Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: su ve bitkiler  (Okunma sayısı 1834 defa)

0 Üye ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Lotus

  • Üye
  • *
  • İleti: 22
  • Karma: +0/-0
su ve bitkiler
« : 03 Ekim 2008, 16:46:14 »
ozellikle sabahlari veya ogle aralarinda beni oldukca canlandiran bir icecek tarifi bu.
cok susadigimda veya sulu birseyler ile doymak ama ne yemek istedigimi bilemedigimde sanirim eksi ve tatli icermesi dolayisiyla bir tur beni dengeye kavusturan tarifi sizinle paylasmak sitiyorum.Cok basit gorunebilir ama tadi kesinlikle okundugundan daha lezzetli:))

Elma ve limon dilimleri birkac yaprak nane ve bolca su.

bunu degisik meyvelerle de denedim.bazilari gercekten icinde bulundugu su ile yenilince daha lezzetli
ve faydali.kendi damak tadiniza gore ihtiyaciniz olan seyi arayabilirsiniz.

diger biri de demet halinde satilan otlarin kokteyli.cay haline getirilmeden cig halleriyle
bir bardak suyun icine yine bir kac yaprak..rosmarin veya salville veya nane maydanoz bile olabilir..
yanliz bunlarin aromalari cok konsantre olduklari icin cok gucludur o yuzden sadece bir kac yaprak yeterli
ayrica ikiden fazla bitkiyi kombine etmemek daha yerinde sanirim.Su icinde olduklarinda hemen mineral ve tuzlarini suya birakiyorlar ve su bir caydan bile daha aromali oluyor.Bu suyu yemek yapiminda da kullanilabilir.

biz genelde salatalara maydanoz ve dere otunu dal kisimklarindan ayiklayarak kullaniyoruz.
sadece maydanoz salatasi mesela..cok doyurucu. maydanozun sadece uclarindaki yapraklarini yemekten cok farkli bir tadi var.tansiyonu dengeleyen bitkilerden biridir maydanoz
ayrica yesil bitkiler Folik asit Fe Mg gb diger gidalarda bulunamayabilen vitamin veminareller de iceriyor.
bunlar kan yapimindan kas kramplarina kadar pek cok problemi cozebiliyor.Biyokimya hocamiz masanizda et degil de salata yoksa endiselenin derdi:)

Mineral tuz ve vitamin aslinda vucudumuzda gereken aminoasitleri-protein ve hormonlari uretebilmek icin vucudun abc leri

Simdi cogu ozellikle psikolojik hastaliklari aminoasit takviyesi ile tedavi ediyorlar.Oyleki aminoasit kullanimi sporcularin kullanimindan daha genis kitlelere acildi.L karnitin,metionin,serin ve turevleri Cr veya baska minerlallerle desteklenip zayiflatma tabletleri sekilnde satiliyor.Metabolik yolda  elektron tasiyicisi olarak b oksidasyonu kolaylastirmalari sadece duzenli spor soz konusu oldugunda gecerli ayrica bunlar aslinda vucudun kendi proteinlerini,ve biyolojik aktif maddelerini uretmesi icin aldigimiz hazir zararsiz maddeler gibi gorunse de kalp carpintisi,uykusuzluk vs gb problemlere yol acabiliyor.O yuzden danismadan kullanmamak gerekiyor.

sarimsak hakkinda da bir kac sey soylemek istiyorum.Sarmsagi eskiden masaya vurarak kirarlarken bir bildikleri varmis sanirim..Sarimsak yenmeden veya pisirlmeden once bir kac dakika soyulmus sekilde bekletilince yani oksitlenince serbest radikalleri tutabilecek hale geliyor.

yogilerin sarimsak kullanmadigini duymustum,kokusu disinda bir aciklamasi var mi acaba?







« Son Düzenleme: 03 Ekim 2008, 16:57:14 Gönderen: Lotus »

Çevrimdışı deep inside

  • Üye
  • *
  • İleti: 645
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: su ve bitkiler
« Yanıtla #1 : 04 Ekim 2008, 19:17:07 »
Sarımsak son derece faydalı ve kanser önleyici bir besin. Bazı şeyleri kullanmamayı bir kere daha düşünmek lazım. Kokusu yada iştah açıcı özelliği nedeniyle bırakmak yanlış. Sarımsak çok doğal bir antioksidan ve vücutta iltihap temizleyen bir besin.