KEÇİBOYNUZLU VE YULAFLI KURABİYE
(Yaklaşık 40 kurabiye)
1/3 su bardağı yumuşatılmış tereyağı
1/4 su bardağı bal
1/4 su bardağı keçiboynuzu tozu
1 yumurta
1 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı vanilya
1 su bardağı kepekli un
2 su bardağı yulaf ezmesi
1/2 çay kaşığı deniz tuzu
2 çay kaşığı kabartma tozu
Bir kapta tereyağı, bal ve keçiboynuzu tozunu iyice karışana kadar çırpın. İçine yumurta, su ve vanilyayı koyun. Unla karıştırılmış kabartma tozunu yavaş yavaş bu karışıma ekleyip karıştırın. Yulaf ezmesini de koyduğunuzda karışım hazır olacaktır. Yağlanmış tepsiye 3-4 santim aralıklı olarak kaşıkla dökün. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında 15-20 dakika pişirin.