Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: YOGA KALBE İYİ GELİYOR  (Okunma sayısı 2103 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

HarikaTurunç

  • Ziyaretçi
YOGA KALBE İYİ GELİYOR
« : 10 Aralık 2007, 11:54:58 »
Yoga kalbe iyi geliyor
 
DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD'deki Emory Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde yapılan bir araştırma yoga yapmanın, kronik kalp yetmezliği hastalarının sağlığına kavuşmasında ve bu hastalarda görülen iltihaplanmanın azalmasında olumlu bir rol oynayabileceğini ortaya koydu. Araştırmada, kalp yetmezliği geçiren 19 hasta 2 gruba ayrıldı. İlk grup 8 haftalık bir yoga terapisine katılırken, diğer gruba sadece tıbbi tedavi uygulandı.
8 haftanın sonunda, yoga yapan kalp hastalarının kan oranında "interleukin-6" ve "C-reaktif" proteinleri gibi iltihaplanma seviyesini gösteren biyolojik maddelerin yüzde 26 azaldığı gözlenirken, sadece tıbbi tedavi gören hastalarda bu oranın yüzde 3'te kaldığı belirlendi. Kalp hastalarına çoğu zaman hareket etmelerinin tavsiye edildiğini hatırlatan uzmanlar, "yoganın kalp hastaları için en güvenli egzersiz biçimlerinden biri olduğunu" vurguladılar.

07/11/2007
Milliyet Gazetesi
Yaşam sayfası

irem

  • Ziyaretçi
Ynt: YOGA KALBE İYİ GELİYOR
« Yanıtla #1 : 10 Aralık 2007, 15:15:13 »
Teşekkür ederim Harikacım bu güzel haber için. :)Yoga yaptığım zaman kalbime iyi geldiğini hissediyorum,gevşedikten sonra kalp atışlarım  yavaşlıyor..