Brokoli ve karnıbahar..Her ikisi de Lif, kalsiyum(bir kase pişmiş brokoli, 1 bardak süte eşit kalsyum içerir)folik asit ve c vitamini gibi hazine değerlerin yanısıra Sülfür de içerir.Ve sülfür bu besinleri en fazla antikanserojen barındıran sebzeler sınıfına sokar.
Geleneksel Çin Tıbbı ile ugraşan pratisyen doktorlar,bu sebzelerin ayrıca göz sağlığı, göz iltihapları ve miyopi için çok faydalı olduğunu keşfettiler.
Eğer iyice yumuşayıncaya kadar pişirirseniz gaz yapma özelliğini de ekarte edebilirsiniz.
250 şer gram brokoli ve karnabahar
3 yemek kaşığı ya da 1/4 bardak soya sosu
2 yemek kaşığı limon suyu
1,5 tatlı kaşığı dövülmüş sarmısak
Karnıbaharları çiçeklerine ayırın,
Brokolinin sert gövdesinin üst katını keskin bir bıçakla sıyırın, kesin ve çiçeklere ayırın.
Sebzelerin çiçek ve gövde kısımlarını buharda yaklaşık 10-12 dakika haşlayın.
Süzerek salata kasesine aktarıp üzerine soya soslu limon suyunu gezdirin.
Afiyet olsun.
Dr. Weil