Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Gelecek  (Okunma sayısı 1524 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı deep inside

  • Üye
  • *
  • İleti: 645
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Gelecek
« : 28 Aralık 2007, 00:56:50 »
Uzun zamandır ülkemizde ve dünyada çeşitli ülkelerde süren terör olayları, küresel ısınma, ekonomik sıkıntılar, açlık,yoksulluk beni çok düşündürüyor. Genç bir insanım. Geleceğimden ve tüm insanların geleceğinden endişeleniyorum. Haberleri ne zaman dinlesem kötü olaylar ile karşılaşıyorum. İyi dediğimiz haberler ise çoğu zaman yalan yada eğlence amaçlı, magazin amaçlı oluyor. Anlayamıyorum. İnsanların alıp veremediği nedir? Neden en büyük zulmü aynı milletten, ırktan, dinden kimseler birbirlerine yapıyorlar. Hepimiz bu dünyadan göç etmeyecek miyiz? Bu dünyanın nimetleri için kavga ediyoruz. Petrol için, su için, para için...Planlar, haritalar, projeler...Sürekli bir takım kağıtlardan bahsediliyor. Global olalım diyor ülkeler. Ama iki ülke arasını açıyor. Kardeşi kardeşe düşürüyor, aileleri parçalıyorlar. Bombalamalar, adı savaş olduğu kabul edilmeyen savaşlar,şehitler, gaziler, yüreği yanan aileler... Entrikalar sayesinde, vatanının ekmeğini yiyenler, vatanına ihanet ediyor. Durum içler acısı. Son olaylardan sonra artık sokağa çıkarken bile korkuyorum. Kalabalık yerler daha çok düşündürüyor.

Bütün bu olanlar, hayinlikler, ihanetler, yağmalar... Geleceğimiz ne olucak. Günün birinde anne, baba olduğumuzda çoçuklarımızın geleceği ne olucak. Çoçuklar için çok endişeleniyorum. Onlara iyi bir zemin hazırlayabiliyor muyuz? Çoçuğumuz olsun olmasın, olanlara sevgi ve iyi eğitim aşılıyabiliyor muyuz? Ağaç yaşken eğilir sözünü hatırlayalım. Herkes ilkokulda öğrenmiştir. Değil mi?

Elimizden geleni yapmalıyız. Düşüncelerimizi paylaşmalıyız. Bilmeyene doğrusunu akıllıca öğretmeliyiz. Zira biz başkalarına, onlarda başkalarına, derken çoçuklara, gençelere iyi şeyler aşılıyalım. Genç insanlar ülkemizin ve bütün dünyanın geleceği olabilir. Yarına içi boş meyveler yetişmesin. Ya da olmamış meyveler. Biri onu aldığında yemeli ve yiyene bir fayda sağlamalı...

Geleceğimiz için, çoçuklarımız için, ülkemiz için,  zulme uğramışlar için, açlar için en azından dua etmekle başlayalım. Hepimiz bir dua ile başlar ve bunu devam ettirirsek, İnsanlık ve Dünya Barışı için iyi bir enerji yüklemiş oluruz belki. Bilincimizi bu konuda uyanık tutalım. Zira bazen, ummadığınız bir yerde ve bir anda belki sizin karşılaştığınız kimselere,olaylara ışık olucağınız, onları aydınlatacağınız bir söz, bir davranış olacak...

Düşüncelerimizi paylaşalım. Sewgiler ;m<





Çevrimdışı folgsong

  • Üye
  • *
  • İleti: 44
  • Karma: +0/-0
Ynt: Gelecek
« Yanıtla #1 : 02 Mart 2008, 16:31:53 »
Hangi insan arzular kardeş kanı içmeyi
Kimse kabullenemez barıştan vazgeçmeyi

Atalarımız der ki: “Zorla iyilik olmaz”
Zorla iyilik olsa onda bir değer kalmaz

Dargınlıktan ne çıkar,önemli olan barış
Bir dost kazanmak için çevrenle her ân yarış

Dünyada huzûr,neşe tek barışta görülür
Âlemin mutluluğu barış ile örülür

Ecdadımız der: “Yurtta barış,dünyada barış”
Dünya barışla geniş,barış olmazsa darış

Dostça yaşamak için barış mutluluk tacı
Savaşlarda öldürmek,kan akıtmak ne acı

Kardeşlik denen mefhûm ezelî bir hilkattir
İnsan yaratılıştan eşref-i mahlûkattır

Irkı siyahtır diye sakin düşman ayırma
Siyah renkliyi ezip beyazını kayırma

Düşmanlıkları silip barışlar ile çağla
Dargınları barıştır,dost olmasını sağla

İnsanlık duygusuyla biz niye darılalım
Huzûru arıyorsak barışa sarılalım.

TŞKLER BEN BU KONUYLA İLGİLİİ BİR ŞİİR GÖNDERMEK İSTEDİM........

irem

  • Ziyaretçi
Ynt: Gelecek
« Yanıtla #2 : 02 Mart 2008, 22:21:13 »
Bize düşen sevgimizi paylaşmak ve olumsuzluklara rağmen olumlu,pozitif düşünmeye devam etmek,bunu davranışlarımızda da göstermek.Hepimiz bir zincirin halkalarıyız ve birbirimize bağlıyız.Bu enerji denizinde bir sıcak gülümseme bile,pekçok kişinin hayatında olumlu fark yaratabiliyor.