-KLASİK YOGA- => Beslenme => Klasik Yoga Dünyası... => Diğer Besinler => Konuyu başlatan: mine - 04 Şubat 2010, 14:25:44

Başlık: Her türlü cilt için maskeler
Gönderen: mine - 04 Şubat 2010, 14:25:44
          _) Her akşam yatmadan önce yüzümüzü yıkayıp avcumuza 1,5 çay kaşığı kadar soğuk süt koyup bunu yüzümüze ve dekoltemize krem gibi yayıp; sonra süt kokmamak için en iyi cilt toniği olan soğuk gülsuyunu da 1,5 çay kaşığı kadar avcunuza koyup sütü yaydığınız yerlere sürün. Bu işlemi tamamladıktan sonra yatın. Sabahleyin yüzünüzü ve dekoltenizi yıkayın.Süt gözenekleri sıkıştırıp cildi gerer. Bu gerginliği azaltmak için hemen bir çay kaşığı bebekler içinüretilmiş olan bademyağından 2 damla alıp yüzünüze sürün. Yarım saat sonra bu yağın fazlasını da pH değeri 5,5 olan bir sabunla yıkayın. Bu sayede cildiniz hava almış ve nemlenmiş , yumuşamış olur. Yağın cilt tarafından emilmesi en fazla yarım saat sürer! Cildi bu süreden daha fazla yağlı bırakırsanız ciltte siyah ve beyaz nokta oluşumu artar. Dikkatli olunmalıdır.


        _) Haftada bir kez, 1 çay kaşığı zeytinyağını, 2 damla limonla karıştırıp yüzünüze sürün, yarım saat kadar bekletin, bu süre dolduktan sonra yüzünüzü yıkayın. Bu maskedeki zeytinyağı, cildi gençleştiren, tazeliğini koruyan E vitamini içerdiği için cildi besler,yumuşatır, canlandırır. Limon sayesinde de cildin rengi açılır, cilt ipeksi bir hal alır, sivilcelerin oluşması engellenir.


       _) Haftada bir maden suyu ile yüzünüzü ıslatın. Bu sayede cilt tazelik kazanır ve gerekli mineralleri alır. Bu işlem her gün de yapılabilir. Yüze spreylenecek maden suyu cilde ferahlık verecektir.


      _) 1 tatlı kaşığı bira mayasıyla 3 yemek kaşığı ılık sütü karıştırın. Yirmi dakika ılık bir yerde mayalanmasını bekleyin ( mayalanması bu karışımın içinde hayatın var olduğunu gösterir).  Bu karışımı göz çevresi dışında, yüzünüze ve boynunuza sürün. Yarım saat bekleyip ılık suyla yıkayın.


    _) Ayda bir, göz çevresi dahil olmak üzere yüzünüze bal sürün. Bir buçuk çay kaşığı dolusu bal yeterlidir. Bu maske cilde parlaklık, pembelik, canlılık kazandıracaktır. Maskeyi yüzünüzde yarım saat tutmanız yeterlidir.


    _) Sivilceli cildi olanlar bu bal maskesini haftada bir uygulasa iyi olur. Balın yaraları tedavi etmekte ilaç olduğu bilinir.


    _) Ayda ya da haftada bir, 1 tatlı kaşığı yoğurdu göz çevresi hariç yüzünüze sürüp yarım saat bekledikten sonra ılık suyla yıkayın. Parlaklık verir.

Mutluluğun ve güzelliğin sırlarından alıntıdır