Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Meyveleri kabuklu yemek daha yararlı  (Okunma sayısı 2053 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı muhterem

  • Üye
  • *
  • İleti: 741
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Meyveleri kabuklu yemek daha yararlı
« : 24 Ağustos 2007, 11:37:26 »
Müftüoğlu'ndan..

Eğer iyi temizleyebilir ve bol su ile yıkayabilirseniz meyveleri kabuklarıyla birlikte tüketmekte fayda var. Meyveleri dış ortamdan koruyan kabukta, onların doğadaki tehlikelere karşı korunmasına yardımcı çeşitli antioksidanlar mevcuttur. Ayrıca çoğu meyvenin vitamin ve mineral içeriğinin önemli bir kısmı kabukta yer almaktadır. Kabuğu soyulmamış 100 gramlık bir elmada 150 mg civarında olan flavinoid miktarı kabuk soyulduğunda 100 mg’a düşmektedir. Çok değerli bir antioksidan olan kuvarsetin, elmanın sadece kabuğunda yer almaktadır. Genel bir öneri özellikle kabuğu kalın olan meyvelerin yenilebildiği taktirde kabuklarıyla birlikte tüketilmeleridir.
Kendin İçin Birşey Yapmayacaksan ; Kim Yapacak ?
Başkası için bir şey yapmayacaksan ;Varolma'nın Anlamı Ne?
Şimdi Yapmayacaksan ; Ne Zaman ?

Çevrimdışı deep inside

  • Üye
  • *
  • İleti: 645
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Meyveleri kabuklu yemek daha yararlı
« Yanıtla #1 : 12 Şubat 2008, 00:11:47 »
Meyvelerin kabuğunu iyi temizlemek çok önemli. Kullanılan ilaçların yüzeyinden arınması açısından biraz suda bekletilmesinde fayda olduğu söyleniyor.

Çevrimdışı Mine

  • Üye
  • *
  • İleti: 192
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: Meyveleri kabuklu yemek daha yararlı
« Yanıtla #2 : 12 Şubat 2008, 00:17:56 »
kiviyi de iyice yıkadıktan sonra kabuğuyla ince halkalar halinde kesip yemenizi öneririm. Zira bütün vitamini kabuğun hemen altında....
Mutlu olmak istiyorsak,
hayatın cisimde değil,
ruhta olduğuna inanmalıyız.

Tolstoy