Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: !DİKKAT!iç karartıcı konu,enerjiniz yüksek değilse okumayınız lütfen  (Okunma sayısı 3191 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı eda

  • Üye
  • *
  • İleti: 24
  • Karma: +0/-0
  • annesinin güzeli bu
yaklaşık 45 gündür,ne spor yapabiliyorum,ne de kendime vakit ayırabiliyorum.
Eşimin annesi yani kayınvalidem bizdeydi.tam düzene sokmuş kendi kendime bile yoga yapmaya kendime zaman ayırmaya başlamışken,o geldi düzenimiz bozuldu.
O gitti,zaten bozulan düzen iyice çoştu.
hatırlayan arkadaşlar bilir,bel ve boyun fıtığı gibi dertleri çektim şimdiden.
Olmazsa olmaz migren ataklarım da bu evde misafirli günlerle arttı.Haftada bir 1-2 gün süren migren atakları da eklenince,acillere ağlayarak gidilince filan iyice kötüleşti zamanlar.
Yetti mi,yine yetmedi 16-12 tansiyonla acile gittim.3 gün hastanede yattım.Filmlerde hayat kurtarıcı olan dil altı haplardan verdiler.Şuanda anneannemin kullandığı aynı tansiyon ilacını kullanıyorum hala tansiyonum müdahalesiz yüksekliğini devam ettiriyor.
Buna rağmen mrlar ,anjiyolar vs bulamadılar bu tansiyonun nedenini
ileri hormon testleri için bekliyorum 23 gibi gelecek sonuçları.
yüksek tansiyon şikayeti olanlar 80-85% 'i ileri yaşlarda görülen ve bir nedeni bulunamayan tansiyon.
25-20% tansiyonda bir hastalığın semptomu olarak ortaya çıkıyor(sekonder).Bu hastalıklar böbrek damarlarından,böbrek üstü bezlerinden,kalpten ileri gelebiliyor.Kalbimde böbreğimde birşey yok.Genelde böbrek damarlarının doğumsal darlığından,tümörlerden yada böbrek fonksiyonlarının yerine getirilememesi böbrek yetmezliğinden,bir de böbrek üstü bezlerinden ve  ileri gelebiliyor.
benim böbrek üstü bezlerimden biri kalınlaşmış,bu kalınlaşmanın herhangi bir etkisi de olmayabilirmiş ama işte oradan üretilen adreanalin,noradreanalin,algesterone gibi hormonlara bakıyorlar.
26 yaşında (anne ve babamda tansiyon öyküsü yok) anneannemin ilaçlarını kullanır duruma geldim.
Şimdi kendimi pişmiş tavukla karşılaştırıyorum.
çok uzun zamandır,devam edemediğim yogama,evde ve sizlerle yapmaya devam edebileceğimi umuyorum.
Güzel duygularınızı,enerjinizi,iyi dileklerinizi lütfen eksik etmeyin.

« Son Düzenleme: 14 Nisan 2008, 01:01:09 Gönderen: eda »

Çevrimdışı deep inside

  • Üye
  • *
  • İleti: 645
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Nameste,

Sevgili Eda, belliki sağlık sorunları biraz stresle ortaya çıkıyor. Umarım kafana taktığın şeyler ne ise kökünden kurtulursun. Her gecenin bir sabahı olduğunu unutma... Sana gelebilecek en iyi şeyin yeni arkadaşlar, yeni dostluklar kurmak ve gitmediğin yerleri keşfetmek, hava değişikliği yapmak olduğunu düşünüyorum. Tabi şunu unutmamak gerekir. Hastalıklar, insanların sıkıntılarını paylaşmaması ve içine atması ile hatta bizi üzen sıkan kimselere söylemek istediklerimizi yüreklilikle söyleyemediğimizde olur. Böylece o birikimle vücutta böyle reaksiyonlar gösterebilir. Yaşın çok genç, lütfen kendini bu yaşta yıpratma. Bence insan duygularını, stresini, kızgınlığını yani kendine zarar vericek birşeyi hemen olumlu bir tavırla açığa vurmalı. Buna neden bir olaysa anlatmalı, hatta bir taraf ise karşılıklı konuşmalı. Herşey zamanında müdahele ile olumlu hale getirilmeli. Ne demiş atalarımız " Demir tavında dövülmeli" . Zaten şu anda da anında duygularını yazman  ve paylaşman çok güzel. Hayat bize güzel-çirkin, mutlu-üzgün, soğuk-sıcak her yanını gösterecektir öyle değil mi? Önemli olan uflamadan puflamadan ve herşeyin bir çaresi olduğunu unutmadan yaşamak.

Eminim ben ve buradaki tüm arkadaşlarım istediğin zamanda her sıkıntını paylaşmak isteyecektir. Sana Yüce Allah'tan acil şifalar diliyorum. Şunu da unutmadan ekliyorum, hayatı seversen, yürekten gülersen, olumlu düşünürsen herşey istediğin gibi olucaktır ya da olduğu gibi sevicek kabul edeceksindir. Edacığım, boş vakitlerin varsa onları değerlendir ve yeni hobiler edin. Uzun zamandır görmediğin arkadaşlarını ziyaret et. Ailene daha fazla vakit ayır. Geçmişte kalbini kırdığın kimseler varsa onların gönlünü al. Bunlar sana çok iyi gelecektir.

Sevgiler.

Çevrimdışı Gülçin

  • Kıdemli üye
  • Üye
  • *
  • İleti: 238
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Sevgili Eda
Hiçbir faturayı sağlığınla ödeme,lütfen,nolursun,rica ediyorum.SAĞLIK SERVETTİR,RUH SAĞLIĞI SAADETTİR...............Sevgilerimle. :D
G.G

Yonca Güler

  • Ziyaretçi
sevgili eda,

İç karartıcı değil son derece samimi buldum yazdıklarını.hepimizin dönemsel olarak başından bu tarz sağlık sorunları çıkıyor.doğru söylüyorsun son derece zorlu bir dönem ama ayşegülünde söylediği gibi geçici dönemler.Dönemsel işte, adı üstünde.Sabırlı olmak şart, birde asabi tansiyon gibi sanki yazdıkların.Stress var ya herşeyin başı...biraz dünyayla doğayla zamanla ahenkle uyum içinde yaşamayı öğrenmek şart.
Annemin çok yüksektir tansiyonu, seninki falan onun normal tansiyon değerleri.20 lere fırlıyor...Onu 2 yaz önce Büyükadaya taşıdık bir yaz boyunca, inanamazsın adayı bilenler bilir, isa tepesinde bulduk onlara ev ki bu söylediğim yer oldukça dik bir yokuşun tepesinde.Maddi imkanları yüzünden oralarda ancak ev bulduk, her gün o yokuşu iner çıkardı, malum alış-veriş, deniz gibi sebeplerle.
4 ay gibi kısa bir sürede -ki cehennem gibi sıcak ağustoslar falan geçirdi orada ve hiç üşenmeden her gün yürüyüşler yaptı.Tansiyonu 12/8 olmuştu. Adadan taşınıp tekrar evine döndü ve şu anda yine tansiyonu yüksek.Bu yıl ona tekrar bir ev tutmayı düşünüyoruz.
Yani demem o ki biraz yaşam koşulları da etken.Android değiliz ne yazık ki yaşam şartları, besinler vücut kimyalarımızla oynuyor...hele ki ailende yüksek tansiyon öyküsü yoksa...
Bedenlerimize zihinlerimize iyi bakarsak karşılığı çok güzel oluyor.
sana bir arkadaş olarak kendine lütfen vakit ayır diye bir öneride bulunabilirim.Zihnini boşalt kendin için bir şeyler yap ve hiç bir şey için tansiyonunu oynatma..:))

Çevrimdışı astanga_yoga

  • Üye
  • *
  • İleti: 45
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • Yoga Antalya
Elif Kardeşimiz
            Duygularını ve streslerini anlıyorum. Ben olaya Yoga' nın penceresinden bakmak istemekteyim.
            Yoga çalışmak bana göre sadece beden hareketleri yapmak anlamına gelmemelidir, bunun yanında enerji çalışmalarıda yapmak gerekir ve bu çalışmalarda ögrenilenler normal yaşam içinde kullanılabilmelidir.
            Size meditasyon yapmanızı, derin meditasyon seviyesine ulaşarak zihninizi boşaltmanızı ve bu boşluga enerji merkezlerinden boyun enerji merkezinin farkındalıgını oturtmanızı önerebilirim.
            Boyun enerji merkezinde geliştirdiginiz mavi rengin buyumunu önce Bhrumadhya noktasına, daha sonrada Ajna Chakra' ya taşıdıgınızda  epifiz ve  Hipofiz bezlerinin aydınlandıgını duyumsarsınız. Bu farkındalık kısa zamanda her iki beyin lobunada yayılır. Konsantrsyonunuzu muhafaza ettiginiz sürece meydana gelen etkiler beyin loblarının frekanslarını düzenler. Hem sizi ruhsal sıkıntılarınızdan, streslerinizden, hemde baş agrısından kurtarır, hormon salgılarının düzenli hale gelmesine yardımcı olur..
                  Stres ve sıkıntılardan kurtulmak kan basıncınıda etkiliyecekdir. Çalışma sırasında uygulanan düzenli nefeslerle hiçlik seviyesine ulaşılır, bu tansiyonuda normal seviyeler içine çeker
                 Bunları elde edebilmek tabiki çok kolay degildir, zihnin ve bedenin disiplin altına alınması, farkındalıgın geliştirilmiş olması gerekir. Yaptıgınız çalışmaya inancınız varsa bu çok zorda degildir.
                Eger bu konuya ilgi duyarsanız, ( siz yada bir başkası yeterki Yoga' ya gönül vermiş olsun ) yapılacak çalışmaların teknigini elimden geldigi kadar anlatmaya çalışabilirim. Unutmayalım Yoga paylaşmakdır.
Sevgi yolunda sevgiyle kalın.............

Çevrimdışı nermin

  • Üye
  • *
  • İleti: 310
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Yüksek tansiyon diyorsunuz. Geçmiş olsun. Şöyle bir tavsiyede bulunabilirim. Yemeklerinizi her zaman az tuzlu pişirin. Bizde benim rahatsızlığımdan beri az tuzlu pişiyor. Ailece öyle yemeye alıştık. Maşallah ne annem, ne babam nede bende tansiyon var. Her zaman sıhhatle kalın.

Çevrimdışı nilüfer

  • Üye
  • *
  • İleti: 589
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
sevgili eda ,uzun zamandır seni göremiyordum derslerde ,geçmiş olsun tüm iyi dileklerim seninle bir an önce enerjini topla ve derslere gel minder kalmıyor artık herkesin ismini  yazacağız mindere kalamazsa derse giremezsin ona göre hadi hadi
Gönül fısıldar ..dil söyler
Gönül söyler ..el yazar