Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Argan Yağı  (Okunma sayısı 2061 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mine

  • Üye
  • *
  • İleti: 453
  • Karma: +0/-0
Argan Yağı
« : 14 Mart 2010, 12:58:22 »
ARGAN YAĞININ FAYDALARI :

* Derinin yaşlanmasını önler ve çatlamış derinin çabuk iyileşmesini sağlar.
* İyi bir afrodizyaktır.
* Emilimi oldukça yüksek olduğundan krem gibi kullanılabilir.
* Çok az miktarlarda üretildiğinden dolayı çok kıymetli ve pahalı bir yağdır.
* Saf zeytinyağına eşdeğer bir yağ.

KULLANIM ŞEKLİ :

Argan yağını kullanmadan önce elinizde ovup ısıtmanız gerekmektedir. Sonra ayak parmaklarınızdan başlayarak iki ayağınıza iyice yedirin. İki elinizle yuvarlak hareketler yaparak bacağınızı ve kaslarınızı iyice ovun. Daha sonra göğüs kısmınıza geçin. Omuzlarınızı iyice ovalayın.
İki elinizi ensenize koyarak parmak ucunuzla masaj yapın ve baş tarafınıza doğru gelerek yuvarlak hareketlerle masaj yaparak rahatlayın. Bu yağın en az 30-40 dak. vücudunuzda kalması gerekmektedir. Dilerseniz bu yağı yıkamadan pamuklu bir gecelik giyerek uyuyabilir ve sabah duş alabilirsiniz.
Bu yağı çok özel ve de pahalı yapan, yapımının son derece zahmetli olması. Argan Yağı ya da "Fas'ın sıvı altını", Fas'ın güney batısı hariç başka hiçbir yerde yetişmeyen argan ağacı meyvesinin yemişinden elde ediliyor. 10 metreye kadar ulaşan ağaçların büyük birer zeytini andıran meyvelerini yiyen keçiler, meyvenin ortasındaki yemişi sindirmeden çıkartıyorlar. Çiftçiler, bu yemişleri tek tek toplayıp, her bir yemişi bir taşla kırıp içindeki yumuşak çekirdeği çıkartıyorlar. Ardından çekirdekler kavruluyor ve yine elle öğütülüyor. Öğütülmüş çekirdekler suyla karıştırılıp, yağı çıkartılıyor. İki günlük çalışma sonucunda ancak bir litre Argan Yağı elde ediliyor. Eczacılıkta, mutfakta ve kozmetik ürünlerinde kullanılıyor. Berberiler Argan Yağı'nı afrodizyak olarak kullanıyor.

-Arganyağı cildi nemlendirir ve besler

-Antioksidandır

-Güneş hasarlarını tedavi eder

-Cildi dış etkenlerden korur

-Cilt hücrelerini yeniler

-Kırışıkları azaltır

-Saç ve tırnaklarınızda harikalar yaratır

  Arganyağı içindeki yağ asitlerinden ve  vitaminlerinden dolayı da cildi yumuşatır, esnekliğini artırır, gerginlik ve dolgunluk sağlar, rahatlatır ve canlılık verir

Alıntı

zekiye

  • Ziyaretçi
Ynt: Argan Yağı
« Yanıtla #1 : 15 Mart 2010, 12:26:41 »
 ;n