Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: ZENCEFİLLİ PATLICAN EZME  (Okunma sayısı 1294 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı superisi

  • Üye
  • *
  • İleti: 195
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
ZENCEFİLLİ PATLICAN EZME
« : 25 Mayıs 2009, 18:17:40 »
 MALZEMELER:
1 KG PATLICAN, SAPLARI ALINMIS
175 ML YOGURT
1 DIS SARMISAK, EZILMIS
1 YEMEK KASIGI SEKER
1 CAY KASIGI ZENCEFIL
1/2 CAY KASIGI KIMYON
TUZ
KARABIBER
SÜS İÇİN MAYDANOZ

HAZIRLANIŞI:                                           
FIRINI 200 C'YE AYARLAYIP ISITIN. PATLICANLARI BIR CATALLA DELIN. SONRA 45-60 DAK. BIR KASIKLA BASTIRILDIGINDA YUMUSAK OLANA DEK PISIRIN.PATLICANLARI FIRINDAN CIKARTIP SOGUMAYA BIRAKIN.
BOYLAMASINA IKIYE BOLUN VE HAFIFCE SIKARAK ACI SUYUNU AKITIN. KABUKLARINI SOYUP PATLICANIN ICINI SOGUMAYA BIRAKIN.PATLICANLARI, YOGURDU, SARMISAGI,SEKERI, ZENCEFILI, KIMYONU, TUZ VE BIBERI BLENDER'DA KARISTIRIN.
1 VEYA 2 KASEYE KOYUP 2-3 SAAT BUZDOLABINDA TUTUN.AFİYET OLSUN
VEJETERYAN.COM ALINTIDIR