Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Vejeteryan beslenme  (Okunma sayısı 2387 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı superisi

  • Üye
  • *
  • İleti: 195
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Vejeteryan beslenme
« : 02 Mart 2009, 12:51:53 »
Vejeteryan beslenme etik bir yaklaşımdır. Sebebi (hayvan hakları, dinsel, kurban edilmeye karşı çıkış) ne olursa olsun vejeteryanlık duygusal bir tavırdır.  Bununla birlikte vejeteryan yaklaşım içinde de ton farkları bulunmaktadır. Ortak özellik hayvansal gıdalara karşı belli bir tavır olarak görülebilir. Farklı vejeteryan yaklaşımların ortak özelliği "kırmızı et yememeleri" ve "sebze/meyve yemeyi" tercih etmeleridir.

 

Başlıca Vejeteryan Yaklaşımlar :

Balık Yiyebilen Vejeteryanlar (Pesketeryan) : Kırmızı ve tavuk eti yenmez, ama süt, süt ürünleri, yumurta ve balık yenebilir.

 

Kırımızı Et Yemeyen Vejeteryanlar (Semi-Vejeteryanl) : Sadece hayvansal gıda olarak kırımızı et yenmez. Ama süt, süt ürünleri, yumurta, tavuk ve balık yenebilir.
 

Yumurta ve Süt Tüketen Vejeteryanlar (Lakto-Ovo Vejeteryan) : Hayvan eti yenmez, ama süt, süt ürünleri ve yumurta yenebilir.
 

Yumurta Yemeyen Ama Süt Tüketen Vejeteryanlar (Lakto Vejeteryanler) : Hayvan eti ve olası bir yaşamı sona erdirme kaygısıyla yumurta da yenmez. Süt ve süt ürünleri
yenebilir.
 

Süt Tüketmeyen Ama Yumurta Yiyen Vejeteryanlar (Ovo Vejeteryanler) : Hayvan eti, süt ve süt ürünleri yenmez. Ama yumurta yenebilir.
 

Sadece Sebze ve Meyve Yiyen Vejeteryanlar (Vegan) : Hayvan eti ve hayvan ürünleri (yumurta, süt ve süt ürünleri) yenmez. Hayvan ürünlerinden giysiler ya da eşyalar kullanılmaz.

Vejeteryanlık...

 
vejataryanyemekleri.com alıntı