Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: PEKMEZ TATLISI  (Okunma sayısı 1906 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

irem

  • Ziyaretçi
PEKMEZ TATLISI
« : 30 Kasım 2007, 15:52:15 »
Pekmez Tatlısı
Malzemeler
*1 su bardağı un
*1 su bardağı pekmez
*3 su bardağı su
*1 su bardağı süt
*toz tarçın+yenibahar
*dövülmüş fındık veya ceviz(tatlının üstüne koymak için)
 
Önce 1 bardak unu tencereye döküyoruz.Sonra üzerine 1 bardak pekmez ve 1 bardak süt döküp iyice karıştırıp,eziyoruz.Karıştırırken,topaklanma olmaması için mümkün olduğunca iyi karıştırmaya dikkat etmek gerekir.
Üzerine de 3 su bardagi su ekliyoruz.
Şimdi öncelikle,hafif kısık ateşte iyice karıştırıp,topakları eziyoruz.Sonrasında normal ateşte karıştırmaya devam edebiliriz.İyice ısınınca da,kaynamaya başlamadan hemen önce,ateşi kısıyoruz ve kısık ateşte muhallebi gibi yoğun kıvama gelinceye kadar pişiriyoruz.Karıştırma işlemi sürekli olarak devam etmelidir. Yeni yapıyorsanız ve üzerinde topaklar kaldıysa ,süzgeçten geçirebilirsiniz.
 
Piştikten ve altını,ateşi kapattıktan hemen sonra,isteğe göre 1-1.5 dolu tatlı kaşığı tarçın ve 1 çay kaşığı yenibahar ekliyoruz ve iyice karıştırıyoruz.
 
Kaselere boşaltıp üzerine dövülmüş fındık veya ceviz serpebilirsiniz.Soğumaya birakiyorsunuz,soğuyunca buzdolabına koyabilirsiniz.
Ben soğuk seviyorum. ;)

Afiyet olsun.
 

HarikaTurunç

  • Ziyaretçi
Ynt: PEKMEZ TATLISI
« Yanıtla #1 : 30 Kasım 2007, 17:42:13 »
  İrem cim ağzım şimdiden sulandı,mutlaka yapmalıyım.

  Teşekkürler.