Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Tanrı Ltd.Sti.'ne faks yollamak  (Okunma sayısı 1882 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı ayşeceylan

  • Üye
  • *
  • İleti: 49
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
  • nerde durduğun değil, nereye baktığın önemlidir.
Tanrı Ltd.Sti.'ne faks yollamak
« : 22 Şubat 2008, 16:16:31 »
Tanri Ltd.Sti.'ne faks yollamak
John Payne
Ceviri: Lale Kulahli

Sevgili arkadasimiz Bob, bir gun sacini banyoda kuruturken elektrige carpilir ve kendisini cennette bulur. En son hatirladigi sey aynada diken diken olmus saclaridir ve bundan dolayi biraz dehsete kapilmistir. Bob'un yardimina onun muhtesem rehberi Gloria gelir ve onu yeni duruma alistirir. Gloria sorar "sence nasildin Bob?".

"Mmmm...oldukca iyi oldugumu dusunuyorum. ..Asagida calismak cok zor. Is, guclukler, cok calisma, yeni durumlar yaratabilmek icin surekli ugrasma, karsina cikan zorluklari asma...oldukca tuketici" diye yanit verir Bob, hayal kirikligi dolu bir ses ile.

"Oh" diye yanit verir Gloria..."bana oyle gorunuyor ki istedigin herseyi elde ettin"

"Istedigim herseyi mi! Delirdin mi sen? Istedigim herseyleri elde etmedim ben. Hatta zar zor bir seyler elde ettim. Dedigim gibi, cok calisma, zorluklar, hayal kirikliklari. .." der Bob.

Gloria sevgiyle elini Bob'un dizine koyar, nazik bir sekilde gozlerinin icine bakar ve "Hayir Bob, istedigin herseyi elde ettin. Goruyorsun, Evren, Tanri Ltd. Sti. gibidir ve bizim hersey icin bir departmanimiz var. Siparis departmani, sevkiyat, pazarlama, yonetim, hersey..ve hepimiz sizin icin calisiyoruz. Sana gostereyim."

Gloria Bob'un elinden tutar ve onu cok ama cok buyuk bir binaya goturur. Yuzlerce insan her tarafa kosusturmakta, kitaplar, dosyalar, dokumanlar tasimakta, birbirlerine koridorlar boyunca bagirmaktadir. ..burasi adeta borsa binasi gibidir...tam bir calisma alani. "bu, siparis departmani Bob, etrafa bak" der Gloria.

Bob etrafa bakinca siparislerin geldigi ve her tarafa yayilmis faks makinalarini gorur. Pek cok masada bir kac metre yukseklikte dokuman yiginlari vardir ve bunlar bir masadan digerine gecirilmektedr. Gordukleri karsisinda "burasi ne kadar islek bir yer" diye dusunur. Gloria onu daha sonra bir baska odaya alir. Bu odada ise 1 kisi oturmaktadir ve 1 tane faks makinasi vardir. Bob orada dikilirken odadaki son derece guzel asistan bir faks alir ve dikkatli bir tavirla ve gulumseyerek faksi okur ve yuzunde inanilmaz bir keyif ifadesiyle uzerine "gerceklesti" damgasini vurur. Gloria Bo'bu koridora cikartir ve yuzune bakar... "2 siparis departmani arasindaki farki farkettin mi Bob?"

"Evet" der Bob. "Acikcasi, kucuk ofis ozel birisi icin, bir yasli ruh veya ona benzer birisi icin ve diger ofis de bir suru daha az onemli ruh icin."

"Hayir sevgili Bob" diye yanitlar Gloria.."kucuk ofis ne istedigi ile ilgili net olan ve cok zor supheye dusen, digerleri ile cekismeye ihtiyac duymayan ve niyetleri hakkinda net olan dunyadaki bir kadinin siparis departmani. Diger ofis ise, senin siparis departmanin. "

"Evet evet...ben ve dunyanin yari nufusu" diye sert bir yanit verir Bob. "Hayir Bob" der Gloria nazikce..."bu SENIN siparis departmanin" . Tum o insanlar ve fakslar senin icin calisiyor."

"Oyle mi" diye sorar Bob saskinlikla.

"Evet Bob, her birisi gunun her ani, senin icin calisiyor." der Gloria. "Aciklayayim. .". Gloria Bob'a onun dusunerek gonderdigi her istegin Tanri Ltd.Sti. tarafindan faks olarak alindigini ve yerine getirildigini aciklar. Ona, "Yeni bir kariyer istiyorum..iyi bir maas aldigim, tek basima calisabilecegim ve kendime dayali olan bir kariyer" diyen bir faks gonderdiginde, bu siparisin Tanri Ltd. Sti. tarafindan derhal yerine getirildigini anlatir. Sonra ona bir is gorusmesine gittigini ve gorusmeden ciktiginda "bu yeni is icin yeterince iyi oldugumu sanmiyorum, benden cok fazla sey istiyorlarmis gibi gorunuyor" diye dusundugunu ve bu faksin da, ilk faks gibi derhal yerine getirildigini ve boylece ise alinmadigini ve bunun da onu kizdirdigini soyler. Sonra, Gloria Bob'un elinden tutar ve onu ofis arsivinin oldugu yere goturur. Bob burada isle, saglikla, parayla, kariyerle ve iliskilerle ilgili yolladigi tum fakslari gorur. Birbiri ile bu kadar celiskili siparisi gormekten saskina donmus olan Bob
"siparisler" ve "iptal edilmis siparisler" adi altinda iki faks yigini farkeder. Bunlar hemen hemen ayni yuksekliktedirler. Ve bircok durumda da "iptal edilmis siparisler" yigini, "siparisler" yiginindan bile daha yuksektir. "Ama gercek su ki.." der Gloria "sadece siparisler vardir. Tum dilekleri ve istekleri yerine getirmek Tanri Ltd.Sti.'nin sorumlulugundadir. Bizler her tur emre uymakla yukumluyuz. Yani bize "bunu yapabilecegimden emin degilim" diye bir faks yollarsan, bu siparisini kabul etmek ve hayatinda gerekli duzenlemeleri yaparak bu istegini gerceklestirmek zorundayiz."

Bob Gloria'ya saskinlikla bakar ve "yani istedigim herseyi aldim mi gercekten?"


"Evet Bob" der Gloria, "bize yollanan her faks tamamiyla isleme konur ve ne yaziktir ki sen, bizim sana gonderdigimiz fakslari cok nadiren okudun."

"Siz bana faks mi gonderdiniz? Ne kadar siklikta?" diye sorar Bob, inanmayarak.

"Evet Bob" der Gloria, yuzunde yumusak bir ifade ile.."neredeyse her gun...ama cogu zaman mesgul sinyalini aldik ve bundan dolayi da sana erisemedik. Yaratici olup faksi onu sana okuyacak yakin bir arkadasina yolladigimizda, ya hic bir zaman gercekten dinlemedin veya not almadin. Milenyumla birlikte cok yaratici hale geldik. Arkadaslarinla, ozel durugorusu olan kisislerle; TV, radyo ve bir suru kitap araciligi ile gizlenmis bir sekilde fakslari yolladik sana ama cogunu kacirdin. Bir kac kez hattin mesgul degilken sana ulastik ve sen faksi buyuk bir
ilgiyle okudun, ama sonra unuttun ve bize ayni bilgiyi istedigini belirten bir faks daha yolladin. Bu durumda faksimizi tekrar yolladik. Ama sen yine okudun, aldirmadin, unuttun veya attin ve bize yine faks gonderip ayni bilgiyi bizden defalarca ama defalarca tekrar istedin."

"Benden usanmadiniz mi" diye sorar Bob.

"Hayir Bob, asla"..."Bu bizim isimiz..Biz sadece kendini ne kadar yordugunu farkettik. Ve sevgili Bob, senin bir kere daha denemeni isterim. Dunyaya geri git, faks alma aletlerinin modellerini yenile, aldigin mesajlara dikkat et ve ileride bize daha net ve daha az faks yollamaya calis. Biz burada sadece sana yardim etmek icin variz Bob."
Doğrudan O'na