Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: PEKMEZLI MUHALLEBİ  (Okunma sayısı 1659 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mine

  • Üye
  • *
  • İleti: 192
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
PEKMEZLI MUHALLEBİ
« : 08 Şubat 2008, 21:27:59 »
Kullanılacak Malzemeler

7 yemek kaşığı mısır nişastası
7 su bardağı su
2 su bardağı pekmez
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz

Hazırlanma Şekli

Derin çırpma kabında nişastayı, suyu ve pekmezi mikserle çırpın. Birbirileri ile özleşsinler. Sonra bir tencereye dökün. Orta ısılı ateşin üzerine tencereyi koyun. Tahta kaşıkla devamlı karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin. Biraz ılınması için bir kenara bırakın. Kaymak tutmaması için ara sıra tahta kaşıkla karıştırın. Ortası delik kek kalıbını soğuk suyla ıslatın. Ilınan pekmezli karışımı kalıba dökün. Bir gece buzdolabında bekletin. Servis tabağına ters cevirerek tatlıyı kalıptan çıkarın. Üzerini cevizle süsleyin
Mutlu olmak istiyorsak,
hayatın cisimde değil,
ruhta olduğuna inanmalıyız.

Tolstoy

Çevrimdışı deep inside

  • Üye
  • *
  • İleti: 645
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: PEKMEZLI MUHALLEBİ
« Yanıtla #1 : 16 Mart 2008, 01:53:49 »
Hmmm nefis bir tatlı gözümün önüne geldi.