Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: MIGREN ve YOGA  (Okunma sayısı 3506 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ETT

  • Üye
  • *
  • İleti: 5
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
    • http://www.vergidegundem.com
MIGREN ve YOGA
« : 05 Nisan 2007, 08:25:52 »
Merhaba,

Ben aşağı yukarı 7-8 aydir Sports'ta Mert Hoca ile Yoga yapiyorum. Senelerdir her boyutunu cok agir sekilde yasamis olan bir migren hastasiyim. Klasik migren disinda, durus bozukluklarindan kaynaklanan sirt ve boyun agrilarim ve bunlarin sebep oldugu bas agrilarim da oldu. Gunde 4-5 agri kesici aldigim olurdu. Cok tedavi denedim burada anlatmaya zaman ve yer yetmez. Ama sonuc alamadim.

Yoga ile Mert hocanin rehberleginde tanistigim ilk gun cok fakli hisetmistim; Dogru yerde ve dogru bir sey yaptigim hissi cok belirgindi.

Migren konusunda da oldukca ilginc deneyimler yasadim yogaya basladiktan sonra. Oncelikle calisirken stres altindayken tutulan boyun ve sirt kaslarim yumusadi. Sonra bas agrilarinin siddeti azaldi. Basdonmesi sikayetlerim azaldi. Daha derin ve farkinda olarak nefes alabilmeye basladim.

Son zamanlarda ise hayatim ayni tempoda stres yine var olmasina ragmen bas agrilari pek olmuyor. Hic degil ama eskisi gibi de degil.

Itıraf etmeliyim ki beslenme konusuna cok fazla dikkat edemiyorum ama yine de bazi seyleri degistirdim. Ve bu kadarcik emekle bile bu noktaya gelmis olmam nedeniyle hayatim boyunca yoga yapacagim diyebilirim.

Bas agrisinin her turunu cekenlere de tum samimiyetimle oneririm.
sevgiyle kalin.
Elif Tuba Tuncer
ETT