-NLP ve BİREYSEL GELİŞİM- => NLP, Bireysel Gelişim ve Değişim... => Motivasyon => Konuyu başlatan: HarikaTurunç - 04 Aralık 2007, 13:22:09

Başlık: Güçsüz Fil
Gönderen: HarikaTurunç - 04 Aralık 2007, 13:22:09

GÜÇSÜZ FİL


 Yetişkin filler çok güçlü hayvanlardır. O kadar ki hortumları ile bir tonluk yükü kolayca havaya kaldırabilirler. Ancak küçük yaşta ağır bir zincirle demir kazığa bağlanan bir fil ise henüz güçsüzdür. Bu durumda iken ne kadar zorlarsa zorlasın zinciri kıramaz veya demir kazığı yerinden oynatamaz.

Bu şekilde büyüyen bir fil ileride ne kadar büyük ve güçlü olursa olsun demir kazığa bağlandığı takdirde ondan kurtulmaya çalışmaz, çünkü küçükken bunun aksinin mümkün olmadığına inanmıştır.

 

Her insanın içinde potansiyel büyük bir güç vardır. Ancak pek çok insan bu gücün farkında bile değildir. Engelleri aşmak ve hedeflerimize ulaşmak için içimizdeki bu gücü açığa çıkarmamız gerekir.

Gücünün farkında olmayan birinin başarılı olması mümkün değildir.

Oğuz Saygın NLP
Başlık: Ynt: Güçsüz Fil
Gönderen: irem - 04 Aralık 2007, 15:16:06
Ne kadar doğru Harikacım. :)Şartlandırmalarımızı bırakabildiğimiz,korkularımızı yenebildiğimiz ,kendimiz için çalıştığımız kadar özgürleşebiliriz;hayat da bunun için var sanki...Denemeye değer. ;m<
Başlık: Ynt: Güçsüz Fil
Gönderen: muhterem - 04 Aralık 2007, 16:10:12
Çok çarpıcı.Şartlanmalar ve takıntılar bizi engelleyen en önemli etkenler.Bunlardan kurtulmak ise ancak farkındalık ile olacak..
Teşekkürler Harika.
Sevgiler.
Başlık: Ynt: Güçsüz Fil
Gönderen: Nisa Aktürk - 04 Aralık 2007, 16:25:50
teşekkürler  Harikacım,

engelleri ve imkansızlıkları bizler koyuyoruz önümüze galiba yoksa herşey imkanlar dahilinde