Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: OLUMLU GÜNLERİN SEÇİMİ  (Okunma sayısı 1439 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Ayman

  • Ziyaretçi
OLUMLU GÜNLERİN SEÇİMİ
« : 21 Şubat 2012, 14:37:39 »
Olumlu günlerin seçimi

 Olumlu gunlerin seçimi çin metafiziğinde binlerce yıl vardır. Doğuda doğru hareketin doğru zamanda yapılması başarının anahtarıdır diye düşünüyorlar. Antik çağda bu tür sistemi savaşa başlama tarihı, memleketi yönetme gibi tarih hesaplaması yapılırdı. Saldırının doğru seçimi, o günün savaşı kazanma şansını arttırırdı. Eski zamanlarda bu sistemi imparatorların yakınlarında olan sadece bilgi insanları bilirlerdi. Daha sonra da, halk tarafından yayılmaya başladı.

 Bizim hayatımız zaman içinde bir harekettir. Bu sürekli hareketlilik içinde bizim seçimler yapıp, bazı kararlar almamız gerekiyor. Seçim yaptıktan sonra, sonuç bekliyoruz, ama maalesef bu sonuçlar yalnızca sadece bize bağlı değildir. Geçmiş olayları analiz ettikten sonra, bunları görebilirsiniz: bazen her hangi bir durum kolaylıkla ve sorunsuz çözülmüştür, bazı durumlar da uzun ve sorunlu çözülürdü. Örneğin bir mobilya seçtiniz, ve sözleştiğiniz gibi 1 haftada değil mobilyanız ancak bir ayda gelebildi. Teslim edilen sıparış mobilyanızın rengi sizin mağazada görüp seçtiğiniz rengiyle aynı olmadığı ortaya çıkıyor ve parçalardan birilerinde arızalı çıkıyor. Sonuç, ine mobilya'nızı bekleyeceksiniz v.s. En ilginci de aynı mobilyayı, aynı mağazadan sıparış edip alan komşunuza hiç bir şekilde sorunsuz gelmiştir. 'Bizde şansmı var, şans onlarda' dersiniz siz.

 Başka bir örnek: Küçük bir ameliyat doktorun dikkat eksikliği yüzünden sorunlu geçti. Düşünsenize eğer önceden olumlu gününüzü bilebilseniz ne güzel olurdu. Yeni alış verişinizi sorunsuz yapardınız, ameliyatınız başarılı geçerdi, seyahat ve uçak yolculuğunuz sorunsuz ve iyi geçerdi. Bir çok sorunları önceden önleyebilirdik ve maksimum sonuca varabilirdik. Evet, biz bu fırsatı insanlara tanıyoruz! Olumlu günler seçimi: evlilik, düğün, nışan, taşınma, ameliyat v.s.
Tabiki bütün bu olayların içinde kişinin rolü de çok büyüktür. Doğru tarih sadece bir ektir, açık kapı, o kapıyı kişinin çalması gerekir, içine girmesi gerekir. Evren kendisi yol açar, bizim sadece doğru bir şekilde, sorunsuz zaman içinde hareket etmemiz gerekiyor...

 Sevgiler...
« Son Düzenleme: 13 Mart 2012, 21:23:18 Gönderen: Ayman »