Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: MAŞ FASULYESİ PİYAZI  (Okunma sayısı 1798 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mine

  • Üye
  • *
  • İleti: 192
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
MAŞ FASULYESİ PİYAZI
« : 18 Nisan 2008, 09:42:38 »

2 SU BARDAĞI MAŞ FASULYESİ

YETERİ KADAR SU

1 DEMET TAZE SOĞAN

3-4 DAL TAZE SARIMSAK

1 DEMET MAYDANOZ

2 ADET KIRMIZI BİBER

2 ÇORBA KAŞIĞI NAR EKŞİSİ

1 TATLI KAŞIĞI PULBİBER

1 TATLI KAŞIĞI SUMAK

3 ADET PORTAKALIN SUYU

1 ADET NARIN TEMİZLENMİŞ TANELERİ



YAPILIŞI



MAŞ FASULYE YUMUŞAYANA KADAR HAŞLANIR SÜZÜLÜP BİR KASEYE ALINIR. AYRI BİR YERDE KIYILMIŞ SOĞAN, TAZE SARIMSAK VE MAYDANOZ KARIŞTIRILIR. ÜSTÜNE KIYILMIŞ KIRMIZI BİBER, TUZ, NAR EKŞİSİ, PUL BİBER, SUMAK VE PORTAKAL SUYU İLAVE EDİLİR. İYİCE EZİLEREK KARIŞTIRILIR. MAŞ FASULYESİ İLE KARIŞTIRILIP SERVİS TABAĞINA ALINIR. NAR TANELERİ İLE SÜSLENİR



*** MAŞ FASULYESİ MERCİMEK GİBİ PİŞİRİLİR. FİLİZLENDİRİLMİŞ HALİ İLE ÇİĞ OLARAK SALATALARDA PİŞMİŞ OLARAK DA ÇİN YEMEKLERİNDE VE ÇORBALARDA KULLANILIR.

Mutlu olmak istiyorsak,
hayatın cisimde değil,
ruhta olduğuna inanmalıyız.

Tolstoy

Çevrimdışı superisi

  • Üye
  • *
  • İleti: 195
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: MAŞ FASULYESİ PİYAZI
« Yanıtla #1 : 05 Mart 2009, 14:49:08 »
 güzel bir tarif inşallah yapıp denicem tadınıda