Alacağınız gıdaları mümkün olduğu kadar çiğ ve taze tüketiniz. Pişirme veya haşlama gıdaların besin değerlerini çok düşürür. Çiğ yiyemiyorsanız lütfen az ısıyla ve az sürede pişiriniz.
İnsanlar yeryüzünde yaklaşık 400.000 yıldır mevcuttur. Ateşi bulmadan önce, belki 10.000 yıldan bile az, insanlar doğa tarafından sağlanan en katışıksız ve saf hallerinde taze, canlı, pişmemiş çiğ besin yiyorlardı.
Doğada bütün hayvanlar, doğanın sunduğu şekliyle, pişmemiş çiğ yiyecekler yerler. Sadece insanlar yiyeceklerini pişirirler ve sadece insanlar yaygın hastalıklar ve rahatsızlıklar çekerler.
Bilim adamları ilk insanların meyve ve sebze ile beslendiğini ve tarih boyunca da anatomilerinin fazla değişmediğini kabul etmiştir. İsveçli bilim adamı Von Linne şöyle der: "İnsanların dış bedensel ve iç fizyolojik yapıları diğer hayvanlarla kıyaslandığında doğal besinlerinin meyveler ve sebzeler olduğu açıkça görülür." Fizyoloji, anatomi ve içgüdüleri bakımından insanların meyve, sebze, kuruyemiş ve tohumlarla beslenmeye uygun olduğu bilimsel çalışmalarla açıklanmış durumdadır.
alıntı...
bu da benim bügünki öğlen çiğ sebze tabağım
1 adet kabak, 2 adet salatalık, 1 adet tatlı kıtmızı biber, 1 adet havuç.Sevgiler...