Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Bal  (Okunma sayısı 24614 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı zahide

  • Kıdemli üye
  • Üye
  • *
  • İleti: 118
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Bal
« : 16 Şubat 2007, 13:19:43 »
BALIN İYİLEŞTİRİCİ ETKİSİ, ANTİBİYOTİKTEN GÜÇLÜ

 
 Alman bilim adamlarının deneyimlerine göre bal, yara tedavisinde antibiyotikten daha etkili. Ama yara tedavisinde kullanılan sıradan bal değil. Medihoney olarak adlandırılan bu bal, birçok antibiyotiğe karşı direnç kazanmış bakterilerin bulaşık olduğu kronik yaraları bile birkaç hafta içinde tamamen iyileştiriyor, diyor Bonn Üniversitesi tıp uzmanları.

Birçok bakterinin antibiyotiklere direnç kazanmasından sonra balın iyileştirici etkisi yeniden keşfedildi. Ancak uzmanlar, insanların özel işlemden geçirilmemiş doğal balla kendi kendilerini tedavi etmemeleri konusunda uyarıyorlar. Nitekim özel olarak hazırlanmayan ballarda bakteri sporları bulunabiliyor. Eski Mısırlılar bile balın yaraları iyileştirici etkisinden haberdardı. îki Dünya Savaşı'nda da askerlerin yaraları ballı sargılarla iyileştirilmişti. Bonn Üniversite Kliniği'ndeki çocuk doktorları tıbbi balı yaraların tedavisinde kullanıyorlar.

Ölü doku bal tedavisiyle kısa sürede yenilenmekte, ayrıca sargılar kolay değiştiği için yeni oluşan cilt tabakalarına zarar gelmiyor. Balın antiseptik bir etkisi var. Arılar bal üretirlerken glikoz oksidaz enzimini ilave ediyorlar. Bu enzim ise balın içindeki şekerden az miktarda hidrojen peroksidin üretilmesine yol açmakta. Balın için- deki hidrojen peroksit durmadan yenilendiği için de yaralardaki bakterilerin öldürülmesi için az miktarda bal yeterli olmakta.
« Son Düzenleme: 15 Şubat 2008, 12:09:22 Gönderen: nazlita »
Her  Şeyin Mevsimi, Her Amacın Bir Zamanı Vardır.Doğma Zamanı, Ekme Zamanı ve Ektiğini Biçme Zamanı. Tanrı Her Şeyi Zamanında Güzel Olacak Şekilde Yarattı.

Çevrimdışı NURAYT

  • Üye
  • *
  • İleti: 17
  • Karma: +0/-0
TARÇIN ve BAL
« Yanıtla #1 : 15 Mart 2007, 16:28:50 »
Bal ve Tarçın karışımının birçok hastalıklara iyi geldiği saptanmıştır.

Eski Yunan tıbbında olduğu kadar Ayurvedik tıpta da Bal,asırlarca hayati ilaç olarak kullanılmıştır.

Bugünün bilim adamları birçok hastalıkların tedavisinde Balı çok etkili bir ilaç olarak kabul etmişlerdir.

Bal hertürlü hastalıkta herhangi bir yan etkiye sebep olmaksızın kullanılabilmektedir.

Bugünün tıp ilmi,balın tatlı olmasına karşın doğru dozlarda alındığında şeker hastaları için tehlikeli olmadığını kabul etmektedir.

Kanada da yayımlanan ünlü Weekly World News dergisinin 17 OCAK 1995 tarihli sayısında batılı araştırmacılar tarafından bal ve tarçınla tedavi edilen hastalıkların listesini yayınlamıştır.

ARTRİT
Bir kısım Balı 2 kısım ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı toz Tarçın ilave ederek bir krem elde edilir. Bununla vücudun ağrıyan yerlerine masaj yapılır. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını göreceksiniz.

Artritli hastalar,bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık Bal ve bir çay kaşığı toz Tarçını eritip sabah ,akşam alabilirler. Eğer düzenli olarak alırlarsa Kronik Artriti olan hastalar bile tedavi olabilirler.

Kopenhag Üniversitesinde yapılan bir araştırmada ;kahvaltıdan önce Bir yemek kaşığı Bal ve ½ çay kaşığı toz Tarçını alan 200 hastadan 73 ü bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar, geri kalan yürüyemeyen ve hareket edemiyen hastalar da bir ay içerisinde şifa bulmuşlardır.

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ
Hergün kullanılan Bal ve Tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve vücudu bakteri ve virus saldırılarına karşı korur.

Araştırmacılara göre Bal,birçok Vitamin ve büyük miktarda demir içermektedir.

Balın düzenli kullanılması, Akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve viruslarla savaşan,korpuskülleri de kuvvetlendirir.

DİŞ AĞRISI
Bir kaşık toz Tarçın ve 5 tatlı kaşığı Bal karışımı ağrıyan dişe tatbil edilir.

Ağrı kesilene kadar günde üç defa tatbik edilir.

HAZIMSIZLIK ve GRİP
Toz Tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit oluşumunu ve hazımsızlığı önler

İspanya da yapılan bir araştırmada bal içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları gripten koruduğu saptanmıştır.

İDRAR KESESİ ENFEKSİYONLARI
İki kaşık toz Tarçın,bir tatlı kaşığı Bal, ılık su içerisinde eritilip içilir.

İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir.

KANSER
Japonya ve Avustralya da yapılan bir araştırmada ,mide ve kemik kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur.

Bu tür kanserlere yakalanan hastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşık Tarçını bir ay süreyle günde üç defa almalıdırlar.

KALP HASTALIKLARI
Bal ve Tarçınla bir karışım yap ve bunu her sabah kahvaltıda reçel veya marmelat yerine ekmek üzerine sür.

Bu uygulama arterlerdeki kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur.

Bu uygulama ile, daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizden kilometrelerce uzakta olacaklardır.

Bu uygulamayı düzenli olarak yapan kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları kuvvetlenecektir.

KISIRLIK
Eski Yunan ve Ayurvedikler Balı, yıllardır, erkeklerin spermalarını kuvvetlendirmek için kullanmışlardır.

Eğer kudretsiz bir erkek düzenli olarak uyumadan önce 2 kaşık bal yerse problemleri çözülecektir.

Çin,Japon ve uzakdoğu ülkelerinde ,gebe kalamıyan ve uterusunu kuvvetlendirmek isteyen kadınlar asırlardır toz Tarçın kullanmaktadırlar

Gebe kalamıyan kadınlar bir tutam toz Tarçın ve yarım tatlı kaşığı balı gün boyunca bir bir sakız üzerine koyup çığnediklerinde tükürükle karışarak yavaş yavaş emilerek etkili olmaktadır.

Amerika Meryland'da evli bir çiftin 14 yıldır çocuğu olmamış ve ümitlerini de kaybetmişlerdir.Bu uygulamalar kendilerine anlatılmış ve yukarıda belirtilen kürün uygulamasına başlandıktan birkaç ay sonra ikiz çocuklarının olacağı tesbit edilmiştir.

KOLESTEROL
İki kaşık Bal, Üç tatlı kaşığı Toz Tarçın,450 gr.demlenmiş çay içerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat içerisinde % 10 düşecektir.

Artrit hastalarına tavsiye edilen kür de günde 3 defa kolesterol hastaları i,çin uygulanabilir.

Adı geçen dergideki bilgilere göre günlük gıda ile alınan bal bile kolesterolün düşmesine yardımcı olabilir.

MİDE AĞRILARI
Bal ve Tarçın kürlerinin ,mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır.

GAZ
Hindistan ve Japonyada yapılan araştırmalar Bal ve Tarçının midedeki gazı giderdiğini göstermiştir.

SAÇ DÖKÜLMESİ
Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşık bal,bir tatlı kaşığı toz Tarçın ilacesiyle elde edilen krem banyodan önce başa sürülür ve taklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır.

5 dakikalık bir uygulama dahi etkili olabilir.

SİVİLCELER VE DERİ
3 kısım bal, 1 kısım Tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce sivilceler üzerine sürülür.Sabahleyin ılık su ile yıkanır.

Eğer 2 hafta süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır.

Egzama,mantar ve diğer deri infeksiyonlarında eşit miktardaki Bal ve Tarçın karışımı uygulanır.

SOĞUK ALGINLIĞI
Bir kaşık ılıtılmış Bal,1/4 tatlı kaşığı toz Tarçın günde üç defa yenir.

Bu uygulama birçok kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerin temizlenmesi için de geçerlidir.

YAŞLILIK
Bal ve Tarçınla hazırlanan çay,düzenli alındığında yaşlılık harabiyetini önler.

4 kaşık bal,1 kaşık toz Tarçın , 3 bardak su içerisinde kaynatılarak bir içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa ¼ bardak miktarında içilir. Deriyi diri,taze ve yumşak tutar, yıpranmasını durdurur.

YORGUNLUK
Araştırmayı yapan Dr.MİLTON, bir bardak su içerisinde ½ kaşık bal ve biraz toz tarçının hergün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye başladığı takriben saat 15.00 te alındığında bir hafta içerisinde canlılığın arttığını tesbit etmiştir.

ZAYIFLAMA
Bir bardak su içerisine eşit miktarda Bal ve Tarçın konup kaynatılır.Hergün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce içilir.

Düzenli uygulanırsa kilo verilir.

Ayrıca bu karışım düzenli olarak içildiğinde ,yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın birikmesine engel olur.

(mynet haber)

Nuray Tamer

Hepimize sevgi ve bilinmeyenleri keşf etmeyi diliyorum.

irem

  • Ziyaretçi
Bal.
« Yanıtla #2 : 16 Temmuz 2007, 14:42:03 »
Merhaba,

Mert Hoca gerçek bal bulmak istiyorsak,bu konuda araştırma yapmamız gerektiğini söylemişti.Piyasada doğal bitkiler satan yerlerde satılan kackarlar balı vb. ballar var.Ancak gerçeğe yakın bal olduğunu nasıl anlayabiliriz?Ve nereden bulabiliriz?
Bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.

Teşekkür ederim.

Sevgiler,
Irem

Çevrimdışı Mert Güler

  • Genel Yönetici
  • Üye
  • *
  • İleti: 534
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bay
    • http://www.klasikyoga.com
Bal.
« Yanıtla #3 : 18 Temmuz 2007, 10:34:16 »
Selam,

Bal konusunda bizimde araştırmalarımız denemelerimiz devam ediyor.
Eğer doğal ve uygun bir bal bulabilirsek forum aracılığı ile hep beraber paylaşalım.
Sevgiyle Kalın,
Yolunuz Aydınlık Olsun...
Mert Güler

irem

  • Ziyaretçi
Bal.
« Yanıtla #4 : 18 Temmuz 2007, 10:56:30 »
merhaba Mert Hocam,
Yanitiniz icin tesekkur ederim.Umarim mumkun oldugunca dogal olan bali bulabiliriz.
Aydinlik,guzel bir gununuz olsun..
Sevgiler,
Irem

Çevrimdışı muhterem

  • Üye
  • *
  • İleti: 741
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Bal.
« Yanıtla #5 : 18 Temmuz 2007, 11:31:02 »
Merhaba

Ben bu konuyu biraz araştırmıştım.
HACCP(Temelli Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi) ve Iso gibi kalite sertifikalarına sahip bir Marka var FER BAL.
CarfeurSA ve Migrosta bulunabiliyor.
Anladığım kadarıyla Çiçek balı doğal ve saf olduğunda kristalleşiyor. Bu olay tamamen balın doğallığından kaynaklanıyor. Kristalleşmeye neden olansa balın içerisinde bulunan ve polen adı verilen çiçek tozları.
 Ancak çam, kestane, bögürtlen gibi salgı ballarında polen bulunmadığından kristalleşme de olmuyor
.
Ayrıca internet sitesinden birkac cümle de ekleyebilirim

Sevgiyle...

Arıcılık Uzmanı ve Bal Gurmesi Selçuk Solmaz, "Arılar tarafından üretilmeyen veya arıların ürettiklerine müdahale edilen balın doğal olmadığını belirterek" doğal balın özelliklerini şöyle anlattı:

"Gerçek balı sahtesinden ayırt etmek, damak zevki olanlar ve bal tüketen insanlar için oldukça kolaydır. Sahte bal, ağızda geçici bir tat bırakırken, gerçek balın rayihası ve damaktaki tadı yayılır ve bir süre kalır. Doğal olan balın akışkanlılığı sürekliyken, doğal olmayan balda akış esnasında kopukluklar olur. Balın doğal olmadığını tam olarak anlayabilmek içinse laboratuar sonuçlarına ihtiyaç vardır. Balın rengi beyazdan koyu kahverengiye kadar çok çeşitlidir.


Ankaralı Arıcılık Uzmanı ve Bal Gurmesi Selçuk Solmaz’ın yarattığı Fer Bal markası, Türkiye’nin tek bal butiğinde 30 yıllık tecrübenin ürünlerini başkentlilerle buluşturuyor. HACCP ve ISO gibi kalite sertifikalarına sahip olan Fer Bal ürünlerinin tamamen doğal olduğuna ve "gezgin arıcılık" yaparak Türkiye’nin dört bir yanından elde edildiğine dikkat çeken Solmaz ekliyor: "Türk mutfağında en az bir çeşit bal bulunmalı
Kendin İçin Birşey Yapmayacaksan ; Kim Yapacak ?
Başkası için bir şey yapmayacaksan ;Varolma'nın Anlamı Ne?
Şimdi Yapmayacaksan ; Ne Zaman ?

janbi

  • Ziyaretçi
Bal.
« Yanıtla #6 : 22 Temmuz 2007, 17:04:36 »
Balın yapılış şekli ve katkı maddelerinin yanı sıra  kovalarda kullanılan çerçeve ve çerçeve telleri gibi maddelerinde balın sağlıklılığına etki edeceğini dair bilgiler okumuştum  

mesela çerçeve telleri sağlıklı olabilmesi için  hangi maddeden yapılmalıdır?paslanan teller tabi ki de sağlıksızdır lakin  paslanmayı ve korozyon etkilerini  önlemek için galvanizli teller kullanılıyor.Yani üzerine çinko kaplama yapılan teller kullanılıyor.
bunların bal ve balın kalitesi üzerinde ki etkileri varmı varsa  neler olabilir çok fazla bilgi edinemedim.

mesela organik sayılabilmesi için  oluşması gereken malzeme ve koşullar:  

" Kovanlar, ağaçtan veya diğer doğal malzemelerden yapılmalıdır. Kovanlarda kimyasal boya yerine propolis, balmumu, bitki yağları gibi  doğal ürünler kullanılmalıdır.

Kovana verilecek yeni petekli çerçeve için temel petek, organik üretim yapan birimlerden sağlanmalıdır. Fazla kabartılmış peteklerin depolanması esnasında güve zararlısından korumak için naftalin gibi maddeler kullanılmamalıdır. Bunun yerine defne yaprağı kullanılmalı veya soğuk hava depolarında depolanmalıdır.

Sağlık ve temizlik maddesi olarak kimyasal maddeler kullanılamaz.

Organik tarım metoduyla üretilen arı ürünleri ambalajlanırken organik ürün niteliğinin bozulmamasına dikkat edilmeli ve ürünün organik niteliğini koruyacak bütün hijyenik tedbirler alınır. Ambalajlar; cam, tahtadan üretilmiş malzemeler, özel üretilmiş uygun organik kaplama maddelerinden yapılmalıdır.

Organik arı ürünler geleneksel ürünlerden ayrı olarak depolanır. Organik ürünlerin depolanması sırasında herhangi bir kimyasal ilaç kullanılmamalıdır. Organik arı ürünleri, karayolları kenarında bekletilememeli ve satılamamalıdır.

Arıcılık ürünlerinin üretimi, hasadı, işlenmesi ve depolanması esnasında kolonilere uygulanan koruyucu önlemler ve tedaviler kayıt edilmelidir."

Çevrimdışı serdar

  • Üye
  • *
  • İleti: 18
  • Karma: +0/-0
İyi bal arayanlara !!!
« Yanıtla #7 : 14 Ekim 2007, 18:16:44 »
Değerli Arkadaşlarım,

Belki bilenler vardır, ama bilmeyenlerle paylaşmak istedim. Tema'nın çok kaliteli balı var.

http://www.nebolife.com/  linkinden Tema vakfı'nın nın organik ürünlerine

http://www.nebolife.com/index.php?pages=product&op=cats&catid=61&level=1&anacats=1 bağlantısından da tüm ballara ulaşabilirsiniz.

Sevgilerimle
aşkalarına verdiğimiz öğütler değil, bizzat uyguladıklarımız bizi insan yapar.

janbi

  • Ziyaretçi
İyi bal arayanlara !!!
« Yanıtla #8 : 14 Ekim 2007, 18:58:18 »
Paylaşımın için çok teşekkürler serdar
 Ben çok ilgileniyorum bu konuda :)
 Mutlaka faydasını göreceğim
 Teşekkürler

Çevrimdışı serdar

  • Üye
  • *
  • İleti: 18
  • Karma: +0/-0
Tema Vakfı balı hakkında
« Yanıtla #9 : 14 Ekim 2007, 19:29:19 »
Sevgili Janbi,

Faydasını görürsen bu beni mutlu kılar. Umarım sana sağlık ve şifa sağlar.

Sevgilerimle,
aşkalarına verdiğimiz öğütler değil, bizzat uyguladıklarımız bizi insan yapar.

Çevrimdışı muhterem

  • Üye
  • *
  • İleti: 741
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
İyi bal arayanlara !!!
« Yanıtla #10 : 15 Ekim 2007, 13:30:24 »
Teşekkürler Serdar,

Bu konu gerçekten bir coğumuzun zorlandığı bir konu.

Paylaşımın için teşekkür ederim.
Kendin İçin Birşey Yapmayacaksan ; Kim Yapacak ?
Başkası için bir şey yapmayacaksan ;Varolma'nın Anlamı Ne?
Şimdi Yapmayacaksan ; Ne Zaman ?

irem

  • Ziyaretçi
İyi bal arayanlara !!!
« Yanıtla #11 : 15 Ekim 2007, 14:45:56 »
Teşekkürler Serdar bu güzel bilgi için. :)

Çevrimdışı serdar

  • Üye
  • *
  • İleti: 18
  • Karma: +0/-0
İyi bal arayanlara !!!
« Yanıtla #12 : 20 Ekim 2007, 10:22:35 »
Sevgili Muhterem ve İrem,

Umarım memnun kalirsiniz. Sizlere sağlık ve şifa getirsin.

Sevgilerimle
aşkalarına verdiğimiz öğütler değil, bizzat uyguladıklarımız bizi insan yapar.

Çevrimdışı burcuk

  • Üye
  • *
  • İleti: 119
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: İyi bal arayanlara !!!
« Yanıtla #13 : 12 Kasım 2007, 11:55:19 »
Herkese selam!!

Ben City Farm'ın organik çiçek bal ını kullanıyorum.
Bu bal hakkında olumlu olumsuz bilgisi olan varsa benimle paylaşabilirler mi?


Yonca Güler

  • Ziyaretçi
Ynt: İyi bal arayanlara !!!
« Yanıtla #14 : 12 Kasım 2007, 12:07:22 »
Ben muğladan kargoyla getirtiyorum ama bu öyle zor oluyor ki bazen. Balın bitmiş olduğunu farketmiyorum ve sipariş verdiğimde gelemsi 5 gün falan sürüyo.istanbulda iyi bal blmak lazım.Ama size bir ipucu istanbul dışından aldığım ballar buradakilerine göre oldukça ekonomik oluyor...

Çevrimdışı burcuk

  • Üye
  • *
  • İleti: 119
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: İyi bal arayanlara !!!
« Yanıtla #15 : 12 Kasım 2007, 12:59:41 »
Muğladan tanıdık-akraba vasıtasıyla mı getirtiriyorsun?
Genel bi satış varsa ben de sipariş vermek isterim...

nazlita

  • Ziyaretçi
Ynt: İyi bal arayanlara !!!
« Yanıtla #16 : 12 Kasım 2007, 17:00:57 »
Kesinlikle katılıyorum; böyle bir imkanımız olsa çoğumuz sipariş vermek isterdik; mümkün müdür acaba bizim de getirtmemiz??

Çevrimdışı merih

  • Üye
  • *
  • İleti: 85
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Bal.
« Yanıtla #17 : 22 Ocak 2008, 12:24:53 »
17-20 Ocak 2008 tarihlerinde Yeşilköy CNR’da yapılan organik ürünler fuarına katıldım.
Burada bal üreticileri ile görüşüp gerçek bal ile sahtesini nasıl ayırt edebiliriz gibi araştırmalarım oldu. Beni en çok etkileyen kendisi emekli bir öğretmen olan kendini bal işine adamış , bu konudaki bilim kurullarında çalışan Fanus Gıda ve Mak San Tic Ltd Şti’nin sahibi Avni Haliloğlu oldu, paylaşmak istiyorum.

Avni Bey, 1991 yılında kooperatif başkanı olarak Türkiye’deki Saf-sahte-suni bal tartışmasına bilimsel  üretmek için Tübitak ile yaptığı çalışma sonucu TS   3036 bal standardındaki analiz yöntemleri ile bir balın SAF-SAHTE-SUNİ olup olmadığına karar verilemeyeceğini rapor ile ispatlamış.

Türkiye’deki laboratuvarlarda balın gerçek mi sahte mi olduğunun ayırt edilemeyeceğini bilen işletmelerin sahte bal üretmeleri ve ihraç etmeleri sonrası zaman zaman geri dönüşler olunca , bu konudaki danışma kurulu Ege İhracatçılar Birliği’nin katkılarıyla ballarda C-13 analizini yapabilen bir cihazı almıştır. 2004 yılında bal ile ilgili tebliğ yeniden düzenlenmiş C-4 yöntemi de ilave edilerek günümüzde Saf-sahte-suni  balların birbirinden ayrımı İzmir’de yapılabilmektedir.

Saf çiçek balları +14’C nin altındaki sıcaklıklarda kristalize olur. Balın donması onun çiçek balı olduğunun göstergesidir. Donan ballar +55’Cin üzerindeki sıcaklıkta eritilmemelidir. Eritilirse’’hidroksimetil furfurol’’isimli zehirli madde oluşur. Donmuş halde kullanılmalı veya +55 ‘C nin altındaki sıcaklıkta eritilmelidir.

Avni Bey’in verdiği bilgiye göre balı ağzımızda çevirip yutarken burnumuzdan nefes verdiğimizde , nefesimizin kokusu arının balı üretirken kendisinden kattığı aminoasitlerin kokusu olmalıymış. Bu kokuyu tarif edemedi ama en azından asit karakterde bir koku olduğunu anladım.

Benim bildiğim bir bilgiyi paylaşınca da doğru olduğu hakkında teyit aldım. Balı yüzümüze sürdüğümüzde gerçek bal ise birkaç dakika sonra yüzümüzde karıncalanma olması lazım-balın asidik özelliğinden dolayı.- Bu arada bal maskesinin de en yararlı maskelerden biri olduğunu belirtmek isterim.

Bal gibi tatlı sevgiyle kalın..


Kaynak: www.fanusgida.com

Fanus Organik Bal Broşürü

Çevrimdışı karmen_marmaris

  • Üye
  • *
  • İleti: 31
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • En ihtiyacınız olan şeyi; gülümsemeyi ertelemeyin.
Ynt: Bal
« Yanıtla #18 : 20 Şubat 2008, 11:18:31 »
Arkadaşlar ben Muğla Marmaris'te oturuyorum. Buradaki Bayır köyü arıcılarından bizzat bal alma fırsatım doğuyor böylelikle. Hem daha ucuz hem de kendin görüyorsun kovanlardan çıkan balı. Kargo konusu beni rahatsız etmese size yardımcı olmaya çalışırım. Ancak kargo fiyatlarından emin değilim ne olacağı konusunda. Kargoya verilecek parayla astarı yüzünden pahalıya gelir mi diye endişeliyim. Yine de ilgilenen varsa benimle irtibata geçebilirler. Çünkü balım azaldı ve bana yine Bayır yolu göründü :) Herkese sağlık ve huzur dolu bir yaşam diliyorum..
Dünya ne kadar mutluysa ben de o kadar mutluyum.. _KaRMeN_

Yonca Güler

  • Ziyaretçi
Ynt: Bal
« Yanıtla #19 : 20 Şubat 2008, 17:36:42 »
Valla ben ilgilenirim inan...Fiyatı ne acaba, çiçek çam,kekik diye de ayrılıyor.Kargo parası eklense bile buradakinden daha ucuz olur diye düşünüyorum ayrıca pahalı olsada doğal bir şey tüketmek hiç bir pahayla ölçülür gibi değil diye düşünüyorum...Ayrıca sen tel. no iletirsen seni yormayız da, biz kendimiz telefonla adres bildiririz.belki bi adrese yönlendiririz kargoyu tüm siparişler için...İlgin için teşekkürler.