Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Maş fasülyesi...  (Okunma sayısı 13388 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı superisi

  • Üye
  • *
  • İleti: 195
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Maş fasulyesi ve faydaları
« Yanıtla #20 : 05 Mart 2009, 15:22:35 »
Maş fasulyesi bağırsak düzenleyici ve şeker düşürücüdür.

Şeker hastaları için gerekli olan B vitaminlerini içermektedir.
Maş fasulyesinin içeriğinde bol protein ve lif bulunur.

Maş fasulyesinin hücre yenileyici özelliği de vardır.


Güneydoğu Anadolu mutfağında çok kullanılan, ufak, yeşil bir fasulye türüdür. Akdeniz Bölgesi'nde de Toroslarda yetişir ve 'cin börülcesi' olarak bilinir.


Maş fasulyesi ile piyaz ve çorba yapabilir, pilavlara ekleyebilir ve filizlendirebilirsiniz. Çin mutfağında da kullanılan maş fasulyesinin eski zamanlarda hastalık tedavisinde kullanıldığı söylenir.


Süpermarketlerde, 500 gramlık paketlerde, organik ürün standlarında satılmaktadır. Ayrıca aktarlardan da temin edilebilmektedir.