Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: 250 kilo bal için değmez....  (Okunma sayısı 11164 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Mine

  • Üye
  • *
  • İleti: 192
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
250 kilo bal için değmez....
« : 17 Mart 2008, 10:28:57 »
250 kilo bal için değmez madenciye okul yaptırırız 17 Mart 2008
 
 
Ender TÜRKKAN (DHA)
 
 
 
Marmaris’te çam balıyla ünlü Osmaniye Köyü’ndeki manganez madenine hayır diyen köylülerle görüşen AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, "Kesilecek 411 ağaçtan alacağınız bal 250 kilo. Firmaya okul yaptırtırız iyi düşünün" dedi.

OSMANİYE Köyü’nde yüzlerce çam ağacının kesilmesine neden olan çalışmalar, üç günlük durdurma karının süresinin bitmesiyle yeniden başladı. Bu arada AKP Muğla Milletvekili Mehmet Nil Hıdır, partisinin Muğla İl Genel Meclisi Üyesi Ceyhan Eroğlu ve Marmaris İlçe Başkanı Kadem Mete’yle birlikte köye geldi. Köyün tek kıraathanesinde köylülerle konuşan Hıdır, Neslişah adlı firmanın, toplam 411 çam ağacının kesilmesine neden olacak maden çalışmalarının yasal olduğunu belirtikten sonra şöyle konuştu:

"Osmaniye baldan yılda 12 milyon YTL gelir elde ediyor. Maden faaliyete geçerse, yılda 25 milyon YTL getiri sağlayacak. 411 ağaçtan 250 kilo balımız kaybolmuş olur, bunun da maliyeti yıllık 62 bin YTL. 25 milyonun yanında 62 bin YTL’nin lafı mı olur? Ayrıca biz bu şirketlere burada okul yaptırtırız, yollarımızı düzelttiririz, gerekirse köylülerimize maden ocağında çalışması için şart koşarız. 250 kişi madende çalışsa köyümüze büyük miktarda para girer."

Milletvekili Hıdır’ın bu sözleri, köylüleri teskin etmedi. Aralarında Muhtar Türköz Deveci’nin de bulunduğu Osmaniyeliler, Hıdır’a, "Madeni istemiyoruz" dedi. Bunun üzerine maden karşıtlarını çatısı altında toplayan Marmaris Demokrasi Platformu’nun sözcüsü Avukat Mehmet Hasbioğlu "Marmaris’in ekmeğini yiyen Mehmet Nil Hıdır’ın böyle düşünmesi, Marmaris’e ihanettir. Köylüler ve çevreye duyarlı insanlarla, turizmin, arıcılığın ve çevrenin zarar görmesine izin vermemek için yasal çerçevelerde mücadelemizi sürdüreceğiz. Osmaniyeliler’in en büyük gelir kaynağı olan arı kovanlarına çomak sokturmamaya uğraşacağız" diye konuştu.


Mutlu olmak istiyorsak,
hayatın cisimde değil,
ruhta olduğuna inanmalıyız.

Tolstoy