Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Yoga Yapalım ( Yoganın Faydaları ) & Yoga Nedir  (Okunma sayısı 1899 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı superisi

  • Üye
  • *
  • İleti: 195
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Yoga Yapalım ( Yoganın Faydaları ) & Yoga Nedir
« : 26 Mayıs 2009, 13:58:58 »
dünyası yoganın yararlarını tanıyor. En önemli bilimsel verilerden biri, tek bir yoga dersinden sonra bile stres hormonu kortisolda düşüş olduğunun görülmesi. Düzenli yoga uygulaması sonucunda stres ile bağlantılı sıkıntılarda azalma görülür.
Omurganın sağlığı, iç organların doğru işlemesinde, uykusuzluktan obeziteye kadar farklı hastalıkların önlenmesinde büyük rol oynar. Yoga hareketleri omurganın esnek ve uzun kalmasını sağlar. Yoga yapan insanlar yaşlansalar da genç ve dinamiktirler.
Kan dolaşımın artması, cildin parlamaya başlaması- bütün bunlar yoganın fiziksel etkileri. Yogadaki nefes ve farkındalık çalışmaları ise duyguları dengeler. Kişi, merkezinde ve topraklanmış hisseder. Hayatın sunduğu güzelliklere açılır, huy haline gelmiş olumsuz düşünce kalıpları çözülür. Spiritüel boyutta yoga bütünleşme hislerini besler. Yoganın anlamı budur zaten: bütünlük. Her türlü zıtlık ortadan kalkar, bölünmüş parçalar bir araya gelir.
Stres ve zorlayıcı yaşam koşullarına karşı direnci artırır.
Yoga aynı zamanda bir sağlık aracıdır; sırt, baş, bel ve eklem ağrıları düzenli yoga egzersizleri sonucunda ortadan kalkar.
Ve yoga bağışıklılık sistemini geliştirir ve bir çok hastalıkla mücadele yeteneği kazandırır. Örnek; kanser, kalp ve damar hastalıkları.
Endoktrin sistemini ve hormonal sistemi düzenler
Solunum ve sindirim sistemini düzenler.
Kas ve iskelet sistemini güçlendirir. Bedensel ve zihinsel gevşemeyi sağlayarak, kaygı, telaş, hüzün ve öfke gibi olumsuz duygularla baþedebilmemize yardımcı olur.
__________________
milliyet .com