Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Klasik Müzük Dinliyorum!  (Okunma sayısı 1908 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı sevimyt

  • Üye
  • *
  • İleti: 70
  • Karma: +0/-0
Klasik Müzük Dinliyorum!
« : 26 Aralık 2007, 17:05:33 »
Merhabalar,

Şu anda kulağımda kulaklık seçme klasik müzik eserlerini dinliyorum.
İtiraf etmeliyim ki bundan yaklaşık 1 yıl kadar öncesine kadar doğru düzgün klasik müzik dinlemişliğim yoktu ve hep de mesafeli yaklaşmıştım. Bu belki kötü bir önyargıydı ya da kulağım o tınılara alışık olmadığı için hep çok sıkıcı gelmişti bana.

Sıkıntılı bir dönemimde bir arkadaşımın ısrarı üzerine klasik müzik dinlemeye başladım. Dediğim gibi başlarda pek hoşlanlanmadım, hemen sıkılıverdim. Ama bana ısrarlı olmamı ve başlarda sıkılsam da dinlememi söylemişti arkadaşım. Ona göre sıkılmamın iki temel nedeni vardı. İlki;
kulağımın bu müzik türüne alışık olmaması ikincisi ise aslında bu müzigi dinlerken hissettiğim sıkıntının kendi içimdeki sıkıntı olduğu ve benim bu sıkıntıyı görmekten kaçtığımdı. Sonuç itibari ile arkadaşımın dediğini yaptım ısrarla dinledim. Ve bir süre sonra farketmeye başladım ki dinledikçe güzelleşiyor eserler. Tabi sadece eserler değildi güzelleşen bu müzikleri dinledikçe dünyamın da güzelleştiğini farkettim.

Artık evde, iş yerimde fırsat buldukça klasik müzik eserleri dinliyorum. Haendel, Mozart, Vivaldi, Bach vs.. Hatta bu bestecilerin bazı eserlerinin meditatif etkisi olduğunu söylemişti arkadaşım. Şimdi bazen yoga yaparken bile dinliyorum. Dinledikçe sıkıntılarımın azaldığını, rahatladığımı ve özgürleştiğimi hissediyorum. Klasik müziğin kendimde farkettiğim en önemli etkilerinden biri de rahatlatıcı olmasının yanısıra konsantrasyonumu da artırıyor olması. Bu gruba üye bir çok kişinin çoçuk sahibi olduğunu tahmin ediyorum. Önerim çocuklarınıza da bu müziği dinletin. Eminim onların zeka gelişiminde ve akademik başarısında da önemli etkileri olacaktır.

Sevgiler...