Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: kır çiçekleri  (Okunma sayısı 4589 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

zekiye

  • Ziyaretçi
kır çiçekleri
« : 05 Nisan 2008, 16:09:58 »
herkese merhaba :)
ben aranıza yeni katıldım.aranızdan birkaç arkadaşla tanışma fırsatım oldu.
bugün çok sevdiğim kırçiçeklerine ve çimene karşı alerjim olduğunu öğrendim :(habuki her fırsatta ayakkabılarımı çıkarıp çimenlere basmayı ve masum kır çiçeklerini koklamayı bir çok şeye değişmezdim.ama yinede çok şükür alerjim aşı olacak boyutta değil en azından:)
sizlerle paylaşmak istedim sevgiler ;n

Yonca Güler

  • Ziyaretçi
Ynt: kır çiçekleri
« Yanıtla #1 : 06 Nisan 2008, 00:39:11 »
Merak ettim zekiyecim nasıl bir şikayetle doktora gittin?Yani bu kanıya varmaları için ne oldu?Bunu şunu için soruyorum benim son 2 aydır gün içinde sıkça  oluşan nefes darlığım var ve evimizde kedi var.Acaba allerjik bi durummu oldu diye düşünürken sen böyle bir şey yazdın...

zekiye

  • Ziyaretçi
Ynt: kır çiçekleri
« Yanıtla #2 : 06 Nisan 2008, 01:01:00 »
tekrar merhaba
bende yaklaşık 4yıldır sabahları uyandığımda 10 ila 20 arası hapşırma;burun akıntısı ve kaşıntısı vardı.toza karşı alerjim olduğunu biliyordum.fakat tedavi amaçlı hiç birşey yapmamıştım.1 ay önce şirketimize gelen doktorumuz 40lı yaşlara geldiğimde nefes alamaz hatta merdiven bile çıkamaz duruma gelebileceğimi söyledi.bende göğüs hastalıkları uzmanı bir doktora gittim.solunum ve kan testiyle alerjim olduğu saptandı.bugünde nelere karşı ve ne oranda alerjim olduğu incelendi.böyle bir süreç geçirdim.
sizede geçmiş olsun:)

Çevrimdışı deep inside

  • Üye
  • *
  • İleti: 645
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: kır çiçekleri
« Yanıtla #3 : 06 Nisan 2008, 01:33:07 »
İyi bir dosta karşı allerji...

Kedi en sık tercih edilen ev hayvanlarından birisidir. Ama aynı zamanda en fazla allerjiye neden olan ev hayvanıdır. Hatta evinde hiç kedi beslememiş olan kişilerde bile kedi allerjisi görülebilmektedir. Bir hastaya kedi allerjisi tanısı konulduğunda ilk öneri genellikle kedidin evden uzaklaştırılmasıdır. Ancak hemen her hasta aynı tepkiyi verir: “Ben kedimden ayrılamam, bunun başka bir tedavisi yok mu?”. Kedi gibi iyi bir dosttan ayrılmak çok zordur, ama birlikte yaşamak daha da zordur.

Kısaca kedi allerjisi...
Sanıldığının aksine kedilerin tüyleri değil, vücut salgıları ve salyaları allerji yapıcı özelliktedir. Allerjik rinit (nezle) ve astım hastalarının önemli bir kısmında kedi allerjisi tespit edilmektedir. Diğer allerjenlerde olduğu gibi, kediye karşı allerji gelişme süreci tamamlandıktan sonra, hayvanla her karşılaşma sonrasında tipik allerji şikayetleri ortaya çıkmaya başlar. Eğer evinizde kediniz varsa şikayetleriniz kesilmeksizin devam eder.

Kedi allerjenleri sadece kedi beslenen evlerde değil, toplu taşıma araçlarında, birçok insanın girip çıktığı yerlerde (devlet daireleri gibi) ve okullarda da tespit edilmektedir. Çünkü bu allerjenler oldukça yapışkan karakterdedir ve kişilerin üzerinde ev dışı ortamlara kolaylıkla taşınabilir.

Bir örnek:

“Çocuğunuzda kedi allerjisi tespit edildi, onun sağlığı için, binbir güçlükle kediyi evden uzaklaştırma konusunda çocuğunuzu ikna ettiniz. Ama şikayetleri hala devam ediyor...” İki neden olabilir: Birincisi; evde hala kedi allerjenleri vardır. Yani, kediyi evden uzaklaştırmak yeterli değildir. Tüm evde, mobilyalardan duvarlara kadar çok iyi bir temizlik yapılması ve her türlü yüzeye kolaylıkla yapışabilen kedi allerjenlerinin temizlenmesi gereklidir. İkincisi; çocuğunuzun sınıf arkadaşının evinde kedisi vardır. Hergün evden okula kedi allerjeni taşıyordur...

Kedi allerjisi çok önemlidir.

Allerjik nezle olarak başlayan şikayetler, zaman içinde astıma kadar gidebilir. Bu nedenle kedi allerjisi tespit edildiğinde öncelikle hastalarımızın kediyi evden uzaklaştırmalarını ve evlerini güzelce temizletmelerini öneririz (çoğu kez yapamayacaklarını bile bile). Tıbbi açıdan en doğru öneri budur. Hastaların çoğu kedilerini uzaklaştırmaya niyetli olmadığı, hatta kesinlikle karşı olduğu için başka korunma önerilerimiz de olur, ama bunların hiçbirisi kalıcı çözümler değildir.

Ne yapmak gerekiyor?

Kedi evin yalnızca bazı bölümlerinde tutulmalı, yatak odasına kesinlikle sokulmamalıdır. Kedi girmiyor olsa bile yatak odasının kapısı mutlaka kapalı tutulmalıdır. Çünkü kedi allerjenleri çok küçük partiküllerdir ve hava akımı ile kolaylıkla taşınabilmektedir.

Allerjenlerin daha kolay yerleşebileceği halı, kumaş kaplı mobilyalar, tüylü oyuncaklar vb mümkün olduğu kadar azaltılmalı, yatak odasında ise hiç bulundurulmamalıdır.

Ev hergün havalandırılmalı, sık aralıklarla özel filtreli ya da sulu sistem elektrikli süpürge ile süpürülmelidir (klasik elektrikli süpürgeler, allerjenleri tahliye havası ile tekrar ortama vermektedir).

Özellikle yatak odasında, HEPA filtreli hava temizleyici cihazlar havadaki allerjen miktarını azaltmada faydalı olabilir.

Faydası olmayan girişimler

Zavallı kediyi hergün (ya da haftada birkaç kez) yıkamak ise kediye eziyetten ve sağlığını bozmaktan ileri gitmeyen bir önlemdir. Sık yıkanma hayvanın cildindeki doğal yağ tabakasının aşınmasına, derisinde kuruma ve kabuklanmaya neden olacaktır.

Kediyi yıkarken tannik asit içeren preparatlar kullanmak ta çözüm değildir. Bu maddenin allerjen düzeyini bir miktar azalttığı gösterilmiştir. Ama etkisi zayıftır ve rutin olarak kullanılması önerilen bir madde değildir.

Başka çare yok mu?

Genetik olarak “allerji yapmayan” kedi üretme çabasında olan kuruluşlar var, çalışmaları devam ediyor. Ama ne yazık ki toplumdaki çoğunluk bu “ürünlere” ulaşabilecek kadar zengin değil.

Kedi allerjenlerinin etkilerini önleyen bazı moleküller de araştırma aşamasında. Hücre kültürlerinde ve fare deneylerinde faydalı etkileri gösterilmiş. Ancak insanlarda kullanılabilirliği hakkında henüz bir veri yok.

Ve allerji aşıları… İmmunoterapi (aşı tedavisi) kedi allerjisinde bugün için uygulanabilen tek bağışıklık sistemi tedavisidir. Uzun ve zahmetli bir tedavi olmasına rağmen, bazı hastalar kedilerinden ayrılmaktansa, aşı tedavisi olmayı tercih etmektedirler.

Sözün özü,

Kediler de allerjiye neden olabilir. Bir kediniz var ve onu severken gözleriniz yaşarıyorsa, bunun sevgiden ziyade allerjiden olması daha muhtemeldir… Sadece kediler değil, köpekler, atlar, tavşanlar, ratlar ve hamsterler de allerjik hastalık nedeni olabilir. Yani allerjik bünyesi olan kişilerin bu tür hayvanlarla dostluğu biraz zor olmaktadır.

www.allerjim.com

 

janbi

  • Ziyaretçi
Ynt: kır çiçekleri
« Yanıtla #4 : 06 Nisan 2008, 01:42:41 »
Merhaba zekiye

Aramıza hoş geldin.
Benim de uzun süre alerjim vardı.Polen diye geçiyor sanırım.15 yaşlarında iken inanılmaz bir şekilde rahatsız oluyordum.O dönem yaşadığım bölge de epey yeşillik ve ağaçlıktı.Özellikle geçiş dönemleri hapşırmalar , göz kaşıntıları , nezle.Neden bilmiyorum lakin zamanla kendi kendine geçti.Nasıl olduğunu bende anlamadım :) Lakin artık çok hafif bir göz kaşıntısından başka bir şey kalmadı.
Senin tüm alerjilerinde bu sitenin pozitif enerjisinin gelişi ile birlikte gider diye diliyorum :)
Geçmiş olsun

Çevrimdışı Nisa Aktürk

  • Üye
  • *
  • İleti: 344
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • Her ne Ararsan Kendinde Ara - Hacı Bektası Veli
Ynt: kır çiçekleri
« Yanıtla #5 : 06 Nisan 2008, 14:29:56 »
geçmiş olsun Zekiye bazı alerjiler zamanlar gecebiliyor umarım seninkide but ip birşeydir
Sevgilerimle Hoşcakalın
Nisa

zekiye

  • Ziyaretçi
Ynt: kır çiçekleri
« Yanıtla #6 : 06 Nisan 2008, 19:22:37 »
sağolun arkadaşlar:)
hepinize teşekkür ederim.inşallah bende birşekilde alerjiyi yenerim.
güzel temennilerinize tekrar teşekkürler...


herkese sağlık dolu günler dilerim:)

irem

  • Ziyaretçi
Ynt: kır çiçekleri
« Yanıtla #7 : 07 Nisan 2008, 12:52:33 »
Geçmiş olsun Zekiye.Umarım alerjin geçer ve bünyen uyum sağlar o güzel kır çiçeklerine,yine de olmazsa da şükür aşı gerektiren bir durum değil yazdığın gibi.

zekiye

  • Ziyaretçi
Ynt: kır çiçekleri
« Yanıtla #8 : 07 Nisan 2008, 15:31:26 »
teşekkürler irem ve natalie:))nisa ve janbi:))
evet her zaman şükretmeyi bilmek lazım.sizlerle paylaştım ve yanlız bırakmadınız.ilginize birkere daha teşekkürler.herkese selamlar:)

Çevrimdışı gezgin

  • Üye
  • *
  • İleti: 32
  • Karma: +0/-0
Ynt: kır çiçekleri
« Yanıtla #9 : 23 Ekim 2008, 13:18:15 »
gecmiş olsun zekiye hanım ... bazı olumsuz durumlar sevdiklerimizle aramıza girebiliyor malesef....

yasamın bize karsı oynamıs oldugu kucuk oyunlardır bunlar....


deep inside : kedler için guzel bir yazı daha önce fark etmemiştim böyle oldugunu tesekkurler ama benim kedilere karsı olan alerjim biraz daha farklı .... gerci tam olrak alerji denilebilirmi....


kucukken tavsanlarım vardı ve yavrularını komsumuzun kedisi yemişti bu bende buyuk etki yapmıs olmalı nerede bir kedi görsem canını yakmak canını cıkartmak istiyorum ... elimde olmadan tabiii...

bunun içinde bir cözum oneriniz varmı acaba....

galiba canı yanan insanlar can yakmaktan rahatsızlık duymuyor lar olsa gerek