-NLP ve BİREYSEL GELİŞİM- => NLP, Bireysel Gelişim ve Değişim... => Değişim => Konuyu başlatan: HarikaTurunç - 20 Kasım 2007, 00:15:19

Başlık: Yenilenmek
Gönderen: HarikaTurunç - 20 Kasım 2007, 00:15:19
 

Yenilenmek

İnsanın önündeki büyük engellerden birisi, kendini tekrar etmesidir. Kendini tekrar, insanın yeni şeyler üretmek yerine aynı şeyleri söylemesi, yazması ve yapmasıdır. Bu durum hem işi yapan hem de karşı taraf için hoş bir durum değildir ama hayatın içinde fikir ve sanat insanı her insan için kaçınılmaz durumlardan birisidir ve hemen hemen herkes belirli dönemlerde bu duruma düşer.
Bu durum öğrenmeye ket vuran, kişiyi kısırlaştıran, kişinin yaratıcılığını yok eden bir unsurdur aslında.
Hele mesleğiniz öğretmenlik, coach’luk, yöneticilik, reklamcılık, basketbol oyunculuğu, aktörlük, satıcılık, modacılık ve yazarlık ise işiniz daha da zor demektir. Çünkü sürekli kendiniz yeni şeylerle beslemeniz ve yeni şeyleri sürekli üretmeniz gerekecektir.
İşiniz yazı işiyse bu daha zordur. Yazmak sürekli kendini yenilemeyi, farklı şeylere odaklanmayı, düşünmeyi, üretmeyi ve uygulamayı gerektirir. Hele köşe yazarlarının kendine yer bulması ve sürekli yeniliğe açık olmaları o kadar kolay değildir.
Şarkıcılar, sanatçılarda bu kısır döngüyü yaşarlar. Bir şekilde tarz değiştirmek, yeni şeyler üretmek için sizi dinleyenler, izleyenler sizleri zorlarlar. Bir süre geri çekilseniz hemen “bak gördün mü, o adam veya kadın bitti” denir.
Bir şekilde sanatçıların veya fikir insanlarının duraksamasını ve geri çekilmesini istemezler hayranları. Doymak bilmeyen yavrular gibi herkes sürekli yeni şeyler ister durur. Ama bilmezler ki, yeni bir fikir, düşünce, eylem, yazı, bakış açısı üretmek o kadar kolay değildir. Dolayısıyla fikir insanının bir süre geri çekilmeye, kendini yenilemeye, yeni bakış açısına, yeni şeylerle beslenmeye ihtiyacı vardır.
Bu çok ama çok önemlidir ve de ayrıca gereklidir.
Sürekli yazmak, söylemek, anlatmak, insanı tüketiyor ve bir tür cepten yemeye yol açıyor. İnsan beslenmese kendini tekrarlıyor ve hem saygıyı hem de sürekliliği kaybediyor.
Çok önemli şeyler olmadıkça sizlere “FANATİK BASKET” sütunlarından seslendim ve sürekli farklı, yeni ve bilgi içeren yazılar yazmaya çalıştım. Kendimi tekrar etmemek için çok uğraştım. Sizlere yazdıkça ve sizler yazılarıma önem verdikçe sorumluluklarım daha da arttı ve yazılarımı ince eleyip sık dolamaya başladım.
Az da olsa kendimi tekrar ettiğim olmuştur ama kolay değil, sürekli yazmak. Burada hoşgörünüz bana teselli olmaktadır.
Hepimiz insanız ve bazen hepimizin kendi yaptığı işleri beğenmeyiz. Bu doğaldır. Bu durumlarda bunun farkına varıp daha güzeli üretmek için yeni kaynak bulmak gerekmekte ve yeni açılım ve beslenmelere ihtiyaç duyulmaktadır.
Sizlerde bunu hissettiğinizde hemen işinizden uzaklaşın ve bir süre geri çekilin. Farklı şeylerle uğraşın veya tembellik yapın. Bırakın bazı şeyler sizsiz olsun. Sizleri özlesinler, farkınızı fark etsinler.
Siz de bu arada eğlenin, yeni farklı şeyler yapın, hayatı bir süre ti’ye alın. Kendinize farklı sorular sorun. Farklı sokaklardan yürüyün, farklı arkadaşlar edinin. Hiç yapmadığınız işleri yapın, deneyin, tadın, koklayın, söyleyin ve duyun.
Bir süre için ama bir süre için. Daha sonra siz kendiliğinizden tekrar kaldığınız yerden başlayacak ve yeni siz farkını ortaya koymaya başlayacaksınız.
İçinizden bir ses veya bir duygu ne yapmanız gerektiğini söylediğinde onları yapın. Asla pişman olmayacaksınız. Kendiniz dinlemeye ve sezgilerinizi kendiniz için kullanmaya ihtiyacınız var.
Sağlık ve dostlukla…


Fanatik Basket Gazetesinde Yayınlanmıştır
1 NİSAN 2005





 
Yazar : Turgay BİÇER

 
Tarih : 03.10.2005 - Okunma : 2502
 
 

Ana Sayfa
 
Başlık: Ynt: Yenilenmek
Gönderen: folgsong - 02 Mart 2008, 00:12:04
evet kendimizi dinlemek çok işimize yarayabilir aslında.önemli olan öylebir girişimde bulunp bunu yapmak gerçekten yapmak.sevgiler.