Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Korkularımızdan Ders Çıkarmak  (Okunma sayısı 3142 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı zahide

  • Kıdemli üye
  • Üye
  • *
  • İleti: 118
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Korkularımızdan Ders Çıkarmak
« : 29 Eylül 2009, 19:10:37 »
Korkularımızdan Ders Çıkarmak

Korku yakalanmamak için kaçarken sevgi yakalamak için peşinden koşar.

Francis Thompson

Meyve kurdu elmayı olgunlaştığında sever. Aynı şekilde korku da çirkin yüzünü tamda değişim için hazır olduğumuzda gösterir. Korkunun, tam da biz ele almaya, işleyip çözümlemeye hazır olduğumuzda ortaya çıkması onu dostça bir kaçak yolcu haline getirir. Korku üzerinde çalışmak hem ruhsal hem de psikolojik açıdan yarar sağlar çünkü kendimizde kuşkulandığımız “derin bir sevgi yeteneksizliğinin” aslında aşılmaz bir engel ya da bencillik, kötülük değil, öğrendiğimiz ve üzerinde çalışabileceğimiz bir alışkanlık olduğunu gördüğümüzde kendimize şefkat duyarız. Benzer bir yaklaşımı, bizi sahip olduklarımıza dört elle yapışmaya iterek hayatımızın temel ilkelerinden biri haline gelmiş olabilecek elimizdekileri kaybetme korkumuza da uygulayabiliriz. Cimriliğin arkasında, kaybetme fikrinin uyandırdığı dehşetin saklandığını görebiliriz. Cüzdanında akrep olan birini kınayıp tokatlamaktansa ona şefkat duyarak ellerini usulca daha yerinde olacaktır.

Korku hayatımız boyunca peşimizi bırakmaz; insanlık halinin parçasıdır.
Korku bazen peşimize düşüp bizi yakalar; ara sıra düştüğümüz durumdur.
Korku bizi asla durduramamalı; çalışmamızın amacı budur.

Kendi üzerimizde gerekli çalışmayı yaptığımızda çocukluktan gelen güçlerin azalıp yetişkin seçeneklerinin çoğaldığını görürüz. Değişim ve geçiş dönemleriyle baş etmede de esneklik kazandığımızı fark ederiz. Hayatımızın, eşimizin ve kendimizin mükemmel olmasını beklemez  olmuşuzdur. Yakınlaşmak kabul edilebilir bir şeye, talepler tercihlere dönüşür. Gerçekliğin sorgulanması ve tartışılması son bulur, bunun yerini onaylama ve rıza gösterme alır. Başımıza gelenleri ve insanların bize gösterdiği tepkileri değişmez hükümlerden ziyade birer bilgi olarak karşılarız. Dramatik yaşantılarımızı yeniden çerçeveleyebiliriz:
“Beni terk etti”; “Gitti” ifadesine dönüşür.”beni boğuyor”; “bazen sıkıştırıyor”. “Aldatıldım”; “Kandım” olur. “İçimde boşluk hissediyorum” ise “ İçimde daha çok yer buluyorum” haline gelir.



Doğamızın yardımcı güçlerini sadece mutlak bir terk edilmişlik ve yalnızlık halinde yaşarız…
Çocuk olmak demek bağımsız olma yolunda evrimleşmek demektir.
Bu da köklerimizden uzaklaşmayı gerektirir.
Dolayısıyla terk edilme gerekli bir koşuldur.

C.G.Jung


Kaynak:Olgun İlişkiler,Kuraldışı
Her  Şeyin Mevsimi, Her Amacın Bir Zamanı Vardır.Doğma Zamanı, Ekme Zamanı ve Ektiğini Biçme Zamanı. Tanrı Her Şeyi Zamanında Güzel Olacak Şekilde Yarattı.

Çevrimdışı Derya Başkan

  • Üye
  • *
  • İleti: 30
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Korkularımızdan Ders Çıkarmak
« Yanıtla #1 : 30 Eylül 2009, 17:01:20 »
Çok güzel.. Paylaşım için teşekkürler.. ;n

zekiye

  • Ziyaretçi
Ynt: Korkularımızdan Ders Çıkarmak
« Yanıtla #2 : 01 Ekim 2009, 08:59:14 »
 ;n