Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: KOVA 2010 yılı  (Okunma sayısı 2622 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mine

  • Üye
  • *
  • İleti: 453
  • Karma: +0/-0
KOVA 2010 yılı
« : 03 Mayıs 2010, 11:31:52 »
Kova Hava + Sabit (21 Ocak – 19 Şubat)


Genel durum

2010 pek çok bakımdan hayatınıza olumlu bir denge ve kendinizi geliştirebileceğiniz olanaklar getiriyor. Bu yıl aynı zamanda Uranüs 28 Mayıs’ta Koç burcuna ayak basacak ve 2011’den itibaren de temelli olarak yedi yılboyunca yeni bir döneme işaret edecek. Satürn de Terazi burcuna ilerledi. 2012 Ekim’ine kadar hayata bakış açınızı sağlamlaştıracağınız, tecrübelerinizle kariyerinizi daha ileri bir seviyeye çıkarabileceğiniz bir dönemdesiniz. Satürn hem tecrübeyi, hem de uzun vadede istikrarlı olan şeyler anlatır. Satürn aynı zamanda burcunuzun da yöneticisi olduğu için, bu dönemde hayat direksiyonunuzu daha rahat tutacak ve istikarlı bir denge elde edebileceksiniz. Sahip olduğunuz akılcı bakış açısının getireceği faydaları fark edebilirsiniz. Bu dönemde yabancılarla ilişkiler, eğitim, medya, yayıncılık ya da akademik alandaki çalışmalar daha fazla sorumluluk ve daha fazla tatmin getirebilir. Düşüncelerinizi somutlaştıracak, hayat görüşünüzü iyi bir dengeye oturtabileceksiniz. Tüm bunları yaparken ilişkiler, denge ve adalet duygusu içinde hareket etmeniz sizi yüceltecektir. Belki de işinizin bir bölümü ilişkilerde denge, uyum ve hoşluk yaratmak üzerine olabilir. Dengeleri korumaya bakmalı, bu alandaki sorumluluklarınızı ihmal etmemelisiniz.

Kuşkusuz 28 Mayıs’ta Uranüs’ün de Koç burcuna geçişi sizin için çok şey fark ettiriyor. Uzun bir aradan sonra Uranüs yeniden burcunuzla uyumlu hale gelmekte. Bu gezegen aniden uyanışları, özgürleşmeyi, kuralları yıkmayı ve ilericiliği temsil eder. Önündeki kuralları değiştirir, kişiye gerçekleri görebileceği yepyeni bir zihinsel platform sağlar. Uranüs’ün Koç burcuna geçmesi doğrudan sizin zihniniz ve olaylara bakış açınızda gerçekleşiyor. Bir yandan yakın çevreniz, kardeşlerle ilişkilerde, bir yandan da iletişim stilinizde ani bir farklılaşma yaşanacak. Bu süreçte düşüncelerinizde daha özgür ve buluşçu olabileceksiniz. Kardeşlerle yakınlarla ilişkilerinizde daha bağımsız ve başınıza buyruk olabilirsiniz. Öte yandan, konuşma biçiminiz, yazı tarzınız, kısaca zihinsel faaliyetleriniz ve düşünce biçiminiz güçlü bir şekilde yenilenmekte, daha bireysel ve cesur olmaya başlamakta. Kuşkusuz bu durum kimi zaman kardeşler ve yakın çevrenizle ilişkilerde kopmalara da yol açabilir ancak bu güçlü enerjiyi yapıcı biçimde kullanabilirseniz, yakın çevrenizle diyaloğunuzu baştan sonra yenileyebilir, kopartmak yerine canlandırabilirsiniz, bu sizin seçimlerinize ve değerlendirmelerinize kalmış.

Neptün de 1998’den bu yana burcunuzda ilerliyor ve 2011’de burcunuzu terk edecek. Bu yıl özellikle 13-17 Şubat doğumluları etkilemekte. Neptün dağıtan, çözen, çoğunlukla zayıf düşüren bir etkiye sahiptir. Özellikle bu dönemde egonuz üzerinde çalışmakta sizi daha hassas, alıcı, ruhsal ve yaratıcı alanda hayalci kılmakta. Neptün transiti sayesinde eski kalıplarınızı çözmekte, daha kabullenici özellikler kazanmaktasınız. Bunu sufi deneyimi olarak adlandırabiliriz. Neptün size aşkın enerjiler, sosyal alanda kullanabileceğiniz yüksek farkındalıklar ve bolca hayal getirmekte. Bununla birlikte, eski hırslarınızı da kaybettiğiniz için kendinizi fazlasıyla çözülmüş, dağılmış ve yönsüz hissedebilirsiniz. Sanatsal alanda hayal gücü ile çalışan Kova’lar bu dönemde çok daha yaratıcı olabilirler ancak gerçek hayatta bu yönelim dışsal dünya içinde hedeflerini yitirme, tatminsizlik biçiminde ortaya çıkacağı için, kariyeriniz ve hayat yönünde neler yapacağınıza ilişkin belirgin bir boşluk ve kararsızlık, dağılma da getiriyor. Buna paralel olarak kimi zaman çaresizlik duygusu ve fiziksel  açıdan zayıflama, hatta alerjik reaksiyonlar, bağışıklık sisteminizin zayıflaması, ilaçlara aşırı hassasiyet gelişebilir. Kimi zaman bu transit depresan ilaçların da kullanımına işaret edebileceği için, aslında kendinizi fiziksel açıdan güçlü tutmalı ve bu tür ilaç kullanımlarına yönelmemeye bakmalısınız.

Şanslı alanlar

Jüpiter 18 Ocak’a kadar hala burcunuzda ve bu tarihten sonra 6 Haziran’a kadar Balık burcunda, 6 Haziran – 9 Eylül arasında ise Koç burcunda olacak. 9 Eylül sonrasında yeniden Balık burcuna geri dönecek. 2010’da geçtiğimiz yıl başlattığınız projelerin sonuçlarını elde etmeye başlayacaksınız. Jüpiter Balık burcundayken, yeteneklerinizi geliştirmek, çalışma kapasitenizi ve dolayısıyla kazançlarınızı arttırmak yönünde daha fazla fırsata sahip olabilirsiniz. Bu yıl gelirlerinizi, nakit durumunuzu arttırabileceğiniz pek çok ani gelişme gündeme gelebilir. Mutlaka bu kazançları daha uzun vadeli yatırımlara dönüştürmeli ve somutlaştırmaya bakmalısınız. Para kazanma yönünde çok hırslı bir yapıda olmamakla birlikte, bu yıl bu yönünüzü daha fazla geliştirmeli, artan olanakları değerlendirmelisiniz. 6 Haziran – 9 Eylül arasında, özellikle Haziran başında yan yana gelecek olan Jüpiter ve Uranüs, eğitim, zihinsel çalışmalar, konuşma, yazma ve yakın çevrenizle ilişkilerinizde, yolculuklarda büyük ve ani bir şansa işaret ediyor. Bu dönemde düşünsel açıdan daha etkin, inandırıcı ve orijinal olabilir, son derece buluşçu olabilirsiniz.

Enerji ve girişim gezegeni Mars bu yıl 30 Temmuz – 16 Eylül arasında burcunuzla uyumlu açıdayken, daha hızlı ilerleyebilir, kişilik çatışmalarına girmeden yol alabilirsiniz. Bu dönemde yabancılarla ilişkiler, eğitim, yolculuklar daha mücadeleci bir tavır gerektirebilir. Satürn de bu alanda olacağı için ilişkilerinize önem vermelisiniz. Uzaklarla, yabancılarla ilgili konular, akademik çalışmalar, basın ve medyayı ilgilendiren konularda daha serinkanlı ve stratejik hareket etmelisiniz. 28 Ekim – 8 Aralık arasında ise grup çalışmaları, eğitim ya da yabancılarla ilgili hedefler doğrultusunda daha enerjik davranabileceksiniz. Bir gruba liderlik edebilir, harekete geçirici olabilirsiniz.

Zorlayıcı konular

Bu yıl özellikle 13-17 Şubat doğumlu Kova’lar Neptün’ün dağıtıcı etkisi yüzünden, yıl boyunca kararsızlık ve dağılma yaşayabilirler. Bu nedenle yüksek beklentiler içinde olmak yerine, kendilerini hem bir ölçüde akışa bırakmalılar hem de olayları daha boyutlu değerlendirmeye bakmalılar.

Mars 7 Haziran’a kadar karşıt burcunuzda yer alıyor ve 10 Mart’a kadar da geri harekette olacağı için genel olarak yılın ilk yarısında başkalarının etkisi, ortaklıklar, anlaşmalar, evlilik gibi alanlarda daha soğukkanlı ve kontrollü olmaya bakmalı, gururun neden olabileceği kişilik çatışmalardan uzak kalmaya bakmalısınız. Özellikle  23 Şubat – 28 Mart arasında 20-21 Ocak doğumlu olan Kova’lar Mars’ın karşıt açısı altında öfkelerini kontrol etmeli ve düşmanlıklara dikkat etmeli.

15 Eylül – 28 Ekim arasında ise kariyeriniz ve mesleki koşullarınızda artan bir mücadele ve hedefe ulaşma hırsı dikkat çekmekte. Eğer iyi hazırlanmışsanız, bu dönemde başarılarınızla dikkat çekebilirsiniz ancak üzerinizdeki baskıların da yüksek olacağını söylemeliyiz. Bu dönemde işte kıskançlık, huzursuzluk ve çekememezlikler söz konusu olabileceği için, üstlerinizle ilişkilerinizde daha soğukanlı olmaya gayret etmelisiniz.

Aşk

2010 yılı 7 Haziran’a kadar ilişkileriniz, beraberlikleriniz, evliliğiniz ile ilgili enerjileri yoğun bir şekilde hissedeceğiniz uzun bir dönem ile başlıyor. Bu dönemde tutkulu ve heyecanlısınız. Ancak 20 Aralık 2009 ile 10 Mart 2010 tarihleri arasında kendinizi daha iyi kontrol etmeli, birlikte olduğunuz kişileri ilgilendiren konularda gereksiz çıkışlar yapmaktan veya agresif davranışlarda bulunmaktan kaçınmalısınız. 25 Nisan – 20 Mayıs arasında aşk hayatınızda keyifli ve mutlu olabilirsiniz.

Kova kadını açısından

16 Ekim 2009 sonrasında ilişkiniz veya evliliğiniz ile ilgili konular üzerine daha çok yoğunlaşmaya başlayacağınız uzun bir dönem başlamış. Bu süreçte büyük tutku ve heyecan getirici deneyimler söz konusu. Ancak 20 Aralık 2009 – 10 Mart 2010 arasında ilişkilerinizde bazı sorunlar, karışıklıklar ve zorlanmalar yaşayabilirsiniz.
Mars’ın burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde ilişkilerinizde daha heyecan ve keyifli olabilirsiniz. 30 Temmuz – 15 Eylül ve 28 Ekim – 8 Aralık arasında enerjileri daha yapıcı ve olumlu kullanabilirsiniz. Venüs 8 Ekim – 18 Kasım arasında geri gideceği için kararsızlık ve yanlış anlamalara yol açabilir

Kova erkeği açısından

Venüs’ün burcunuzla uyumlu açılar da olduğu dönemlerde aşkta daha mutlu olabilir, ilişkilerinizi geliştirebilirsiniz. 18 Ocak – 11 Şubat, 7 Mart- 31 Mart, 14 Haziran - 10 Temmuz, 7 Ağustos – 8 Eylül böyle dönemlerdir.
Özellikle 25 Nisan – 20 Mayıs tarihleri arasında aşk hayatınızda sizi heyecanlandırıp, mutlu edecek etkiler söz konusu.
Ancak dikkat edin, 8 Ekim – 18 Kasım arasında Akrep burcunda geri gidecek olan Venüs aşk hayatınızda aşırı tutku ile hareket etmenize ve sahiplenici davranışlarda bulunmanıza yol açabilir Bu dönemde daha sabırlı ve dikkatli olmalı, evlilik gibi ciddi kararlar almamaya özen göstermelisiniz.

Para, iş hayatı ve kariyer

29 Ekim 2009’dan itibaren Terazi burcuna geçen Satürn’ün burcunuzla uyumlu açı içine girmesi, geleceğe yönelik hedeflerinize ulaşmanız için size olumlu destek verecektir. Satürn inşa eden, şekil veren bir gezegendir. Bu konumu sizin yabancılarla ilişkiler, eğitim, akademik çalışmalar ve yurtdışı bağlantılı işlerde daha kararlı, sakin ve dengeli bir şekilde ilerlemenizi sağlayabilir. İlgili alanlarda sorumluluklarınız artacaktır. Bu sorumluluklarınızı yerine getirirken kurulu düzenden ve otorite figürlerinden destek alacaksınız. Özellikle 20–25 Ocak doğumlu Kova’lar 2010’un ikinci yarısından sonra hedeflerine doğru daha net ilerleyebilirler.
Bu yıl Jüpiter’in Balık burcunda kalacağı 18 Ocak – 6 Haziran döneminde parasal konularda çok şanslısınız. Bu süreç yeteneklerinizi değerlendirmek ve gelirinizi çoğaltmak için uygun bir zamandır. Kazancınızı artırmak için önünüze çıkacak olan fırsatları değerlendirdiğiniz takdirde birikimlerinizi çoğaltabilirsiniz. Parasal açıdan özellikle 11 Şubat – 7 Mart, 20 Mayıs – 14 Haziran dönemleri oldukça bereketli geçebilir. 
Mars bu yıl Aslan burcunda 7 Haziran’a kadar oldukça uzun bir süre kalacak. Bu dönemde ortaklık, evlilik ve ilişkileri ilgilendiren durumlara özen göstermek gerekiyor. 20 Aralık 2009 – 10 Mart 2010 arasında Mars geri hareket yapacak. Özellikle bu dönemde aşırı gururdan kaynaklanan kişilik çatışmalarına girmekten kaçınmalısınız. Hukuki konularda, ortaklık ve evlilikte bazı pürüzler, açık düşmanlıklar ortaya çıkabilir.
8 Haziran haftasında yakınlarınızla ilişkilerinizde, eğitsel ve zihinsel konularda yepyeni başlangıçlar yapmak üzere harekete geçebilirsiniz. Özellikle Temmuz sonuna doğru, akademik alanlardaki sorumluluklarınız sizi kolektif alanları da kapsayabilecek bazı yeni oluşumlar yapılandırmak üzere harekete geçirebilir.
7 Haziran – 30 Temmuz arasında ortak finansal konularda masraflarınızı daha iyi kontrol etmeye bakmalısınız. Bu dönemde ekstra harcamalar yüzünden bütçeniz sarsılabilir. 15 Eylül – 28 Ekim tarihleri arasında ise iş hayatında sorumluluklar artabilir, kariyer konularında daha fazla efor harcayabilirsiniz. Özellikle 8 Ekim – 18 Kasım döneminde iş hayatınızda ve sosyal platformlarda daha sakin, sabırlı ve kontrollü davranmaya özen gösterin.

Sağlık

Geçtiğimiz yıl sağlık açısından sizin için olumlu etkiler altında kalarak Jüpiter tarafından korunduğunuz bir yıl oldu. 2010 yılında ilk altı ay boyunca karşıt burcunuzda olacak olan Mars, özellikle 10 Mart’a kadar dönemde sizin biraz gergin ve alıngan olmanıza sebep olabilir.  Bu yıl 14 – 17 Şubat tarihlerinde doğanlar bedensel olarak hareketli olmaya özellikle dikkat etmeli ve aşırı ilaç kullanımına yönelmemeliler. Neptün transiti çoğu zaman depresif kılıcı olabileceği için, bu tarihler arasında doğan Kova’ların kendilerini doğal yollardan korumaları, daha iyi spor yapmaları faydalı olacak.

Eğitim

2010’da eğitim konusunda en şanslı burçlardan birisiniz. Yılın ilk yarısında yeteneklerinizi seferber edebileceksiniz. Yaz aylarından sonra da eğitim konusunda fırsatlarla ve yepyeni başlangıçlarla karşılaşabilirsiniz. Özellikle 8 Haziran’da Koç burcunda Uranüs ile birleşecek olan Jüpiter; eğitsel alanda sevindirici koşullar olduğunu ve kendinizi geliştirip, ufuklarınızı genişletmeniz için çok güzel olanaklar bulabileceğinizi göstermekte.
Terazi burcuna giren Satürn, 2009 Kasım’dan itibaren sizin yüksek eğitim ve akademik alanlarda ciddi, sorumluluk gerektiren çalışmalar içinde yer alacağınızı gösteriyor. Yaklaşık iki yıl sürecek bu transit disiplinli çalıştığınız takdirde size istediğiniz alanda ilerlemek konusunda başarı getirecektir. Üniversite ya da diğer öğrenim seviyelerinde, daha keyifli çalışmalar yapabileceksiniz.
Merkür’ün burcunuzla uyumlu olduğu 17 Mart -2 Nisan, 10 -25 Haziran, 3 – 21 Ekim, 9 Kasım – 1 Aralık arasında eğitsel konular ve iletişim alanlarında kendinizi çok daha rahat ifade edebilirsiniz.

Aktif zamanlar

Mars’ın burcunuzla sert açılarda kaldığı zamanlar aktif zamanlar olacaktır. Eğer bu dönemlerde kendinizi kontrol edebilirseniz çok daha başarılı olabilirsiniz. Hırsınız test edileceği bu dönemlerde planlı davranmak ve yıkıcı öfkeden uzak kalmak en iyisidir.
16 Ekim 2009’dan itibaren karşıt burcunuzda çok uzun bir süre kalacak olan Mars, 2010 ortasına kadar sürecek bir dönem için ortaklıkları, ilişkileri ve evlilik hayatınızı hassas kılmakta. Özellikle 20 Aralık 2009 – 10 Mart 2010 tarihleri arasında ortaklıklarınıza özen göstermeli, anlaşmalar ve ortaklaşa konularda düşman kazanmamak için soğukkanlı olmaya çalışmalısınız.
15 Eylül – 28 Ekim 2010 arasında iş hayatındaki yoğunluk çok artacaktır. Eğer hazırlıklı iseniz çok başarılı olabilirsiniz. İşe ait konular fiziksel açıdan yorucu koşullar getirebilir. Bu dönemde üstlerinizle ilişkilere önem vermeli, sözlerinize özellikle dikkat etmelisiniz

Merkür’ün geri hareketi

Merkür’ün bu yıl toprak elementinden burçlarda geri hareket yapacak olması belirli dönemlerde para durumu, birikim, bütçe gibi ekonomik konuları içine alan alanlarda, hareket, eğitim ve sözleşmelerin söz konusu olabileceği durumlarda aksamalar, gecikmeler, planların değişmesinin gündeme gelebileceğini gösteriyor. Bu dönemlerde ciddi anlaşmalar, kontratlar yapmaktan, yeni projelere imza atmaktan çekinmeliyiz. Yolunda ilerleyebileceğini düşündüğümüz projelerimiz hiç de beklenmedik sonuçlar doğurabilir.  Merkür bu yıl 26 Aralık 2009 – 15 Ocak 2010, 18 Nisan – 11 Mayıs, 20 Ağustos – 12 Eylül ve 10 Aralık – 30 Aralık 2010 tarihleri arasında geri harekette olacak.  Bu dönemlerin ilki devlet, kurum veya sistemlerle ilgili kontrolünüz dışında gelişmelerde; ikincisi eve, aileye, yerleşime ait konularda; üçüncüsü finansal konularda, sözleşmelerde, miras, sigorta, borç alacak işlerinde; sonuncusu da kolektifle ve arkadaş çevrenizle ilgili konularda elde olmayan gecikmelere, değişikliklere, sıkıntı ve aksamalara neden olabilir.

Tutulmaların etkisi

Bu yıl tutulmalar Yengeç – Oğlak ekseninde gerçekleşmekte. Güney düğüm tutulmaları Yengeç burcunda, Kuzey düğüm tutulmaları ise Oğlak burcunda olacak. Güney düğüm tutulmaları daha yorucu ve geçmişe yönelik konuları gündeme getirmesi bakımında daha zorlayıcı olabilir. 15 Ocak’ta 25 derece Oğlak burcunda gerçekleşecek olan halkalı Güneş tutulması, tutulmanın çok daha etkin olduğu 30 Ocak tarihine kadar kabullenme gerektiren konularda, geçmişten kaynaklanan durumlarda rahatlama, geride bırakma getirmekte. Bu dönemde korkularınızı geride bırakabileceğiniz, fedakarlık gösterseniz de sonunda özgürleşebileceğiniz imkanlar çıkacaktır. 11 Temmuz’da Yengeç burcunun 19 derecesinde gerçekleşecek olan Tam Güneş tutulması ise özellikle 13 Haziran – 23 Temmuz günleri arasında en etkin hale gelirken, bu dönemde işe ait konularda, beraber çalıştığınız kişilerle ilgili durumlarda daha objektif olmaya bakmalısınız. Bazı uğraşlar, özellikle eve ve annenize ait konular oldukça yorucu ve boğucu olabilir. Bu dönemde kendi sağlığınıza da özen göstermelisiniz.

Hakan Kırkoğlu