Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: OĞLAK BURCU 2010 YILI  (Okunma sayısı 2673 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mine

  • Üye
  • *
  • İleti: 453
  • Karma: +0/-0
OĞLAK BURCU 2010 YILI
« : 02 Mayıs 2010, 22:27:23 »
Oğlak Toprak + Öncü (22 Aralık – 20 Ocak)


Genel durum

2008’den bu yana güçlü ve geri dönüşü olmayan bir değişim geçirmektesiniz. Burcunuza yerleşen Pluton hayatı daha fazla kontrol etme isteği ve içinizdeki hırsı açığa çıkaran, mücadeleci yönünüzü açığa çıkarıyor. Halen burcunuzun ilk günlerinde, 23-27 Aralık doğumlu olan Oğlak’lar Pluton’un baskın enerjisini hissetmekteler. Bu ağır, kişiyi derine çeken, kişisel hırs ve kazanma arzusunu kamçılayan eğilimler getirmekte. Hayatınızın pek çok alanında bu yönde istediklerinizi elde etme yönünde kararlı davranıyorsunuz. Yükselen burcu Oğlak olanlar da bu güçlü tutumu hayata bakış açılarında, yakın ilişkilerinde ve kişiliklerinde, hatta görünümlerinde bile değişiklik yaparak yaşıyorlar. Pek çok konuda kendinizi güçlendirmeyi, yeniden donatmayı istiyorsunuz. Pluton yavaş hareket eden bir gezegen olduğu için etkileri uzun yıllara yayılıyor ve bir bakıma bu dönüşümü yavaş yavaş ortaya koyuyorsunuz.

Ancak daha kısa vadede, Satürn’ün de burç değiştirerek Terazi’ye geçişi önümüzdeki yılları planlamanız açısından önemli bir aşamaya geldiğinizi anlatmakta. Satürn 7 Nisan’a kadar Terazi2de kalacak, daha sonra 7 Nisan – 21 Temmuz arasında son bir kez Başak burcuna geçtikten sonra, 2012 Ekim’ine kadar temelli olarak bu burca yerleşecek. Özellikle yükselen Oğlaklar açısından bu dönem kariyerlerinde ve toplumsal statülerinde, evlilikte ve işte çok önemli sonuçlar getirecek. Satürn artık size önümüzdeki 7 yılı yeniden tanımlamanız, yeni hedefler koymanızı istiyor. Yaklaşık son 14 yıldır, kariyeriniz yönünde çok önemli adımlar attınız. 1996-1997 geçişi ile, 2003-2005 arası bu yönde önemli köşe noktaları oldu. Şimdi artık, mutlaka kendiniz için doğru ve anlamlı olanı yeniden keşfetmek zorundasınız. Daha fazla sorumluluk alacaksınız ancak kariyer alanında, eskisi gibi bir yükselme yerine ki bunu 2003’ten bu yana yaşıyordunuz, artık geride kalmakta. Bu yüzden şimdi sizin için önemli olan şey, toplumun sizden neler beklediğini değil, daha özel olarak sizin kendinizi mutlu ve tatminkar kılabilmek için yapacağınız yeni planlar ve hedeflerdir. Eğer eskisi gibi ilerleyebileceğinizi düşünüyorsanız, bu yönde artan engellerle karşılaşabilirsiniz. Unutmayın, başarınızı başkaları için değil kendiniz için yeniden tanımlamalısınız. Büyük bir olasılıkla, ilişkiler, evlilik ve ortaklıklar bu yönde değişime uğramak zorunda kalacak.

Bu dönemde burcunuzu doğrudan ilgilendiren bir diğer önemli transit de, 28 Mayıs’ta Uranüs’ün Koç burcuna ilerlemesi olacak. 2011’de tam olarak Koç burcuna girecek olan Uranüs, 2010’da 28 Mayıs – 14 Ağustos arasında ilk geçişini yapacak, kısaca etkilerini ortaya koymaya başlayacak. Uranüs yıkarak özgürleştiren, aniden değiştiren, bizi uyandıran ve başkaldıran bir enerjidir ve Koç burcuna ilerlemesi ile birlikte, kendi geçmişiniz, kökleriniz ve ailenizle ilişkiniz toptan ve ani bir değişime uğrayacak. Bu belki yeni bir evde tek başına yaşamaya başlamak olabileceği gibi, başka bir ülkeye ya da yere yerleşmek anlamına da gelebilir. Hayatınızda size şimdiye kadar size baba ve otorite figürü gibi roller oynayan kişilerden kopabilir, uzaklaşabilirsiniz. Evde, aileye ait konularda yepyeni koşullar ortaya çıkabilir. Kuşkusuz bu durum üzerinde durduğunuz zeminin, ev ve aile yaşantısının daha az istikrarlı olacağını ancak daha heyecan verici de olabileceğini söylemekte. Zaman içinde bu düzensizlik yeni bir düzen haline dönüşebilir. Daha geniş bir bakışta bu kendi vatanınız ve köklerinizle ilgili konuları da değiştirecek. Tüm bu gelişmeler kuşkusuz kariyer hayatınızın da eski temposunu yitireceğini söylemekte.

Şanslı alanlar

Bu yıl önce Balık ardından Koç burcunda ilerleyecek olan Jüpiter özellikle yakın çevrenizin ve ev hayatınızın size değişik sürprizler hazırlayacağını gösteriyor. 18 Ocak – 6 Haziran arasında ve daha sonra 9 Eylül’den sonra düşüncelerinizi daha iyi anlatabileceğiniz, yakın çevrenizden, kardeşlerden olumlu etkiler alabileceğiniz bir döneme işaret etmekte. Bu transit eğitim hayatında olanlar açısından verimli bir döneme işaret etmekte. Sonbaharda yine ani fikirler, farklı ve orijinal bir çevre içinde olabilir, yakınlarla duygusal ilişkilerinizi yeniden gözden geçirebilirsiniz. Aslında daha ilginç ve ani bir biçimde ev ve ailevi konuları, yerleşiminizi, babanızla ilişkinizi değiştirecek, yenileyecek olan dönem 6 Haziran – 9 Eylül arasında olacaktır. Bu dönemde çok hızlı, çok taze, tamamen düşünceleriniz dışındaki gelişmeler hayatınıza, eve ve yerleşime ani açılımlar getirmekte. Hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.

Oğlak burcunun son üç gününde, 16-19 Ocak günlerinde doğanlar, bu yıl 7 Nisan – 21 Temmuz arasında daha kararlı bir denge içinde olabilirler. 2009’dan süregelen işleri tamamlamak açısından uygun bir dönem olabilir.

Bu yıl 15 Eylül – 28 Ekim arasında geleceğe yönelik projelere odaklanmak, grup çalışmaları yapmak ve ortaklaşa konularda daha atılgan ve kararlı davranmak açısından dikkat çekici bir dönem var. Bu dönemde olaylar ve insanlar üzerinde daha etkin olabilirsiniz. 8 Aralık sonrasında da burcunuza yerleşecek olan Mars kişisel girişimler, fiziksel mücadele ve yeni başlangıçlar yapmak açısından son derece hırslı olabileceğiniz zamanlara işaret ediyor.

Zorlayıcı konular

Bu yıl özellikle Oğlak burcunun ilk günlerinde doğanlar üzerilerinde daha fazla değişim baskısı hissedecekler. Bir yandan Pluton ve Satürn, diğer taraftan 23 Aralık doğumluları etkileyen Uranüs, yepyeni adımların, risklerin ortaya konacağını göstermekte. 24-28 Aralık doğumlu Oğlak’lar da Satürn-Pluton karesini güçlü bir şekilde hissediyorlar. Satürn şekil veren, sorumlu kılan, bizi disipline eden bir güçtür. Pluton ise geri dönüşü olmayan dönüşümleri, baskıyla gelen değişimi anlatır. Bu yıl hedefleriniz yönünde büyük bir kararlılık sergileyeceksiniz ancak çoğu zaman esneklik göstermeyi bilmeli, kendi fiziksel kapasitenizin sınırlarını zorlamamalısınız. Bir yandan üstleriniz, bir yandan kişisel olarak kendi arzularınız yönünde farklı yönlerden gelen yoğun baskılar altındasınız. Üstünüzdeki yüksek gerginliği hafifletmenin yollarını aramalı, bedensel ve ruhsal sağlığınıza gereken önemi vermelisiniz. Bu yıl planlarınızın aniden değişmesi, pek çok dışsal faktör sizden alternatif yaklaşımlar içinde olmanızı talep ediyor.

30 Temmuz – 16 Eylül arasında, özellikle ortaklaşa konular, iş ve evlilik hayatınız açısından kritik kararlar ve dönemeçler getirmekte. Bu dönemde hedeflerinize erişmek konusunda çok kararlısınız ancak daha önceden çok iyi hazırlanmış olmanız gerekmekte. Özellikle başkalarının tepkileri, ortağınızın ya da eşinizin neden olabileceği gerginlikler ya da mücadeleler içinde olabilirsiniz.

Aşk

Geçen yıldan itibaren, kişisel konularda önemli dönüşümlerin içine girdiniz. Bu durum beraberliklerinizi, hatta yakın arkadaşlıklarınızı bile etkileyecektir. Hayata daha esnek bakabildiğiniz zamanlarda aşkta da daha mutlu olabilirsiniz. Beraberliklerinizde ısrarcı olmak yerine, ortak temalarınızı arttırmaya bakmalısınız. 8 Ekim – 18 Kasım döneminde Venüs’ün geri harekette olacağı için yakın beraberliklerinize özen göstermeli, bu dönemde evlilik yapmaktan kaçınmalısınız.

Oğlak kadını açısından

Mars’ın burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde ilişkilerinizde daha uyumlu ve keyifli olabilirsiniz. Özellikle 20 Aralık 2009 – 10 Mart 2010 arasında derin etkiler altında kalarak, birlikte olduğunuz kişileri de ilgilendiren ortak konularda gereğinden fazla efor harcamış olabilirsiniz. Ancak 7 Haziran – 30 Temmuz ve 15 Eylül – 28 Ekim dönemleri daha kolay mutlu olup, ilişkilerinizi geliştirebileceğiniz zamanlar olacaktır. 8 Aralık – 16 Ocak 2010 aralığı ilişkilerinize yüksek enerjiler getirmekte. Bu dönemde yaşanabilecek bir beraberlik çok tutkulu olabilir.

Oğlak erkeği açısından

Bu yıl Venüs’ün burcunuzla uyumlu açılarda olduğu dönemlerde aşkta daha mutlu olabilir, ilişkilerinizden keyif alabilirsiniz. 11 Şubat – 7 Mart, 10 Temmuz – 7 Ağustos Venüs’ün olumlu açıda kaldığı dönemler olacak. Aşk hayatınızda 31 Mart – 25 Nisan tarihleri arasında büyük bir tutku ve heyecan getirici deneyimler söz konusu. 20 Mayıs – 14 Haziran arasında ilişkinizde güç oyunlarına kalkışmaktan ve gereğinden fazla sahiplenici davranmaktan kaçınmalısınız.
8 Eylül – 7 Ocak 2010 arasında içinde bulunduğunuz sosyal gruplar ve arkadaş çevrenizde mutlu olabilir, ilişkilerinizi geliştirebilirsiniz. Ancak Venüs’ün geri harekette olacağı 8 Ekim – 18 Kasım döneminde evlilik ve anlaşmalarda daha dikkatli olmalısınız. Bu tarihler arasında evlilik yapmak çok uyumlu sonuçlar getirmeyebilir.

Para, iş hayatı ve kariyer

29 Ekim 2009’da Terazi burcuna ve sizin kariyer evinize giren Satürn, özellikle 2010 Temmuz’undan itibaren daha belirgin olacak şekilde sizi etkilemeye başlayacaktır. Hayat akışınızda, işinizde, sosyal durumunuzda belirgin değişiklikler ortaya çıkacaktır. Eğer önceki yılları iyi hazırlanarak değerlendirdiyseniz, son derece başarılı olabileceğiniz bir dönemdesiniz. Sorumluluklarınızın arttığı ve kariyerinizde bir tepe noktasına ulaştığınız bu noktadan sonra gelecek yedi yılı planlamanızda oldukça önemlidir. Çünkü zirveyi takip eden yıllarda artık eski rüzgârlarla ilerleyemeyeceğinizi de göz önüne almanız gerekiyor. Yaklaşık iki yıllık bir süre boyunca işinizi, ortaklıklarınızı, sorumluluklarınızı ve hatta evliliğinizi etkileyecek konularda mücadele etmeniz, bazı testlerden geçmeniz söz konusu olacaktır.

20 Aralık 2009 – 10 Mart 2010 tarihleri ortak finansal alanlardaki masrafları daha iyi kontrol etmeye bakmalısınız. Bu dönemde geri gidecek olan Mars, özellikle ortak paylaşımlar, yatırımlar, miras, borç alacak gibi konularda bazı pürüzlerin yaşanabileceğini anlatmakta. Finansal konularda agresif olmadan ve kişilik çatışmalarına girmeden hareket etmelisiniz.
Oğlak burcundaki Plüton’un değiştirici ve dönüştürücü etkilerini geçtiğimiz yıldan itibaren hissetmeye başladınız. Özellikle 22 – 27 Aralık doğumlu Oğlak’lar Plüton’un derin kalan arzuları yüzeye çıkaran, mücadele ve güç savaşları yoluyla dönüşüm getiren etkilerini oldukça yoğun bir şekilde deneyimleyecekler. Kendinizi daha güçlü ve güç kullanan bir kişi olarak hissedeceksiniz. Kişiliğinizi, gücünüzü, otoritenizi kısaca hayatınızın genelini geri dönüşü olmayacak şekilde dönüştüreceksiniz.
Ayrıca Uranüs’ün de 28 Mayıs 2010’da Koç burcuna geçecek olması, yaz aylarında yerleşime, eve ait konuları da kökünden yenileyecektir. 6 Haziran’da Jüpiter’in de Koç burcuna girerek, 8 Haziran’da Uranüs ile birleşmesi sizin ev, aile yerleşim konularında yepyeni başlangıçlar yapma isteğinizi çoğaltacak etkiler getirecektir. Ancak aynı dönemde kariyer evinizdeki Satürn size iş ve sosyal hayattaki sorumluluklarınızı ve görevlerinizi hatırlatıyor. Dolayısıyla dönüşmekte olan kişiliğiniz ile ev ve iş hayatınız arasındaki gerilimler sizi oldukça zorlayabilir. Bazı bitişler ve yeni başlangıçlar dikkat çekebilir.
2010 yılının özellikle 20 Temmuz – 20 Ağustos arasındaki dönemine dikkat etmelisiniz. Çünkü 30 Temmuz – 15 Eylül arasında enerji ve mücadele gezegeni Mars’ta sizin kariyer eviniz olan Terazi burcuna girecek ve oradaki Satürn ile birleşerek sizi iş konularında harekete geçirecektir. Bu dönemde ev ve iş hayatınızla ilgili abartılı davranışlardan ve gereksiz risklerden kaçınmalısınız.Parasal açıdan 3 18 Ocak – 11 Şubat, 25 Nisan – 20 Mayıs dönemleri çok daha bereketli geçebilir.

Sağlık

Yıl içinde bazı dönemlerde daha yorucu transitler olsa bile, sağlığı aşırı vurgulayan görünümler öne çıkmıyor. Oğlak burcunun ilk günlerinde doğanlar geçen yıldan itibaren büyük bir dönüşüm süreci içine girdiler. Bu fiziksel değil, daha çok psikolojik ve bilinçaltından kişiliklerini etkileyen bir değişim şeklinde hissedilebilir. Kendinize daha fazla önem vermelisiniz.
20 Aralık 2009 – 10 Mart 2010 arasında enerjinizi kontrol altında tutmaya çalışın, sizi krize sokabilecek tartışmalardan kaçının. 28 Ekim – 8 Aralık tarihlerinde kontrolünüz dışında gelişen olayların etkisiyle gerginlik hissedebilirsiniz.
Ancak 8 Aralık’ta burcunuza giren Mars’ın size vereceği yüksek enerji ile fiziksel olarak kendinizi çok daha canlı ve güçlü hissetmeye başlayacaksınız.

Eğitim

2010’da yılın ilk yarısında eğitim konusunda en şanslı burçlardan birisiniz. 18 Ocak - 6 Haziran arasında Balık burcunda kalacak olan Jüpiter, bu alanda sevindirici koşullar olduğunu ve kendinizi geliştirmeniz, ufuklarınızı genişletmeniz için çok güzel olanaklar bulabileceğinizi göstermekte. Bu yıl eğitim alanında uzun zamandan beri ertelediğiniz yeni bir dil öğrenme ya da istediğiniz alanda ilerleme fırsatını yeniden bulabilirsiniz. Özellikle 1 Mart – 17 Mart arasında eğitim, iletişim, yazışmalar, araştırmalar daha akıcı sonuçlar getirecektir. Bu, fırsatları daha rahatça değerlendirebileceğiniz bir dönem olabilir.
Bu arada Merkür’ün burcunuzla uyumlu olduğu 2 Nisan – 10 Haziran tarihleri arasında yaratıcılığınızı eğitim hayatınıza aktarabilirsiniz. Ancak Merkür’ün geri hareket yapacağı 18 Nisan – 11 Mayıs döneminde bazı gecikmeler ve aksaklıklar ortaya çıkabilir. Yine 28 Temmuz – 3 Ekim arası da akademik çalışmalar ve yurtdışı bağlantılı eğitim olanakları için olumlu bir dönem olabilir. Bu dönem içinde de 20 Ağustos – 12 Eylül arası Merkür’ün geri hareketinden olumsuz etkilenebilir, dikkat etmelisiniz. 21 Ekim – 9 Kasım dönemi grup çalışmaları da eğitim alanında keyifli sonuçlar getirebilir

Aktif zamanlar

Mars’ın burcunuzla sert açılarda kaldığı zamanlar aktif zamanlar olacaktır. Eğer bu dönemlerde kendinizi kontrol edebilirseniz çok daha başarılı olabilirsiniz. Hırsınız test edileceği bu dönemlerde planlı davranmak ve yıkıcı öfkeden uzak kalmak en iyisidir.
Özellikle 20 Aralık 2009 – 10 Mart 2010 arasında banka işleri, sigorta, kredi, borçlar gibi ortak paylaşımların söz konusu olduğu alanlarda enerjinizi gerek fiziksel gerekse zihinsel yönden kontrol altında tutmaya bakmalısınız. Bu dönemde yatırımlar, miras, borç alacak gibi konularda bazı pürüzlerin olabilir. 30 Temmuz – 15 Eylül 2010 arasındaki iş, kariyer, üstlerinizle olan ilişkileriniz ve toplumsal statünüzü etkileyen konular üzerine yoğunlaşıyorsunuz

Merkür’ün geri hareketi

Merkür’ün bu yıl toprak elementinden burçlarda geri hareket yapacak olması belirli dönemlerde para durumu, birikim, bütçe gibi ekonomik konuları içine alan alanlarda, hareket, eğitim ve sözleşmelerin söz konusu olabileceği durumlarda aksamalar, gecikmeler, planların değişmesinin gündeme gelebileceğini gösteriyor. Bu dönemlerde ciddi anlaşmalar, kontratlar yapmaktan, yeni projelere imza atmaktan çekinmeliyiz. Yolunda ilerleyebileceğini düşündüğümüz projelerimiz hiç de beklenmedik sonuçlar doğurabilir. Merkür bu yıl 26 Aralık 2009 – 15 Ocak 2010, 18 Nisan – 11 Mayıs, 20 Ağustos – 12 Eylül ve 10 Aralık – 30 Aralık 2010 tarihleri arasında geri harekette olacak. Bu dönemlerin ilkinde kişisel projelerde, başlangıçlarda, anlaşmalarda; ikincisinde aşk hayatınızda, çocuklarla ilgili uğraşlarda ya da risk aldığınız spekülatif durumlarda; üçüncüsünde yabancılarla ilgili bağlantılarda, hukuki konularda, yolculuklarda; sonuncusunda da çevrenizle olan ilişkileriniz ve kontrolünüz dışında gelişen olaylarla ilgili konularda ortaya beklenmedik değişiklikler, gecikmeler ve aksamalar çıkabilir.
Tutulmaların etkisi

Bu yıl tutulmalar Yengeç – Oğlak ekseninde gerçekleşmekteler. Güney düğüm tutulmaları Yengeç burcunda, Kuzey düğüm tutulmaları ise Oğlak burcunda olacak. Güney düğüm tutulmaları daha yorucu ve geçmişe yönelik konuları gündeme getirmesi bakımında daha zorlayıcı olabilir. 15 Ocak’ta burcunuzun 25 derecesinde gerçekleşecek olan halkalı Güneş tutulması, tutulmanın çok daha etkin olduğu 30 Ocak tarihine kadar kişisel konularda, doğrudan sizi ilgilendiren ve tek başına hareket edebileceğiniz konularda, yeni girişimlerde hızlı bir ilerleme içinde olabileceğiniz gösteriyor. Bu dönemde kendi şansınızı kendiniz yaratabilirsiniz. Tek başına karar vermekte zorlanmayacaksınız. Sağlığınızı ilgilendiren konularda da olumlu sonuçlar mümkün. 11 Temmuz’da Yengeç burcunun 19 derecesinde gerçekleşecek olan Tam Güneş tutulması ise özellikle 13 Haziran – 23 Temmuz günleri arasında en etkin hale gelirken, bu dönemde yakın ilişkileriniz, evliliğiniz ve iş ortaklıklarınız yıpranabilir. Eşinizin ya da ortağınızın duygusal durumu ile daha fazla ilgilenmek durumunda kalabilirsiniz. Biraz daha sabırlı olmalı, ilişkilerinizde merhamet geliştirmekle birlikte, geçmişe aşırı bağlı kalmamalısınız.

Hakan Kırkoğlu