:)Merhaba,
Badem sütü yaptım çok da beğendim sizinle de paylaşmak istiyorum.
Bademleri (çiğ badem kavrulmamış badem kullandım akşamdan sıcak su ile ıslattım ertesi gün bu suyu döküp yeni su ilave edip biraz daha ıslattım. Sonra suyunu süzüp bademlerin kabuklarını soydum.Soyulmuş bademlerin üzerine su ilave edip robottan geçirdim, ( oluşan sütten badem parçalarını ayırmadım onları da badem sütünün içinde yedim). Badem sütünüz hazır, afiyet olsun.
Aşağıdaki bilgi için
http://tr.wikipedia.orgBadem sütü, dövülmüş bademden elde edilen süt benzeri içecektir. Hayvansal sütten farklı olarak badem sütü, kolesterol ve laktoz içermez. Bu yüzden bazı tarif reçetelerinde hayvansal sütün yerine kullanılabilmektedir. Piyasadaki badem sütleri vanilya veya çikolata tadı ihtiva etmektedir. Genellikle vitaminlerle zenginleştirilmişlerdir. Su ile dövülmüş bademin birlikte çırpılması suretiyle evde de badem sütü yapılabilir. Badem sütüne sıklıkla vanilya ve tatlandırıcı ilavesi yapılır.