Merhaba arkadaşlar,
Mehmet Öz'ün görüşlerini sizlerle paylaşmak istedim.
Sevgiyle kalın...
> Topraktan çıktıktan sonra değiştirilmiş olan her şeyin mutlaka bir yan
> etkisi vardır. Kızartma, dondurma, hazır yiyecekler, katkı maddeli
> yiyeceklerin hepsinin etkileri kaçınılmaz. Yediğin yemek topraktan o şekilde çıkmadıysa yeme.
>
> Tereyağı margarinden daha iyi. Tereyağı hiç olmazsa hayvandan çıkıyor ve vücut bunu bir şekilde atabiliyor ama margarini vücut hazmedemiyor. Ekmeğin üzerine bir şey süreceksen, tereyağı sür.
>
> Fındık, fıstık, ceviz, badem, her gün mutlaka yenmeli. Günde üç kez birer avuç yendiği takdirde tokluk hissi vereceği için daha fazla yemenin önüne geçer. Çünkü bunların içinde yağ var. Yemeklerden bir- bir buçuk saat önce fındık, fıstık, badem yerseniz, yemeği fazla yemezsiniz. Fındık fıstık, bademi kavurmadan yiyin. Çiğ yiyin ve buzdolabında saklayın. Çünkü sıcak, yağı bozar. Zeytinyağını kızartmayın.
>
>
> İçinde renkli madde bulunan sebze, meyve hepsi çok faydalı. Üzüm, havuç çok faydalı. Türkiye'de meyveler çok lezzetli, bunun değerini bilin.
>
>
> Tatlı yemeyin. Baklava gibi ağır tatlılardan kaçının. Tatlı yerseniz, ağız
> tadınız başka tatları istemeyecektir.