Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: sebze burger  (Okunma sayısı 1994 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mine

  • Üye
  • *
  • İleti: 192
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
sebze burger
« : 29 Şubat 2008, 12:01:22 »
BROKOLİ VE NOHUTLU SEBZEBURGER

Malzemeler: 2+1/2 bardak (su bardağı) haşlanmış nohut; 4 yumurta; 1 çay kaşığı tuz; 1/3 bardak kıyılmış taze ot (örneğin taze kişniş veya fesleğen); 1 kuru soğan, minik küpler şeklinde doğranmış; 1 bardak ince kıyılmış brokoli çiçeği; 1 bardak esmer veya beyaz ekmek kırıntısı; 1 çay kaşığı toz kimyon; 1 tatlı kaşığı çekilmemiş kuru kişniş tanesi; 1 çorba kaşığı zeytinyağı (veya varsa sadeyağ).

Yapılışı: Konserve nohut kullanırsanız çok daha hızlı bir yemek olur. Akşamdan ıslattığınız ve 25 dakika haşladığınız nohuttan iki buçuk bardak kadarını mutfak robotuna koyun. Yumurtaları ve tuzu da ilave edip robotu (el blenderini) çalıştırarak, nohut parçaları tam ezilmemiş olan, koyu kıvamlı humusa benzer bir püre elde edin. Büyük bir kaseye alıp içine ekmek kırıntıları, soğan, kıyılmış otlar, kimyon ve kişniş tanelerini koyup karıştırın ve beş dakika ekmeğin ıslanması için dinlenmeye bırakın. Biraz sulu bir kıvam olursa yemesi daha kolay burgerler elde edersiniz. O nedenle eğer çok koyu olmuşsa biraz su ilave edin.

Büyükçe bir yapışmaz tavayı orta-kısık ateş üzerinde ısıtıp içine bir kaşık zeytinyağını koyun. Ellerinizi biraz zeytinyağıyla yağlayın ve 10-12 cm. çapında, 2.5 cm. kalınlığında burger şekli verip tavaya yerleştirin. Kapağı kapalı olarak birinci yüzünü 7 ila 10 dakika kadar pişirin. Sonra ters-yüz edip diğer yüzünü de 7 dakika kadar kapalı olarak pişirin. Dışarı alıp, burger ekmeği gibi kullanmak üzere yanlamasına ortadan ikiye kesin.

Tabak içine dilimlerden birini yerleştirin. Üzerine süzme yoğurt, dilimlenmiş domates, salatalık, taze biber, dilerseniz avokado koyup diğer burger dilimini üzerine kapayıp servis edin. İç malzeme olarak canınız ne isterse kullanabilirsiniz. Hatta ızgara edilmiş patlıcan ve çok az sarmısakla lezzetlendirilmiş süzme yoğurt koyabilirsiniz. Yalnız yoğurda çok az sarmısak koymanız çok önemli. Bol koyarsanız diğer tüm lezzet ve aromalar sarmısağın baskın aroması altında yok olup gider. Fazla sarmısaklanmış yoğurt, bir lezzet düşkününün her hal ve şartta mutlaka kaçınması gereken bir hatadır. Bu hataya hiç düşmeyin, yapanları uyarın.

kaynak:hürriyet- arman kırım
Mutlu olmak istiyorsak,
hayatın cisimde değil,
ruhta olduğuna inanmalıyız.

Tolstoy

irem

  • Ziyaretçi
Ynt: sebze burger
« Yanıtla #1 : 29 Şubat 2008, 12:11:06 »
Minecim verdiğin tarifler çok güzel :)

nazlita

  • Ziyaretçi
Ynt: sebze burger
« Yanıtla #2 : 29 Şubat 2008, 13:15:48 »
Katılıyorum İrem;

Bu bayaa profesyonel bir tarif oldu ve hemen çıktısını alıp, bol vakitte zevkle yapmak üzere saklıyorum, sen yaptın mı bu yemeği Mine?? Yani ekstradan tüyolara açığım  hihi

Çevrimdışı Mine

  • Üye
  • *
  • İleti: 192
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: sebze burger
« Yanıtla #3 : 29 Şubat 2008, 16:18:07 »
hayır nazlıcım bende bu sabah öğrendim,en kısa zamanda yapacağım.

Artık yaptıktan sonra fikirlerimizi paylaşırız:)
Mutlu olmak istiyorsak,
hayatın cisimde değil,
ruhta olduğuna inanmalıyız.

Tolstoy

Çevrimdışı Mine

  • Üye
  • *
  • İleti: 192
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: sebze burger
« Yanıtla #4 : 29 Şubat 2008, 16:19:06 »
iremcim çok teşekkür ederim.

Bende sizin paylaşımlarınızla çok şey öğreniyorum.
Mutlu olmak istiyorsak,
hayatın cisimde değil,
ruhta olduğuna inanmalıyız.

Tolstoy