Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Stres anında NLP uygulaması  (Okunma sayısı 1735 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı duygupadr

  • Üye
  • *
  • İleti: 132
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Stres anında NLP uygulaması
« : 13 Aralık 2007, 19:44:58 »
Stres anında NLP uygulaması
Stres yaşantımızın her anında farkında olmadan yakalandığımız bir tür psikolojik baskıdır. Bu baskıdan kurtulmak her geçen gün kolaylaşırken, insanlarımız maalesef zor olanı seçip kaderine isyan ediyorlar. İsyan etmek kabullenmektir, çözüme odaklanmak ise stresten kurtulmak için başarıya giden büyük bir adımdır.

Günümüzde Nlp uygulamaları ile birçok hastalıklar insan beyninde yok edilmeye başlanmıştır. Hastalık beyinde başlar ve zamanla insanın yarattığı psikolojik kaygı ve kurgularla bedeni sarar.” Hastalık yok hasta vardır” sözü insanların kendilerine farkında olmadan verdiği zararı en iyi şekilde anlatıyor olsa gerek…

Şimdi sizlerle küçük bir NLP uygulaması yapacağız. Altta yazılanları okuduktan sonra gözlerinizi kapatıp, kendinizi o anı yaşıyor gibi hissedin. Ortamdaki sesleri, resimleri görerek ve duyumsayarak anlatılanları yaşayın. Hazırsanız başlayabiliriz artık.

Kendinizi stresli hissediyorsunuz ve vücudunuzun bütün ağırlığını adeta beyninizde taşıyorsunuz. Bir deniz kenarında olduğunuzu düşünün, siz kumsalda otururken tepenizde güneşin tüm vücudunuzu saran sıcaklığını ve dalgaların sahile çarparken çıkartmış olduğu sesi hissedin. Şimdi aklınızdaki tüm olumsuzlukları, size sıkıntı veren her şeyi bir cisim olarak beyninizde sembolize edin. (Bu sembol büyük bir kaya parçası olabilir). Tüm sıkıntılarınızı bu kaya parçasına sıkıca bağladığınızı düşünün.

Ve oturduğunuz yerin hemen sağ tarafına bu kaya parçasını kumların üzerine bırakın. Kum taneciklerinin koca kaya parçasını yavaş, yavaş içine doğru çektiğini hayal edin. Koca kaya parçası artık küçülmeye başlıyor ve her saniye daha da küçülüyor. Şu an bir karpuz büyüklüğünde ve birazdan daha da küçülüp bir portakal kadar ufaldığını görün. Şimdi kaya parçasının zihninizde yavaş, yavaş fındık kadar ufaldığını canlandırın. Sıkıntılarınızda kaya parçasıyla birlikte küçülmeye başlayınca, iyice küçülen kaya’nın birden kumların içine doğru battığını ve gözden kaybolduğunu görün. Beyninizdeki ve vücudunuzdaki boşluğu, güneşin sıcaklığının doldurduğunu zihninizde canlandırdıktan sonra gözlerinizi açabilirsiniz.

Gözlerinizi açtıktan sonra, artık sıkıntılarınızın da bu kaya parçası ile birlikte yok olduğunu fark edeceksiniz.
Alıntı: Ugur Kosar
Happiness is when what you think, what you say and what you do are in harmony - Gandhi