Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Neymiş yoga  (Okunma sayısı 2026 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı kurt e. inhan

  • Kıdemli üye
  • Üye
  • *
  • İleti: 1212
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bay
Neymiş yoga
« : 19 Aralık 2008, 13:17:43 »
Geçenlerde yoganın ne olduğunu merak eden bir akrabama yazmış olduğum bir yazımı ONUN İZNİYLE sizlerle paylaşmak istiyorum..

"..Hayat kolay değil fakat kolaylaştırma yöntemleri vardır: yoga bunlardan bir tanesi..

Nasrettin hocanin hikayesinde olduğu gibi, insan eşeğini kaybedince, değeri çok daha iyi anlaşılıyor..Ben bazı nedenlerden ötürü yazın yogayı 1 ay kadar düzenli bir şekilde yapamadim.  Aslında çeşitli bahanelerle kendimi kandırıyormuşum..Zaten yapacağım ya; şimdi yapmasan ne olur diye diye bir ayı neredeyse yogasız gecirdim.
Derken, işler sapa sardı..Artık sıra son bir ayın muhasebesini yapmaya geldi..Durum düşündüğümden bile daha kötüymus; Bunun uzerine yoganin bana kazandırdıklarını ciddi düşünmeye başladım..Yoganin gücünü bu şekilde ağır bedelli olsa da, daha iyi anladim; neydi peki faydaları:

1. Bağışıklık sistemini güçlendiriyor
2. Yorgunluğunu azaltıyor
3. Uykunu düzenliyor
4. Fiziksel sistemini düzenliyor
5. Sürekli bir vantilatör gibi etrafında bulunan kötü enerjileri dağıtıyor
6. Yeni ve temiz enerjilerin sana gelmesini sağlıyor
7. Posturunu düzenliyor.
8. Hastaliklarindan arındırıyor


Bunlar su anda hemen aklıma gelen faydalar..anlayacağın, yoga birçok kişinin düşündüğü gibi sadece basit bir stretching hadisesi degilmis.

...Sen mutlu ve güçlü olursan, etrafındakilere de bir faydan olur..aksi taktirde, sen güçsüz, çevren de mutsuz olur...derken bir bakmışsın, tek kalmışsın: mutsuz ve yalnız..

UNUTMA SEN GÜÇLÜSÜN; YETER Kİ GÜCÜNÜNÜN FARKINA VAR.  KENDİNİ KEŞFET, AKABİNDE, DÜNYANIN DEĞİŞTİĞİNİ KENDİ GÖZLERİNLE GÖRECEKSİN.

Kal saglicakla,  "

Kurt E. İnhan