Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Enginar dolması Tarifi  (Okunma sayısı 1618 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı superisi

  • Üye
  • *
  • İleti: 195
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Enginar dolması Tarifi
« : 02 Mart 2009, 12:36:53 »
Enginar dolması Tarifi





Malzemeler:
8-10 adet yapraklı enginar
2 limon
bir fincan zeytinyağı (sızma tercih edilmeli)
1 adet havuç
bir küçük kase taze bezelye
1 adet küçük patates
1 demet dereotu
bir tatlı kaşığı tozşeker
bir büyük kurusoğan
2-3 adet taze soğan
1 tatlı kaşığı un
tuz, karabiber



Hazırlanışı: Enginarları, ortalarındaki tüylü kısmı tamamen alınıp atılacak şekilde ayıklayın. Kenarlarındaki çok sert yaprakları kopartıp atın, daha taze olan iç taraftakiler uçları koparılarak ortaları havuz şeklinde olmalı. Kararmaması için önceden hazırladığınız bol limonlu suda beklemeye bırakın. Bu sırada dolmanın içini hazırlayın. Soğanı incecik doğrayın ve küp şeklinde doğranmış havuçlarla zeytinyağında kavrun. Ardından taze bezelyeler ve küp şeklinde doğranmış patatesleri ilave edin. Bir fincan su, tozşeker ve tuzunu da koyarak yarım saat kısık ateşte pişirin.



Pişen içe, yarım demet maydanoz ve taze soğan yaprakları kıyarak ilave edin. Limonlu suda bekleyen enginar göbeklerine bu hazırlanan sebze içini doldurun, kuşane tavasına dizin ve aralarına enginarların taze saplarıyla, bebek enginarlar yerleştirin. Ayrıyeten, bir fincan suya yarım limon sıkın, bir tatlı kaşığı un ve yeterince zeytinyağı, tuz ilave edip dolmaların üzerinde gezdirin. Enginarlar yumuşayıncaya kadar kısık ateşte pişirin.



Aşçının notu: Servis tabağına alındığında da üzerine çiğden sızma zeytinyağı gezdirilip limon dilimleri ve dereotuyla servis yapın. Enginarın olmazsa olmazı zeytinyağı ve dereotudur.



Afiyet olsun!

vejataryan .com alıntıdır