Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Siyah incirin faydaları  (Okunma sayısı 5984 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

HarikaTurunç

  • Ziyaretçi
Siyah incirin faydaları
« : 31 Ağustos 2007, 13:38:57 »
Merhaba arkadaşlar;

Herkese sağlıklı bir yaşam dileği ile ;

 Mükemmel bir sağlık kaynağı olan incirde 2 katı kalsiyum bulunduğunu
belirten uzmanlar,C vitamini dışındaki bütün vitaminleri ihtiva eden incirin,
bilinen tüm meyveler arasında en yüksek şeker oranına sahip olduğunu bildirdi.

Uzmanların en mükemmel meyva olarak değerlendirdikleri incir,bilinen en eski meyve olmasına rağmen yeni yeni keşfediliyor.Besin değerinin yüksekliği ile dikkati çeken  incirde süttekinin 2 katı kalsiyum olduğunu ifade eden uzmanlar,meyveler arasında % 74 ile en yüksek şeker  oranına sahip incirin en tatlı meyve olduğunu katdetti.

Ayrıca bilinen tüm meyvelere göre en yüksek mineral içeriğine sahip 40 grlık incirde insanın günlük ihtiyacının % 6 sını karşılayacak biçimde 244 mg potasyum,53 mg kalsiyum,1,2 mg demir içerdiği belirlendi.
C vitamını dışında bütün vitaminleri bünyesinde barındıran incirin kanın pıhtılaşmasını önleyerek kalp krizi riskini azalttığı,ciltteki yaraların çabuk kapanması ve kemik hastalıkları ile kansızlığı önlediği belirtildi.

Fiziki ve zihni zorlanmayı ortadan kaldıran incirin vücuda enerji ve güç sağladığı,astım ,öksürük ve soğuk algınlığı gibi durumlarda tedavi edici özellik taşıdığı dile getirildi.
Ayrıca kabızlığı gideren incirin bağırsaklardan toksin maddesinin atılmasına,kandaki kolesterol seviyesinin düşürülmesine faydalı olduğuda açıklandı.
Doğal olarak yağ,sodyum ve kolesterol içermeyen incirin yüksek lif oranına sahip olması sayesinde hemen her özel diyetin bir parçası olabıleceğini dile getiren uzmanlar,incirin kilo vermek isteyenlere birebir olduğu bildirildi.Sadece 1 adet kuru incirin tavsiye edilen günlük lif ihtiyacının % 20 sine tekabül eden 2 gr lif sağladığını tespit eden uzmanlar,bitkisel gıdalarda bulunan liflerin ise sindirim sisteminin düzgün olarak çalışmasında bazı kanser türlerinim riskini azaltmada çok önemli bir yere sahip olduğunu kadetti.
Bu arada çözünmez liflerin ;sindirim sistemini hazlandıran ve kolon kanserine karşı koruyucu olduğu,
Çözünür liflerin ise;kandaki kolesterol seviyesini % 20 den fazla düşürdüğü belirlendi.
Vücut için son derece yararlı olan bu iki lif türünüde aynı anda içinde bulunduran tek meyvenin ise yine incir olduğu kaydedildi.
Öte yandan vücutta kimyevi reaksiyonlar neticesinde oluşan ve dışarıdan alınan zararlı maddeleri etkisiz hale getirerek,hücrelerin tahrip olmasını engelleyen antioksidan bakımından son derece zengin olan kuru incirin ayrıca vücutta üretilemeyen ve kolesterolün düşürülmesinde,özellikle kalp beyin ve sinir sisteminin sağlıklı bir şekilde çalışması açısından çok önemli bir yere sahip omega-3 , omega-6 adlı yağ asitlerini içerdiği ifade edildi.

alıntıdır Haber-3
Sevgiler,
Harika

irem

  • Ziyaretçi
Siyah incirin faydaları
« Yanıtla #1 : 31 Ağustos 2007, 15:25:12 »
Çok güzel bir haber!Inciri çok severim;şimdi faydasını bilerek yiyeceğim,eminim böylelikle vücuduma daha faydalı olacaktır.Teşekkürler Harika :lol:

janbi

  • Ziyaretçi
Siyah incirin faydaları
« Yanıtla #2 : 01 Eylül 2007, 12:05:24 »
Bu yazıyı okuyunca küçüklüğüme gittim bir anda  :)  Köy de bahçemizde incir ağacımız vardı.Bütün gün onun tepesinde incir avında  sallanırdık  :) O zaman ağaç taşırdı şimdi çıksam allah korusun  :D

 Onun yanında dut vardı diğer tarafta elma , erik.Komşular bir araya gelir ağaç altında çarşaflar açılır , köyün hızlı bir delikanlısı  ağaca çıkar dalları sallar  , düşen dut çarşaflarda toplanırdı.Sonra hep birlikte sohbet muhabbet toplanılan dut paylaşılır  yenirdi.Aynı şey erik için de geçerli idi.Bilumum reçeller pekmezler yapılırdı.Hey gidim.

 Küçüklüğümde o ağaçlarda maymun gibi yaşardım  :) Bu pazar olayımı beni meyvaya bu kadar soğuttu ne oldu bilmem.Nasıl yapsam da nazlıya teslim edeceğim meyva çekirdeklerini taklaya getirsem diye bakıyorum  :D


 Nostalji oldum bi anda :)


 Bu arada yazıda da belirtildiği giib incirin şeker oranı çok yüksektir.Benim bildiğim kadarı ile incir fruktoz değil glukoz barındırır.Dolayısı ile incir tüketirken bunu da göz önünde blundurmak gerekir diye düşünüyorum.

 Bi de kurutulmuş sarı incir vardır  :D  O da ayrı bi yazı konusu  :D

Çevrimdışı muhterem

  • Üye
  • *
  • İleti: 741
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Siyah incirin faydaları
« Yanıtla #3 : 03 Eylül 2007, 12:35:47 »
Doğa ile haşır neşir bir çocukluk..Ağaç tepelerinde.. Ne kadar şanslıyız Janbi.
Okudukça cocuklugumu hatırladım :)
Ben de bir seyler ekliyeyim Dut ve İncir hakkında:



İnciri cevizle birlikte yerseniz hem vücudunuzu zehirlerden korur, hem de bronşite iyi gelerek öksürüğü keser. Nezle için de faydalıdır.

İncirin  yaş dalları kırıldığında akan sütümsü beyaz sıvı, nasır ve siğillere sürülür

Dutun ise pekmezi, pestili, sucuğu, sirkesi ve bulaması yapılır. Karadeniz taraflarında nardek denir ki, pekmeze su katılmak sureti ile yapılır harika bir içecektir.Bir su bardağına koyduğunuz 1/4 oranındaki pekmezi sulandırın (nardek denilen şey bu işte)Hamur işi yemeklerin yanında ya ayran verilir  ya da  nardek.
Kendin İçin Birşey Yapmayacaksan ; Kim Yapacak ?
Başkası için bir şey yapmayacaksan ;Varolma'nın Anlamı Ne?
Şimdi Yapmayacaksan ; Ne Zaman ?

nazlita

  • Ziyaretçi
Siyah incirin faydaları
« Yanıtla #4 : 03 Eylül 2007, 13:58:13 »
Ne güzeldir incir :) hem çekirdeği de yok janbi için süper  :lol:  taklaya filan getiremezsin öyle beni  8)