Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: 13 ten 23 e degisim  (Okunma sayısı 1928 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı Lotus

  • Üye
  • *
  • İleti: 22
  • Karma: +0/-0
13 ten 23 e degisim
« : 13 Nisan 2008, 22:55:35 »

Herkese merhabalar,ben 23 yasinda tip ogrencisiyim.
Paylastiklarinizi gordukce ben de yazmaya karar verdim..Bu tur seyler kesinlikle paylasilmali bence.
Hayatimin su on yil icinde ne kadar cok degistiginden bahsetmek istiyorum.
6 yasindayken tasinmak uzereyken atilacak eski kitaplarin arasinda bir yoga kitabi bulmamla basladi hersey sanirm.icindeki resimler cok hosuma gitmisti..Hareketleri teker teker yapmayi ogrendim..Eglenceliydi
12 13 yaslarinda neden bilmiyorum..canim hic et yemek istemiyordu artik..kokusu bile itici gelmeye baslamisti..
16 yasinda yoga ile gercekten tanismaya karar verdim..kendime kitaplar aldim..sports internation da daha ciddi anlamda spora basladim..yoga derslerinden sonra vucudumu tamamen hissedebiliyor olmak..hafiflemis..esnemis ..ozgur hissetmek inanilmazdi.Liseden mezun oldugum yil spor temposunu arttirdim ve bir yilda 10 kg verdim.meditasyonla tanistim..bu yillar icinde az az da olsa yoga bir sekilde vardi.
Universiteye basladigimda artik beslenme aliskanligim tamamen degismisti..kizartmalar paneler.agir tum yemekler
gozumun ucundan bile gecmiyordu.Cig ve taze hersey ne varsa..kemiriyordum..
..kiskanclik,nefret, ne bileyim bu tur duygular bana o kadar yabanci olmustu ki.ve hayal gucum sanki sinirsizdi..
kendimi surekli arkadaslarima moral ve cesaret verirken buluyordum.beni garip buluyorlardi sanirim.Bilimle sanatla sporla felsefeyle..herseyle o kadar ic iceydim ki..yasadigimi her turlu hissedebiliyordum..ne yapasam bana yeni ilham veriyordu..yeni duygular..onlari hissetmek icin yeni kanallar aciliyordu sanki..yaptigim herseyi hissetmeyi ogrenmistim..yazdiklarimi..cizdiklerimi..yikadigim marul yapraklarini..yedigim greyfurtu..caldigim muzikleri tanistigim insanlari..gozlerini..seslerini.varliklarini..biraktiklari esyalari..odalari..havanin elektrigini..hersey kendi kendine olmustu.buyuluydu hersey..taa ki beni endiselendirmeye baslayana kadar..bunlari paylasacak kimse yoktu..artik sorularima cevap bulmakta yetisemedigim icin kitlenmistim..kelimenin tam anlamiyla kitlenmistim..sanki vucudum yuregim..hissetiklerime dar geliyordu..sevgiyi mutlulugu oyle hissediyordumki o gun icinde enerjimi kendimi iyice yorana kadar kullanmadiysam uyuyamiyordum..gecenin bi vakti kalkip esneme hareketleri yapiyordum..
sanki icimde ben buyudukce benden habersiz buyuyen bir kelebek vardi..ve onu sakinlestirmek icin ne yapsam yetmiyordu..ve sonra birden bire bisey oldu..sanirim bi sonraki asamayi kesfedebildim.kendimi egitmeye devam ettim.korktugum anlar cok oldu.bes gun kadar yemek yeme ihtiyaci hissetmedigimi hatirliyorum bir kac ay arayla..bu birkac kez oldu..altinci hissim cok kuvvetlendi..neredeyse herseye bir cevap bulabiliyorum..dusuncelerim ve digerlerininkiler hayatimini nasil degistiriyor gormeyi ogrendim...ve benim gibi birsuru insanin oldugunu artik biliyorum..ve bunlarin dogaldan ote cok normal seyler oldugunu biliyorum.Hatta agac arkadaslarim bile var")yanliz su anki asamada da kitlenmis durumdayim.
gucumu kontrol etmek konusunda bunca yildan sonra her gecen gunle daha da tecrubesiz hissediyorum.
Yoga yapmaya keyfim oldukca yapiyorum.hic disiplinligi degilim yani.
tai chi ve dans beni daha cok uyandiriyor..tum vucudumun elektirgini hissedebiliyorum..ve renkler..ve de yanlis  birseyler yapmaktan korkuyorum..
sanirim yoga yapamamin sebebi cok sabirsiz olmam..belkide yasim geregi bilemiyorum ama dans etmeye yuzmeye vs asigim..
meditasyon ise..benim icin  bazen birkac dakikalik bir yogunlasmadan ibaret..bir mutluluk ve sevgi patlamasi ile ruh halimi arindirmak..yonlendirmek belkide..dusuncelerim dilek sekline veya dua sekline girmeden..gercege donusuyor..ben bunu sabirsizligma bagliyorum.bunu nasil yenebilirim bilmiyorum.egzersizler ve disiplinli bir calisma gerekiyor biliyorum..ama nasil..yerimde duramiyorum ki..
ama gelismem sart..cunki..bu asiri hassasiyetim beni cogu zaman rahatsiz ediyor..kokular..hasta veya morali bozuk uzgun insanlar..anlatmam mumkun degil.
tavsiyelerinizi bekliyorum..
kocaman bir aile gibisiniz,birbirinize baglisiniz..inanilmaz saygi duydum,
sevgilerimi yolluyorum

« Son Düzenleme: 13 Nisan 2008, 23:07:33 Gönderen: Lotus »

Çevrimdışı SnowWhite_Queen

  • Üye
  • *
  • İleti: 127
  • Karma: +0/-0
Ynt: 13 ten 23 e degisim
« Yanıtla #1 : 18 Nisan 2008, 00:22:57 »
13 ten 23 e değişim...bu değişimi başarabilmen çok büyük bir erdem.burda ki herkes de senin hislerini paylaşıyordur eminim...ben de yeni yeni büyüdükçe yaşıyorum bunları.18 yaşındayım ve bu sitede ki herkes o kadar iyi enerji veriyorlar ki..ben de sana yazın ve hayat paylaşımın için teşekkür ediyorum,ilgiyle okudum:)

nazlita

  • Ziyaretçi
Ynt: 13 ten 23 e degisim
« Yanıtla #2 : 18 Nisan 2008, 18:50:20 »
Merhaba yaşıtım, güzel Lotus çiçeği...

Hayat bizi ne hoş süprizlerle ne önemli yollara sokuyor, değil mi? O anda farkında bile olamıyoruz; geriye dönüp baktığımızda açıklıya kavuşuyor herşey, birleşiyor noktalar...Ne mutlu bizlerle olman, aramıza katılman...Hangi sports da derslere giriyorsun? ben kadıköy sportsa geliyorum sık sık; belki bir derste karşılaşırız...

Tekrar hoşgeldin; aradıklarını bulman; sorularına tatmin edici cevaplar alabilmen dileğiyle...

 ;n

Çevrimdışı deep inside

  • Üye
  • *
  • İleti: 645
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: 13 ten 23 e degisim
« Yanıtla #3 : 19 Nisan 2008, 00:16:17 »
Merhaba Lotus, Hoşgeldin. Ne kadar güzel uzun zamandır kendinin farkında olmaya çalışmış ve kendini izlemişsin. Derin düşüncelere kendi kendine dalmak ve meditasyonla kendi kendine tanışmak nedir iyi bilirim. Bende 14 yaşlarımdan beri senin duyduğun hisleri duydum. Senin gibi düşündüm. Hatta bir dönem etrafımdaki insanlar ve onların davranışları, düşünceleri bana çok boş, anlamsız geldi. Kendi başıma uzun yürüyüşler yaparak, terasta oturup manzara ve yıldızları izleyerek meditasyon yaptım. Ancak ne yazıkki yoga ile tanışmam 2006 ilkbaharda oldu. Şükür ki yinede tanışabildim. Hep derdim. Nedir bu yoga, nasıl yapılıyor, nasıl öğreneceğim. Buna dair kitaplar vardı ama alıp okumak kısmet olmadı. En sonunda Sport'sa üye olunca hemen bir hevesle geldim. Herhalde tek başıma başlasa idim bu kadar verim alamazdım. Şunu çok iyi anladım hoca ile çalışmak şart. Bunu daha ilk derste keşfettim.

Tekrar hoşgeldin ve iyiki geldin. Görüşmek üzere.