Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Bali  (Okunma sayısı 1713 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

akartuna

  • Ziyaretçi
Bali
« : 17 Aralık 2008, 06:23:16 »
Herkese Merhabalar,


Bayram tatilinde çılgın bir plan yapıp hem uzun zamandır görmediğim, Jakarta'da yaşayan arkadaşımı görmek hem de birlikte muhteşem Bali adası'nı keşfetmek üzere yola çıktım. Cennet bahçesi Bali'ye 16 saatlik cefalı bir yolculuk sonucunda ulaştım. Yerli halkının yaydığı enerji, iklimin getirdiği sıcaklık ile yere ayak basmam ile yüzümde beliren tebessüm ve içimdeki mutluluk bugün hala kendini koruyor :)

Bali adası Endonezya'da bulunan adalar arasında en çok budist hindu barındıran ayrı bir ülke sanki (adanın yaklaşık yüzde 93ü)
Tüm sokaklar, evler işyerleri tanrılarına şükranlarını verebilecekleri sunaklarla dolu. Her sabah sunaklara koydukları çiçekleri, pilavı ve meyveleri değiştirirler ve gün boyu orada durmasını sağlarlar. Yürürken onlara çok dikkat etmemiz gerekti. Zira kimseye saygızlık etmek istemedik.

Sunakların yanı sıra tabiki tapınakları ayrı bir güzellikteydi. Biz en meşhurlarını keşfetmeye çıktığımızda, yolumuzun üstünde çıkan daha ufak tapınakları hem şaşırarak hem de sevinerek gezdik.

İnançları çok fazla olmasına rağmen bir çok Bali halkının artık çok az meditasyon yaptığını fark ettim. Bunun üstüne iletişim kurabileceğim her Baliliye bu mevuzuyu sordum :) Çok az insanın meditasyon yaptığını vakitleri olmadığını, unuttuklarını ve bunun gibi hepimizin zaman zaman gebe kaldığı bahaneleri sundular önüme.

Balililer inanılmaz sanatçı ruhlulular. En ufak detayda bile harcanan emeğin ve zamanın değerini anlıyor ve saygıyla eğilme dürtüsü duyuyorsunuz.

Ben Bali parkurumun durakları bunlardı: Seminyak(ilk gece ve dogumgünüm oldugu için minik bir kutlama; bunu belirtmemin sebebi gece çıkmak isterseniz en uygun yer burası)'ta bir gece kaldık ve hemen kaçtık. 4 gün Ubud(kesinlikle burada daha fazla vakit geçirmek isterdim, olağanüstü bir yer) 1 gün Uluwatu-Padang Padang( burası sörf ve dalış için en uygun yer zira bende o sebeplerle Ubud'u bırakarak geldim) ve son gün Tanah Lot :))

Arkadaşım çalıştığı için erken ayrıldı ben tekbaşıma kaldım. Bu tecrübe benim için çok büyük bir hazine oldu. Kaldığım yerlerin tavanları kısmen açık ve hertürlü hayvana korunak sağladığından onlarla birlikte yaşamasını öğrendim. Minik kertenkeleler (orada çaçan dedikleri bu şirin yaratıkların çıkardığı sesler harikulade burdan dinleyebilirsiniz:http://www.soundboard.com/sb/Gecko_Sounds.aspx), dev ve nano karıncalar, örümcekler, tırtıllar, sivrisinek ve karasinekler diğer oda arkadaşlarımdı. Adaptasyon sürecim bir saat oldu :) Çünkü adaya hakim dengenin enerjisi çoktan ruhuma işlemiş, öfkemi korkularımı sıfırlamıştı.

Birçok insan Bali'yi bir balayı mekkesi olarak görür. Keza çoğu insan bana anı soruyu yöneltmiş, balayına mı yoksa arkadaşların mı evleniyor diye. Ancak Bali  5 yıldızlı otellerden ziyade keşfedilmesi gereken ruhunuzu arındırmaya ve dinlendirmeye, kimliğimizi sorgulamayıp doğa ile içiçe yaşamasını hatırlatan muhteşem, bir hacı yolculuğudur.

Hepinizin bir gün bu yolculuğa çıkmasını yürekten isterim.

Resimlere bakmak isterseniz aşağıda yer verdiğim adresten Tüm Bali setimi görebilirsiniz.
http://www.flickr.com/photos/knightnurse/sets/72157611309740088/detail/

Sevgilerimle,
 ;n