Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: YAY 2010 YILI  (Okunma sayısı 2254 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mine

  • Üye
  • *
  • İleti: 453
  • Karma: +0/-0
YAY 2010 YILI
« : 17 Nisan 2010, 12:21:00 »
Yay Ateş + Değişken (23 Kasım – 21 Aralık)
Genel durum
Bu yıl burcunuzu destekleyen pek çok transit bir arada gerçekleşiyor. 2007 Eylül'ünden bu yana Satürn baskısı altındaydınız. Özellikle yükselen burcu Yay olanlar kariyerlerinde aşırı sorumluluklar üstlendiler ve yeteri kadar da hızlı ilerleyemediklerini gördüler. Satürn bu yıl Terazi burcuna ilerliyor ve 21 Temmuz'dan itibaren, 2012 Ekim'ine kadar bu alana yerleşecek. Bu yeni dönemde hayata, geleceğe yönelik hedeflerinize daha akılcı ve gerçekçi bir bakış açısı geliştireceksiniz. İş hayatınız içinde grupların, takım çalışmalarının ve ortaklıkların payı ve anlamı büyüyebilir. Sosyal boyutu daha fazla olan işler içine girebilir, sadece kendiniz için değil, kolektif amaçlar için de çok şey yapabilirsiniz. Bu arada ortaklaşa işler gelecek hedeflerinizi baştan sona değiştirmekte. Satürn 7 Nisan – 21 Temmuz arasında, Yay burcunun son üç gününde, 19-22 Aralık doğumluları son kez test edecek. Bu tarihlerde doğanlar geçtiğimiz yıldan kalan işleri tamamlamak zorundalar.
Uranüs de bu yıl burcunuzla çok uyumlu bir açı yapmaya başlıyor. Önümüzdeki yıl temelli olarak Koç burcuna geçse de, bu yıl ilk defa 28 Mayıs – 14 Ağustos arasında bu transitini başlatıyor olacak. Bu transit önümüzdeki 7 yıl boyunca, Yay'lara kişisel yaratıcılıklarını özgürleştirecekleri, daha tutkulu, daha delişmen, heyecan ve orijinal bir dönem getirmekte. Kişisel yaratıcılığınızı, kuralları tanımadan ortaya koyabilir, aşk, keyif veren konularda çok daha bağımsız ve farklı bir tavır takınabilirsiniz. Kendinizi dar kalıplardan çıkaracaksınız. Yay burcunun ilk gününde, 22-23 Kasım'da doğanlar bu enerjiyi fazlasıyla hissedecekler. Bu transit 7 yıl boyunca aşka, çocuklara, risk aldığınız tüm konulara yaklaşımınızda sürprizler, beklenmedik gelişmeler getirecek.
Yükseleni Yay olanlar için, 2008'den bu yana Pluton, para kazanma, yetenekleri somutlaştırma ve daha profesyonel olma yolunda önemli mücadeleler getiriyor. Bunu bir bakıma global krizin getirdiği zorunlu bir durum gibi de görebiliriz. Ancak her durumda, Yay'lar önümüzdeki uzun yıllar boyunca, daha fazla kazanmak, elde etmek, kazançlarını arttırmak yolunda yoğun bir savaşım içine girdiler. Bu alana fazlasıyla konsantre oldukları gibi, Pluton yüzünden ne bahasına olursa olsun diyebildikleri bir tutum sergilemekteler.
Şanslı alanlar
Bu yıl Jüpiter rahat açısını 6 Haziran – 9 Eylül arasında yapacak olsa da, yine de siz, yıl boyunca hareketli, hevesli ve iyimser olabileceğiniz bir dönemdesiniz. 18 Ocak – 6 Haziran arasında ve 9 Eylül sonrasında, özellikle eve, yerleşime, ailenize ait konularda genişleme, rahatlama içinde bulurken yoğun bir hareketlilik ve yer değiştirme yaşayabilirsiniz. Bu yıl değişik nedenlerle evden uzaklaşmak ve yeni yerlere yerleşim söz konusu olabilir. Aynı zamanda Jüpiter'in bu transiti ev ve gayrimenkul gibi konulara yapabileceğiniz yatırımların da olabileceğini göstermekte. Diğer yandan evde genişleme, yeni bir bebek ya da ailevi ilişkileri hareketlendiren imkanlar söz konusu olabilir. 6 Haziran- 9 Eylül arasında ise her zamankinden daha dışa dönük, risk alan, sabırsız, yaratıcı ve canlı olabileceğiniz günlerdesiniz. Bu dönemde ani aşklar, ani kazançlar ve spekülatif konular gündeme gelebilir.
Neptün bu yıl son defa Kova burcunda kalırken, burcunuzla uyumunu sürdürmekte. Bu etki belirgin bir biçimde hissedilebilecek, kolayca dışsallaşacak bir güce sahip olmasa da, yaratıcı konular, hayal gücü ve ruhsallık taşımakta. Özellikle 16-20 Aralık doğumlu Yay'lar Neptün'ün olumlu etkisini daha fazla hissedecekler ve bu dönemde sosyal konulara, hizmete, kendilerini aşabilecekleri büyük çalışmalara, ideallerine daha yakın durabilecekler.
Enerji ve mücadele gezegeni Mars 7 Haziran'a kadar burcunuzla uyumlu kalıyor ancak 10 Mart'a kadar geri harekette olacağı için, yılın ilk aylarında yabancılarla ilgili konularda, içerisine yolculuk, hareket alan konularda, belki de hayat görüşünüzü ve inançlarınızı, hatta basını içine alan konularda tartışmalardan uzak durmak daha serinkanlı davranmak gerekiyor. Mars 28 Ekim – 8 Aralık tarihleri arasında burcunuza gelerek, sizi çok daha girişken, sabırsız ve enerjik kılmakta. Bu dönemde fiziksel enerjinizi ve dayanıklılığınızı yapıcı biçimde kullanmaya bakmalı, girişimci yönünüzü geliştirmeye bakmalısınız. Fikirlerinizde daha cesur ve inandırıcı olabileceğiniz bir dönemde olacaksınız.
Zorlayıcı konular
7 Nisan – 21 Temmuz arasında Satürn'ün son kez Başak burcuna dönmesi özellikle 19-22 Aralık doğumlu Yay'ları yeniden sıkıştıracak ancak bu dönemde uzun süredir devam eden işleri tamamlamak açısından çok uygun şartlar var. Bu yıl sizi zorlayan aşırı yıpratan transitlerin azaldığı görülmekte.
Uranüs ise 28 Mayıs'a kadar ve 14 Ağustos sonrasında yine Yay burcunun son günlerinde doğanları etkiliyor. Nitekim geçtiğimiz yıldan bu yana süregelen Satürn-Uranüs karşıtlığı altında, hem kendinizi fazlasıyla kastınız, hem de varolan koşulları değiştirmek istediniz. Bu büyük bir sinirsel gerilim hatta sağlığınızı zorlayan durumlar anlamına geliyor. Bu nedenle sözünü ettiğimiz dönemde, 16-22 Aralık günleri arasında doğmuş olan Yay'lar hayatlarına aniden giren olaylar yüzünden esnek bir tutum izlemeye çalışmalı. Uranüs yenileyen, özgürleştiren bir yapıya sahiptir ancak bir yandan da bizi başkaldırmaya, asileşmeye, gereksiz riskler almaya yöneltir. Bu etkisi altında, ailevi ilişkiler, yerleşime ait konular, baba ya da otorite figürleri ile olan ilişkilerde ani değişiklikler, yenilenmeler ve bir  o kadar da artan bir gerilim söz konusu.
Enerji ve mücadele gezegeni Mars bu yıl 7 Haziran – 30 Temmuz arasında kariyerinize, sorumluluklara ait konularda daha fazla enerji, mücadele ve çatışma riski getiriyor. Söz konusu dönemde çok şey başarabilirsiniz ancak bir yandan da soğukkanlı olmak, tepkisel davranmamak gerekiyor.
Aşk
2010 yılı boyunca aşkta olumlu dönemler yakalayabilirsiniz. Bu yıl aşk ve kendinizi geliştirebileceğiniz olanaklar el ele gitmekte. Özellikle 7 Mart – 31 Mart döneminde aşkta oldukça keyifli günler var. Ancak Venüs'ün geri harekette olacağı 8 Ekim – 18 Kasım 2010 arasında yakın beraberliklerinize özen göstermeli, evlilik yapmaktan kaçınmalısınız.
Yay kadını açısından
Mars'ın burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde ilişkilerinizde daha tutkulu ve hareketli olabilirsiniz. 16 Ekim – 7 Haziran,  30 Temmuz – 15 Eylül, 28 Ekim – 8 Aralık arası Mars'ın akıcı enerjiler getirdiği dönemlerdir. 16 Ekim – 7 Haziran arasındaki dönemde hayatınıza yabancı ülkelerle bağlantısı olan, eğitim ortamında veya akademik çevrelerde tanışabileceğiniz biri girebilir. 20 Aralık 2009- 10 Mart 2010 tarihleri arasında bazı beklenmedik sorunlarla karşılaşabilme olasılığı var.
7 Haziran – 30 Temmuz arasındaki dönemde iddialaşmalar, fikirlerin çatışması yüzünden yaşayabileceğiniz bazı huzursuzluklar olabilir.
Yay erkeği açısından
Aşk hayatınızda 7 Mart – 31 Mart arasında büyük bir tutku ve heyecan getirici deneyimler söz konusu. 25 Nisan - 20 Mayıs sizin eşiniz veya partnerinizle mutlu olacağınız bir dönem olacaktır. Venüs'ün burcunuzla uyumlu açılarda olduğu 14 Haziran – 10 Temmuz, 7 Ağustos – 8 Eylül arasında aşkta daha mutlu olabilir, ilişkilerinizden keyif alabilirsiniz.
Ancak dikkat edin, 8 Ekim – 18 Kasım 2010 dönemi arasında geri gidecek olan Venüs aşk hayatında kararsızlık ve yanlış anlamalara yol açabilir. Venüs geri harekette iken yakın beraberliklerinizde biraz daha sabırlı davranmalı, evlilik ve anlaşmalarda daha dikkatli olmalısınız. Bu tarihler arasında evlilik yapmak çokta uyumlu sonuçlar getirmeyebilir.
Para, iş hayatı ve kariyer
 Kariyeriniz ve iş hayatınızla ilgili konularda 2007 yılından beri kısıtlayıcı ve zorlayıcı şartların etkisindeydiniz. 29 Ekim 2009'da Satürn'ün burcunuzdan ayrılıp Terazi burcuna geçmesiyle, yeni koşulların ortaya çıkmaya başladı. 2010 yılı ortalarına kadar özellikle 23 – 27 Kasım doğumlu Yay'ları destekleyecek olan Satürn geleceğe yönelik planlarınızı ve grup çalışmalarınızı olumlu etkileyecektir. İş hayatınızda üzerinizdeki stres azalırken, ortaklaşa işler ve sosyal organizasyon gerektiren alanlarda daha dengeli bir şekilde ilerleyebilirsiniz. 7 Nisan – 21 Temmuz arasında geri hareketle Başak burcuna dönecek olan Satürn size bazı eksik kalmış sorumluluklarınız ile ilgili hatırlatmalar yapabilir.
 Şans gezegeni Jüpiter 18 Ocak'ta Balık burcuna geçerek sizin ev, aile yaşantınızı olumlu etkileyecek. Daha sonra 6 Haziran'da Koç burcuna girerek size yaratıcılığınızı ortaya çıkarmanız için gereken fırsatları getirecektir.
Jüpiter ile Uranüs'ün 8 Haziran'da Koç burcunda birleşecek olması sizi bireyselliğinizi ön plana çıkararak yaratıcılığınızı geliştirmeniz için olumlu destekleyecektir. 5 Temmuz'a kadar enerjilerin uyumlu akacağı bu dönemi yepyeni oluşumları, taze başlangıçları ve hatta şaşırtıcı buluşlarınızı hayata geçirmek için kullanabilirsiniz.
Plüton'un geçen yıl girdiği Oğlak burcunda ilerlemesi, sizin para kazancı ve maddi konular ile ilgili güçlü bir mücadele içine girmeye başladığınızı gösteriyor. Artık yeteneklerinizi harekete geçirmek, kazancınızı artırmak ve daha fazla maddi imkân sahibi olmanız gerekiyor. 16 yıl sürecek olan bu transit hayatınızda para, kariyer ve iş konularında yenilenme, kurumsallaşma, ciddiyet kazanma ve mücadele getirecektir. Ancak ciddi düşüncelerin, uzun vadeli bir bakış açısının doğru sonuçlar getireceğini görmelisiniz.
7 Haziran – 30 Temmuz tarihleri iş hayatının getirdiği sorumluluklar ve meşguliyetler için enerji harcamanız gerekebilir. 8 Aralık 2010 – 16 Ocak 2011 arasında masraflarınızı daha iyi kontrol etmeye bakmalısınız. Bu dönemde ekstra harcamalar yüzünden bütçeniz sarsılabilir ve parasal alanda güvensizlik yaşayabilirsiniz. 
Parasal açıdan 18 Ocak'a kadar olan dönem, 31 Mart – 25 Nisan, 20 Mayıs - 14 Haziran ve 10 Temmuz – 7 Ağustos arası çok daha bereketli geçebilir.
Sağlık
2010 yılında genel olarak bakıldığında sağlık açısından dikkat çekici sert transitler altında değilsiniz. Sağlıkla ilgili önemli unsurlar için kendi astrolojik haritanızdaki durumları incelemek gerekir.
Hareketli ve iyimser bir yapıya sahip olsanız da, bu yıl 7 Haziran – 30 Temmuz arasında işe ait konular fiziksel açıdan yorucu koşullar getirebilir. 15 Eylül – 28 Ekim tarihlerinde kontrolünüz dışında gelişen olaylar size biraz gerginlik verebilir.
Ancak 28 Ekim – 8 Aralık arasında Mars'ın etkisiyle enerjiniz yüksek olacaktır. Kendinizi fiziksel yönden çok güçlü hissedebilirsiniz. Bu dönem sizin fazlasıyla girişimci, enerjik ve cesaretli hareket etmenize neden olabileceği için ilişkilerinizdeki tepkilerinizi kontrol altında tutmaya çalışmalısınız.
Eğitim
6 Haziran 2010'dan sonra Jüpiter'in olumlu açısı bu yıl eğitim alanında hedeflerinize ulaşmakta size yardımcı olacak fırsatlar getirebilir. Yaratıcılığınızı arttıracak eğitim olanakları ve yepyeni başlangıçlar yapma şansınız söz konusu olabilir. Temmuz sonunda Jüpiter'in geri harekete geçecek olması nedeniyle bu olanaklardan zaman kaybetmeden yararlanmaya çalışmalısınız. Satürn'ün Terazi burcuna geçtiği Kasım 2009'dan beri eğitim konularını ve grup çalışmalarını daha ciddiyetle ele almaya başladınız. Bu sizin eğitim hayatınızda sizi mutlu edecek sonuçlar getirebilir.
Bu yıl 10 Şubat – 1 Mart, 17 Mart - 2 Nisan, 9 – 28 Temmuz, 3 – 21 Ekim dönemlerinde eğitim alanında çok daha akıcı koşullarla karşılaşabilirsiniz.
Aktif zamanlar
Mars'ın burcunuzla sert açılarda kaldığı zamanlar aktif zamanlar olacaktır. Eğer bu dönemlerde kendinizi kontrol edebilirseniz çok daha başarılı olabilirsiniz. Hırsınız test edileceği bu dönemlerde planlı davranmak ve yıkıcı öfkeden uzak kalmak en iyisidir.
2010'un Haziran ayına kadar enerjilerinizin büyük bir kısmı akademik çalışmalara, yurtdışı ve yabancılarla bağlantılı konulara, yüksek öğrenimle ilgili alanlara yoğunlaşıyor. Özellikle 20 Aralık 2009 – 10 Mart 2010 arasında kendinizi gerek fiziksel gerek zihinsel yönden daha iyi kontrol altında tutmaya bakmalısınız.
7 Haziran – 30 Temmuz 2010 arasında iş ve kariyerinizi etkileyen konulara yöneliyorsunuz. Eğer önceki dönemi iyi hazırlanarak geçirdiyseniz bu tarihlerde toplum önündeki statünüzü etkileyen konularda somut başarı elde edebilirsiniz.
Merkür'ün geri hareketi
Merkür'ün bu yıl toprak elementinden burçlarda geri hareket yapacak olması belirli dönemlerde para durumu, birikim, bütçe gibi ekonomik konuları içine alan alanlarda, hareket, eğitim ve sözleşmelerin söz konusu olabileceği durumlarda aksamalar, gecikmeler, planların değişmesinin gündeme gelebileceğini gösteriyor. Bu dönemlerde ciddi anlaşmalar, kontratlar yapmaktan, yeni projelere imza atmaktan çekinmeliyiz. Yolunda ilerleyebileceğini düşündüğümüz projelerimiz hiç de beklenmedik sonuçlar doğurabilir.
Merkür bu yıl 26 Aralık 2009 – 15 Ocak 2010, 18 Nisan – 11 Mayıs, 20 Ağustos – 12 Eylül ve 10 Aralık – 30 Aralık 2010 tarihleri arasında geri harekette olacak.
Bu dönemlerin ilki kazancınız, paranız, bütçenizi ilgilendiren sorumluluklarınızı; ikincisi çalışma ortamınızı, organizasyonel faaliyetlerinizi ve sağlığınızı; üçüncüsü detaylara dikkat ettiğiniz kariyeriniz, işiniz ve sosyal durumunuzu; sonuncusu da harcamalarınızı ve parasal konularınızı beklenmedik değişiklikler, gecikmeler ve aksamalar getirecek şekilde etkileyebilir.
Tutulmaların etkisi
Bu yıl tutulmalar Yengeç – Oğlak ekseninde gerçekleşmekte. Güney düğüm tutulmaları Yengeç burcunda, Kuzey düğüm tutulmaları ise Oğlak burcunda olacak. Güney düğüm tutulmaları daha yorucu ve geçmişe yönelik konuları gündeme getirmesi bakımında daha zorlayıcı olabilir. 15 Ocak'ta 25 derece Oğlak burcunda gerçekleşecek olan halkalı Güneş tutulması, tutulmanın çok daha etkin olduğu 30 Ocak tarihine kadar parasal alanda ciddi adımlar ve bütçenizi toparlayabileceğiniz imkanlar var. Bu dönemde profesyonelleşmeye önem verebilir, yeteneklerinizi daha sağlam şekilde planlayabilirsiniz. 11 Temmuz'da Yengeç burcunun 19 derecesinde gerçekleşecek olan Tam Güneş tutulması ise özellikle 13 Haziran – 23 Temmuz günleri arasında en etkin hale gelirken, bu dönemde finansal konularda, borç alacak durumunuzda bazı endişeler ve dengesizlikler yaşanabilir. Ailevi konular ya da sizi duygusal açıdan bağlayan ilişkiler yüzünden bazı maddi kayıplar söz konusu olabilir.

Hakan K.