Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Evde Çocuğunuzla Yoga  (Okunma sayısı 1539 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ceyda

  • Üye
  • *
  • İleti: 105
  • Karma: +0/-0
Evde Çocuğunuzla Yoga
« : 21 Şubat 2010, 18:54:54 »
Evde yoga programını uygularken, büyük yaş grup çocuklar için, küçüklerin de örnek programlarından asanalar kullanılarak 30-35 dakikalık bir program olusturulabilir.
  
 Yoga duruşlarında uzun süre kalmayın, hareketleri birkaç kez tekrarlamaya çalışın! Çocuğunuzun yoga yaparken konsantrasyonu ve duruşlarda ilerlemesi zamanla olacaktır onu kesinlikle zorlamayın.

 Arada sırada çocuğunuzun gözlerini kapatıp dinlenmesini, etrafta olanları duyumsamasını sağlayın, burundan nefes almasını teşvik edin!

 Yoga sırasında ona sık sık ‘aferin’ deyin, mümkünse her fırsatta onu öperek ve ona sarılarak ona değer verdiğinizi gösterin! Unutmayın küçük yaşlarda çocuğunuzun hareketleri ne kadar doğru yaptığı değil, sizinle birlikte ne kadar süre ‘kaliteli’ zaman geçirdiği önemlidir.

Yoga, bu zamanı onunla paylaşmanız için size sunulan harika bir yoldur.
 
Yoga programınızın sonunda ve hatta her fırsatta çocuğunuzun sakinleşmesi icin nefes eşitleme oyunu oynayabilirsiniz: Mümkünse onu yüzüstü yatırıp siz de sırtına başınızı koyup nefesinizi eşitlemeye çalışın, onun nefesini hissedin. Sonra da sırtına, kollarına, bacaklarına ve ayaklarına parmaklarınızla cok hafif masaj yapın. Bu, onun sakinleşmesini ve nefesine odaklanmasını sağlayacaktır.
 
Yoga çalışmanızın sonunda, birlikte şarkı söyleyin, şarkıya göre hareketler uydurun ve bunları beraber yapın, birlikte dans edin! Hareketlerle şarkı söylemek, bir yandan eğlenirken bir yandan da dikkatini toplamasını sağlar, konsantrasyonunu arttırır.


Divya Beste Dolanay

« Son Düzenleme: 21 Şubat 2010, 18:56:32 Gönderen: ceyda »