Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Sedef Ölçer Öldü  (Okunma sayısı 3387 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı TiViTi

  • Üye
  • *
  • İleti: 11
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Reklam
Sedef Ölçer Öldü
« : 11 Şubat 2008, 11:19:39 »
Böyle bir haber vermek istemezdim ama birilerinizi ilgilendirebileceğini düşünerek paylaşmak istedim. (Kendisini tanımam hatta adını ilk defa duydum)


Amerika'da yoganın öncüleri arasında gösterilen Sedef Ölçer, tedavi için aldığı yüksükotu nedeniyle hayatını kaybetti.
Chicago'da yaşayan yoga eğitimcisi Sedef Ölçer, geçen Çarşamba günü rahatsızlandı. Doktora gitmek yerine evde bulunan yüksükotu yaprağını kullanan Ölçer, Perşembe günü katıldığı yoga sınıfında daha da kötüleşti. Acil servise kaldırılan Ölçer, Cuma günü 46 yaşında hayatını kaybetti. Ölçer'in ölümün ardından Amerika'nın önde gelen gazetelerinden Chicago Tribune, "Dolu dolu yaşanmış bir hayat için trajik son" başlıklı bir yazı yayınladı.
Mary Schmich imzalı yazıda, Ölçer'in eşinden ayrıldıktan sonra yogaya başladığı ve kısa zamanda ilerleme kaydettiği ifade edildi. Ölçer, Chicagoyoga dergisine de haber olmuştu.
Türkçe, İngilzce, Almanca ve Fransızca bilen Ölçer'in kendisine ait bir tercüme ajansı bulunuyordu. birbitki.com internet sitesinde, Ölçer'in ölümüne sebep olan yüksükotu ile ilgili şu bilgiler yer alıyor: Sıracagiller familyasından; Avrupa, Batı Asya ve Akdeniz bölgesinde yetişen, iki veya çok yıllık otsu bir bitkidir. Yaprakları rozet şeklindedir. Çiçekleri dik ve uzun olup salkım şeklindedir. 40 kadar türü vardır. Yurdumuzda 10 türü yetişir. İçeriğinde kardiyotonik (kalbi kuvvetlendirici) glikozitler taşır. Zehirlidir.
Ev ilaçlarında çok dikkatli kullanılması ve tavsiye edilen miktarın aşılmaması gerekir. Kalp ilaçlarında kullanılır. Nabız atışını azaltır. Kan dolaşımını yavaşlatır."



NeFeS

irem

  • Ziyaretçi
Ynt: Sedef Ölçer Öldü
« Yanıtla #1 : 11 Şubat 2008, 16:19:22 »
Sedef Ölçer ışıklar içinde olsun.Ailesine ve sevenlerine sabır diliyorum.

Tiviti,ayrıca önemli bir haber,çünkü bitkiler "doğru" kullanıldıkları zaman şifadırlar ve bunu hatırlattığın için teşekkürler.
(Bu haberden Sedef Ölçer yüksükotu içmiş ve o yüzden ölmüş gibi bir sonuç çıkarmıyorum,sadece bitkilerin doğru kullanımıyla ilgili daha dikkatli olmak konusunda uyarı olarak da önemli bir haber.)

nazlita

  • Ziyaretçi
Ynt: Sedef Ölçer Öldü
« Yanıtla #2 : 11 Şubat 2008, 16:32:50 »
Çok haklısın İrem;

Üstelik yoganın öncülerinden diye nitelendirilen birinin bu şekilde göçmesi üzücü; belki ölümüne sebebiyet veren tek şey yüksükotu değildir; ama medyaya bile bu şekilde yansımış olması; yoga ve bu öğretiyi takip edenler için pek de hoş olmayan bir durumdur ki...Bu da bizim yoga nedir, ne değildir üzerinde her zaman ağırlıkla durmamız gerektiğini gösteriyor diye düşünüyorum...

 ;n