Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Nisan'a kadar yaz meyvesi yemeyin  (Okunma sayısı 3091 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

janbi

  • Ziyaretçi
Nisan'a kadar yaz meyvesi yemeyin
« : 28 Aralık 2007, 17:53:33 »





LÖSEV'e göre salatalık, domates, patlıcan, biber, şeftali, karpuz, erik, muz gibi yaz sebze ve meyvelerini artık kışın da yiyebiliyoruz diye sevinenler, kanserin pençesine atlıyorlar...

Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), kanser riskini artırdığı gerekçesiyle yaz aylarında yetişen meyve ve sebzelerin kış aylarında tüketilmemesi konusunda uyardı. Açıklamada, "Kışın satılan yaz meyve ve sebzeleri, doğal ortamda yetiştirilmiyor. Yiyen anne veya anne
adaylarının bebekleri de etkileniyor" denildi.

Doğal olmayan koşullarda yetişen sebze ve meyvelerin kanser riskini yüzde 70 oranında artırdığı belirtilen uyarıda, "Bu ürünler raf ömrü uzun olsun diye erkenden toplanıp sandıklanıyor. Vitamin ve minarelleri eksik oluyor" ifadesi kullanıldı.

LÖSEV tüketicilere 10 Kasım ile 1 Nisan tarihleri arasında salatalık, domates, patlıcan, biber, şeftali, karpuz, erik, muz gibi yaz sebze ve meyvelerini yememelerini, bu tarihlerde yaz sebze ve meyvelerinin naylon örtü altındaki seralarda, kalorifer, hormon ve böcekten korunmak için aşırı miktarda tarım ilacıyla yetiştirildiğini belirtti.
LÖSEV, hamilelerin yediği sera ürünü bu meyve ve sebzelerden aldığı hormon ve tarım ilaçlarının doğrudan anne karnındaki bebeğe ya da emziren annenin sütünden bebeğe geçtiğini vurguladı. LÖSEV açıklamasında, "Hem kanserojen, hem de pahalı olan bu meyve ve sebzeler yerine kışın yetişen ve vitamin, mineral yönünden zengin ıspanak, pırasa, karnabahar, yerelması, elma, portakal, mandalina gibi kış sebze ve meyvelerini tercih ediniz. Sizi kanserden korumak istiyoruz" ifadelerine yer verdi.
Marmara Üniversitesi Hastanesi diyet uzmanı Dr. Sabiha Keskin de LÖSEV'in uyarısını destekliyor. Keskin, "Yaz sebze ve meyveleri bu mevsimde doğal ortamda yetişmiyor, güneş ışığı alamıyor. Hormon kullanıldığından sağlıksız oluyor. Anne adaylarını kanser riskiyle korkutmayı doğru bulmuyorum. Ancak yine de tedbirli olmak lazım. Her şeyi mevsiminde tüketmeyi öneririm" dedi.



 Tamamlayıcı tıp portalından alıntıdır.
 www.tamtip.com

 meyveleri  ve sebzeleri mevsiminde yesekte organik olmalarına dikkat etmekte fayda vardır diye düşünüyorum.Zira kendi zamanlarında da yetiştirilseler , hormonsal takviyelere , böcek ilaçlarına , çeşitli çevre etkilerine maruz kalabiliyorlar.

Çevrimdışı orhan k

  • Kıdemli üye
  • Üye
  • *
  • İleti: 199
  • Karma: +0/-0
Ynt: Nisan'a kadar yaz meyvesi yemeyin
« Yanıtla #1 : 28 Aralık 2007, 18:53:58 »
Ne kadar doğru,zaten yediğine içtiğine dikkat eden biriyim arada sırada "ee artık o kadar da
olur"dediğim anları da kaldırıcam bu gidişle.Saol Janbi güzel paylaşım.
 ;n

Çevrimdışı deep inside

  • Üye
  • *
  • İleti: 645
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Nisan'a kadar yaz meyvesi yemeyin
« Yanıtla #2 : 29 Aralık 2007, 00:58:54 »
Ewet ya çok vahim bir durum. Hepimiz bu sebzeleri tüketiyoruz. Şahsen ben artık hangisi kış, hangisi yaz sebzesi olduğunu unuttum. Sürekli her türden, her mevsim rafta bulunuyor. Bundan sonra daha dikkatli olacağım. Teşekkürler.

Yonca Güler

  • Ziyaretçi
Ynt: Nisan'a kadar yaz meyvesi yemeyin
« Yanıtla #3 : 01 Ocak 2008, 22:53:13 »
Yapma yaw janbi...Erik falan anladım da muz da mı tehlikede?

irem

  • Ziyaretçi
Ynt: Nisan'a kadar yaz meyvesi yemeyin
« Yanıtla #4 : 02 Ocak 2008, 15:47:38 »
Eskiler herşeyi mevsiminde yerlerdi;doğasını,özünü bozarak yapmaya çalışılan herşey bize geri dönüyor.
Muzun da tehlikede olmasına üzüldüm <<w