Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Duyarlı olmak ne demektir biliyor musunuz?  (Okunma sayısı 24172 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Beyz

  • Ziyaretçi
Duyarlı olmak ne demektir biliyor musunuz?
« : 27 Mayıs 2011, 21:32:27 »
***   http://www.yasamkoclugu.com   ***

Duyarlı olmak ne demektir biliyor musunuz? Elbette ki şefkat hissine sahip olmaktır: Bir hayvanın acı çektiğini görünce bir şeyler yapmak, insanlar yolda çıplak ayakla yürüdükleri için yerdeki taşı, birinin arabasının lastiği patlayabilir diye yoldayı çiviyi kaldırmaktır. Duyarlı olmak, size ait oldukları için değil, olağanüstü güzelliklerinin farkında olduğunuz için insanlara, kuşlara, çiçeklerei ağaçlara karşı bir şeyler hissetmektir. Peki, bu duyarlılık nasıl yaratılır?

Yoğun biçimde duyarlı olduğunuz anda, doğal olarak çiçekleri yolmazsınız; çevrenizdeki şeyleri yok etmemeye, insanları incitmemeye, yani gerçekten saygı ve sevgi duymaya dair içten gelen bir arzu taşırsınız. Sevmek, dünyadaki en önemli şeydir. Fakat sevgiden kastımız nedir? Birini, sizi sevdiği için sevmek sevgi değildir. Sevmek, karşılık beklemeden bu olağanüstü şefkat hissine sahip olmaktır. Son derece zeki olabilirsiniz,  tüm sınavlarınızı geçebilir, doktoranızı verebilir ve yüksek bir mevkiye gelebilirsiniz. Ama bu duyarlılığı, bu basit sevgi hissini taşımıyorsanız hayatınızın geri kalanında sefil olursunuz ve zavallı bir hayat yaşarsınız.

Bu nedenle kalbinizin bu sevgi hissiyle dolu olması çok önemlidir. Çünkü ancak o zaman yok etmez, merhametsiz olmazsınız ve savaşlar da böylece son bulur. İşte o zaman, mutlu insanlar olursunuz; ve mutlu olduğunuz için dua etmez, Tanrıyı aramazsınız;çünkü Tanrı bu mutluluğun ta kendisidir.


Krishnamurti'nin Bunları Düşün adlı kitabından...
Sevgiler,

****  http://www.yasamkoclugu.com ****
« Son Düzenleme: 22 Mart 2013, 21:44:27 Gönderen: Mert Güler »