu çoğalma toksinlerin giderilmekte olmasından ileri gelir. Aşırı su içilirse toksinler giderilemez.

Beden kısmen bağırsaklar, kısmen de böbrekler yoluyla temizlenir. Perhiz eden bir insanın idrarı daha koyu ve daha asittir. Bağırsaklar da normal çalışmaz. Bu nedenle iki günde bir lavman yapmalı, yoksa bedendeki toksinler kana karışır. Perhiz süresince insanda garip arazlar belirebilir; paslı dil, ağız kokusu, baş ağrısı, bulantı, baş dönmesi, kabızlık, bağırsaklar boşaldığında nahoş koku v.b. gibi. Bütün bunlar bedenin toksinlerinden kurtulmakta olduğunu gösterdiğinden, endişe edilmemelidir. Ayrıca kan basıncı azalır, düşükse normale gelir, safra kesesi pisliğinden kurtulur, nabız atışı hafifler, kalp rahatlar, kan dolaşımı rahatsızlıkları yok olur, düşük ve yorgun organlar yerlerini bulur. Bedenin temizlenmesine fırsat verilmezse, kronik hastalıklardan başka ciltte çıban, sivilce, kızartılar, kaşıntılar da belirebilir. Bu belirtiler kanın temiz olmadığını gösterir.

Kür sırasında her ne kadar bellek zayıflarsa da, sonradan zihinde canlılık, bedende hafiflik hissedilir. Sağlıklı bir insan kür süresince çalışabilir. Hastanın ise yatması veya dinlenerek kürü sürdürmesi daha doğru olur.

Yeni bir beslenme sistemi uygulanınca beden de, zihin de 10 gün sonra değişmeye başlar. Bu değişim ancak 4 ayda tamamlanır. Kan plazması yaklaşık 10 günde, akyuvarlar 20-80 günde, alyuvarlar 120 günde değişir.

 

 

MÜHEYYA İZER`in
Bitkisel Protein ile DENGELİ BESLENME
adlı kitabından
Kendin İçin Birşey Yapmayacaksan ; Kim Yapacak ?
Başkası için bir şey yapmayacaksan ;Varolma'nın Anlamı Ne?
Şimdi Yapmayacaksan ; Ne Zaman ?

nazlita

  • Ziyaretçi
Ynt: ORGANLARIN DİNLENMESİ
« Yanıtla #1 : 06 Mart 2008, 14:13:50 »
Meri;

Ne kadar değerli bilgiler aktarıyorsun, teşekkür ederim. Benim için çok yeni ve ilginç bilgiler; fakat aslında yüzyıllardır uygulanan yöntemler bunlar; bizler sadece yediklerimize değil, yememize de dikkat etmeliyiz; ama ben biraz daha bilgi sahibi olduktan sonra bu yöntemleri denemeyi düşünüyorum; aslında gönüllü bir kaç arkadaş beraber yapsak bunları ve süreçte yaşadığımız deneyimleri paylaşsak hoş olmaz mı??

Teşekkür ederim  ;q

Çevrimdışı muhterem

  • Üye
  • *
  • İleti: 741
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: ORGANLARIN DİNLENMESİ
« Yanıtla #2 : 06 Mart 2008, 14:20:28 »
Rica ederim arkadaşım.
Aslında benim bunları yazarken amacım, bu konuları açmak ve de bunların üzerinde konuşup tartışmak.,
Teşekkürler okuduğunuz için .
Kendin İçin Birşey Yapmayacaksan ; Kim Yapacak ?
Başkası için bir şey yapmayacaksan ;Varolma'nın Anlamı Ne?
Şimdi Yapmayacaksan ; Ne Zaman ?

nazlita

  • Ziyaretçi
Ynt: ORGANLARIN DİNLENMESİ
« Yanıtla #3 : 06 Mart 2008, 14:49:17 »
Ben mesela şunu merak ettim açıkçası; örneğin Ramazan ayında tutulan oruçta sabaha karşı yemek yenilip yatılıyor ve bütün gün aç kaldıktan sonra akşam pastırma-sucuk-çayla iftar açılıyor hatta Coca cola firmasının Ramazan aylarındaki reklamları tam bir kitlesel hipnoz, zira bütün gün aç kalan bir bedene coca cola almak nasıl bir zihniyet anlamıyorum...
Fakat buradaki ilk perhiz akşam yemeğinden akşam yemeğine; dolayısıyla yemeğin saati ve perhiz öncesi ve perhiz sonrası akşam yemeklerinde ne yendiği bana çok önemli görünüyor; çünkü uzun perhizlerden sonra ne ve nasıl yenmesi gerektiğini açıklamış Sn.İzer; sanırım bu konularda biraz deneyimlemeye başlamamız gerekiyor; çünkü biz sadece yediklerimizle değil, düşündüklerimiz ve yaptıklarımızla yoruyoruz vücudumuzu; toplumumuza çok yanlış olarak yerleşmiş bir görüş var çok yemek yemek veya şişman çocuk = sağlık diye; bunu yıkmamız zor oluyor...
Belki de Fenerbahçe parkında bir kere düzenlenen Beslenme seminerlerinin devamı gelse süper olurdu; konuşalım Mert Hocamız ile  ;q ;q

Çevrimdışı muhterem

  • Üye
  • *
  • İleti: 741
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: ORGANLARIN DİNLENMESİ
« Yanıtla #4 : 06 Mart 2008, 15:04:52 »
Evet Nazlı,
 Bence de bu konular biraz havada kalıyor.Bizler araştırıyoruz, hatta bazan deneyimliyoruz.Belki her kişi farklı tepki verir, ve farklı sonuçlara varılır.
Ama bu farklı tepkiler, sanırım kişilerin sağlıklı , az sağlıklı ya da sağlıksız olmaları ile ilgili.
Fakat sonuçta ,bu bilgilerde, bence doğrular çok çeşitli değil.
Ve bu konuda da İYİ BİR REHBER'e ihtiyacımız var. ;x  ;n
Kendin İçin Birşey Yapmayacaksan ; Kim Yapacak ?
Başkası için bir şey yapmayacaksan ;Varolma'nın Anlamı Ne?
Şimdi Yapmayacaksan ; Ne Zaman ?

irem

  • Ziyaretçi
Ynt: ORGANLARIN DİNLENMESİ
« Yanıtla #5 : 06 Mart 2008, 15:09:19 »
Teşekkürler Meri paylaştığın faydalı bilgiler için.
1 gün aç kalınca hemen kan şekerim düşüyor,bunun psikolojik olduğuna inanıyorum.Çünkü ashramda 1 gün boyunca sadece sıvı orucu tutmuştuk ve çok rahat geçmişti benim için.Hiçbir şey yemeyip ve içmeyip tutulan orucun da(zaman aralığı kişinin sağlığına göre değişebilir.)bünyeye faydası olduğuna inanıyorum,ben yapamıyor olsam da.

HarikaTurunç

  • Ziyaretçi
Ynt: ORGANLARIN DİNLENMESİ
« Yanıtla #6 : 06 Mart 2008, 15:56:03 »
Arkadaşlar gönüllü  işinde varım,birlikte yaparak sonuçları paylaşarak yapabiliriz,
zaten Mert hoca da bu konuda  bize yardımcı olmak istiyor ama bildiğiniz gibi ufak tefek rahatsızlıklarımız ve ilaç kullanmamız engelliyor bu girişimi.
Aramızda bir tarih koyup ( ki ben mart sonu itibari ile hazır olabilirim ilacım bitecek)

Teşekkürler Merı cım çok güzel bilgiler bu paylaştıkların.

nazlita

  • Ziyaretçi
Ynt: ORGANLARIN DİNLENMESİ
« Yanıtla #7 : 06 Mart 2008, 16:35:56 »
benim kan ilacımı ve b12 mi hazirana kadar kullanmam gerekiyor; ama ben zaten bu ilaçları tok karnına almıyorum ve üzerine de birşey yemiyorum yani sıvı olduğu için iki ilaç da ve hergün kullanmıyorum; p.tesi - cuma B12 ampul; çarş demir ilacı içiyorum; bu nedenle ben de uyarım...

Bu gerçekten acıkmak ve psikolojik açlık arasında farkı kavramamızın bizim için önemi büyük diye düşünüyorum; zira belki de yola buradan çıkabiliriz; bedenimizi dinlemeye ufak ufak başladık zaten, değil mi??

Kucaklarım yol arkadaşlarım..

 ;n