-KLASİK YOGA- => Beslenme => Klasik Yoga Dünyası... => Sağlıklı Yemek Tarifleri => Konuyu başlatan: superisi - 25 Mayıs 2009, 18:22:24

Başlık: KÖRİLİ SEBZE
Gönderen: superisi - 25 Mayıs 2009, 18:22:24
MALZEMELER
2 Orta Boy Patates
2 Havuç
2 Kabak
1 Soğan

1 Taze Yeşilbiber
2 Çorba Kaşığı Sıvıyağ
1 Çay Kaşığı Kimyon
1 Parça Karnabahar Çiçeği
1 Çorba Kaşığı Bezelye
1 Çorba Kaşığı Köri
1 Su Bardağı Su


HAZIRLANIŞI
Patatesleri haşlayıp soyun. İri küpler halinde doğrayın. Havuçları küp şeklinde doğrayın. Kabak ve soğanı dilimleyin. Sarımsağı dövün.
Sıvıyağı tavada kızdırıp kimyon ve doğranmış yeşil biberi ekleyin. Bir kaç saniye çevirerek kavurun. Soğan ekleyip karıştırın. Köriyi ilave edip bir kaç dakika sote edin. Sebzeleri ekleyin ve üzerine 1 su bardağı su dökün. Ateşi kısıp kapağını kapatın.
Sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirin. Taze marul yaprakları ile süsleyip servis yapın
VEJETERYAN YEMEKLERİ.COM