Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: PİLATES NEDİR?  (Okunma sayısı 2372 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

derya99

  • Ziyaretçi
PİLATES NEDİR?
« : 12 Şubat 2013, 21:44:40 »
10 derste farkı hissedeceksiniz.
20 derste farkı göreceksiniz.
Ve 30 derste tamamen farklı bir bedene sahip olma yolunda olacaksınız..!

Joseph Pilates

Pilates Nedir?
Pilates'te Kullanılan Ekipmanlar
Pilates'in Tarihçesi
Pilates'in Prensipleri
Pilates Terimler Sözlüğü


Pilates Nedir?

Pilates; kasları güçlendirmek, esnekliği ve genel sıhhati arttırmak maksadıyla 20.yüzyılın başlarında Joseph Pilates tarafından geliştirilen bir egzersizler bütünü ve fiziksel sağlık sistemidir.

Joseph Pilates, kendi metodunu Contrology-Kontrol Bilimi olarak adlandırmıştır. Çünkü metodunun, kasları kontrol etmek için zihni kullandığına inanır.

Pilates; bedene esneklik, güç ve dayanıklılık, bacaklara, karına, kollara ve sırta da koordinasyon kazandırır.
Araştırmalara göre her 10 kişiden 8'i yaşamının herhangi bir döneminde, iskelet ve kas sistemi rahatsızlıkları yaşamaktadır. Pilates ile sağlıklı bir omurgaya sahip oluruz.

Omurga sağlığı, Yoga öğretisinde de kişinin bedensel yaşı ile doğru orantılıdır. Ne kadar sağlıklı bir omurgaya sahip olursak, beden yaşımız da o kadar genç demektir.


Başa Dön

Pilates'te Kullanılan Ekipmanlar

Pilates egzersizleri minder üzerinde, özel tasarlanmış ekipmanlarla ve makinelerle yapılır.

Minder üzerinde yapılan Pilates; Mat Pilates olarak adlandırılır ve genellikle grup dersleriyle uygulanır. Bu grup derslerinde destek olarak, Pilates için özel tasarlanmış çemberler, elastik bantlar, küçük ağırlık topları, büyük egzersiz topları, foam roller, rotasyon diskleri gibi ekipmanlar da kullanılabilmektedir.

Reformer makinesi kullanılarak yapılan Pilates Reformer ise, bire bir eğitmenle yapılan Pilates egzersizidir. Reformer seanslarında da ihtiyaca göre minder üzerinde hareketler yaptırılabilir veya Pilates ekipmanları kullanılabilir.


Başa Dön

Pilatesin Tarihçesi

Pilates, Almanya doğumlu kültür fizik uzmanı Joseph Hubertus Pilates tarafından oluşturulmuştur. Uzun yıllar Yoga ve Zen meditasyonuyla ilgilenmiş olan Pilates, II.Dünya Savaşı'nda İngiltere'yi turlarken, gözaltına alınmış ve bir mülteci kampına yerleştirilmiştir. Orada kamp arkadaşlarına günlük idmanlar yaptırırken kamp komutanlarının dikkatini çeken Pilates, Man Adası'ndaki hastanede 30 hastadan sorumlu bir hastabakıcı olarak işe başlatılarak her gün hastalara egzersiz yaptırmıştır. 30 hastaya tek başına egzersiz yaptırmak çok yorucu olduğu için Pilates, hastaların somyalarına yaylar, makaralar ve kablolar yerleştirerek ilk Cadillac makinaların adımını atmıştır.

Joseph Pilates'le çalışan, çoğunluğu dansçılardan oluşan öğrencileri, kendi stüdyolarını açarak pilates metodunu öğrettiler. Modern pilates stilleri bu ilk nesil eğitmenlerin öğrettiklerinden gelişmiştir.

Joseph Pilates'in Pilates sistemini anlattığı iki kitabı vardır. Bunlar:
*Sağlığınız: Tüm Fiziksel Eğitim Alanlarında Devrim Yapan Düzeltici Sistem - Your Health: A Corrective System of Exercising That Revolutionizes the Entire Field of Physical Education (1934)
*Kontrol Bilimi ile Hayata Dönmek - Return to Life through Contrology (1945)


Başa Dön

Pilates'in Prensipleri

1980 yılında Philip Friedman ve Gail Eisen, pilates ile ilgili ilk modern yayın olan "Pilates Metodunun Fiziksel ve Zihinsel Kondisyonu (The Pilates Method of Physical and Mental Conditioning)" kitabında, pilatesin 6 prensibini özetlemişlerdir. Bu prensipler daha geniş çevrelerce benimsenmiş ve aynı zamanda uyarlanmışlardır.
Orjinal prensipler şunlardır: Konsantrasyon, kontrol, merkez, akıcı hareket, kesinlik, solunum.

Konsantrasyon:
Pilates yoğun odaklanma ister: "Yaptığınız şey üzerine konsantre olmalısınız. Her zaman. Ve tüm bedeninize konsantre olmalısınız." Bu her zaman kolay değildir ama pilates'te egzersizleri nasıl yaptığınız egzersizin kendisinden daha önemlidir.
Dikkatsizce 20 tekrar yapmaktansa kusursuz bir şekilde 5 tekrar yapmak daha faydalıdır. Yapılan işe odaklanıp işin kontrolünü ele almak en etkili ve sağlıklı çalışma ile sonuçlanacaktır.

Kontrol:
Kontrol Bilimi(Contrology), Joseph Pilates'in metodu için tercih ettiği isimdi. Bu, kas kontrolü fikri üzerine kuruluydu.
"Pilates ile ilgili hiçbir şey ranstlantısal ve gelişigüzel değildir. Tam konsantrasyon ile, her anın tam kontrolünü sağlayabilirsiniz."
Joseph Pilates
"Pilates Metodu, size bedeninizin kontrolünü ele almayı öğretir, onun insafına kalmayı değil..!"
Joseph Pilates

Merkez:
Bedeninizin kontrolünü ele alabilmek için bir başlangıç noktasına gereksinim vardır: Merkez.
Merkez; Pilates Metodunun odak noktasıdır. Bedenin merkezindeki kas grupları: Karın, alt ve üst sırt, kalçalar ve iç uyluklardır. Pilates bu grubu "Powerhouse" olarak adlandırmıştır. Yani Elektrik Santrali. Tüm hareketler bu santraldeki kaslardan birinden başlamalı ve uzuvlara doğru akmalıdır.

Akıcı Hareket:
Pilates, hareketlerin en üst seviyede faydalı olabilmesi için, hareketler arasında uygun geçişlerle akıcılığı hedefler. Bir kez akıcılık sağlandığında, egzersizler kuvvet ve dayanıklılık inşa etmeye başlarlar. Bir başka deyişle Pilates tekniği, merkezde üretilen enerjinin, hareketleri koordine etmesi gerektiğini söyler: Pilates güçlü bir çekirdekten dışarı doğru akan harekettir.

Kesinlik:
Kesinlik, "doğru pilates" için gereklidir. Çalıştığınız her seferde hareketleri düzeltmeye konsantre olun. Hata yapmak, egzersizlerin yaşamsal faydalarını azaltır.
"Kesinliği, ikinci doğanız haline getirin, bir erdem ve hareket tasarrufu olarak günlük hayatınıza taşıyın."
Joseph Pilates

Solunum:
Solunum, Pilates metodunda çok önemlidir. Joseph Pilates "Return to Life" kitabında solunumu "kan dolaşımı ile, ev(beden) temizliği" yapmak olarak açıklamıştır. Oksijen alınımının ve bu oksijenin kan dolaşımı ile tüm bedenimize taşınmasının önemini kavramıştır. Düzenli tam nefes alma ve tam nefes verme bunun anahtarıdır.
Ayrıca nefes, zihin ve beden arasındaki esas bağdır. Ne yaptığımızın farkında olmak ve dokular arasındaki oksijen akışını ve ciğerlerimizin kapasitesini geliştirmek için pilateste nefes, her hareketin içine dahil edilmiştir.

derya99

  • Ziyaretçi
Ynt: PİLATES NEDİR?
« Yanıtla #1 : 12 Şubat 2013, 21:45:18 »
Merkezimizde grup egzersizlerimiz en fazla 14 kişilik sınıflardan oluşur. Uzman eğitmenler tarafından birebir vücut yağ, kas, su analizleriniz yapılmakta ve yeni bir kavram olan Fitness Koçluğu ile kişisel disiplin oluşturmanıza yardımcı olunmaktadır.
Mat Pilates derslerinde pilates topu, elastik bant, pilates çemberi, sağlık topu ve dumbell gibi yardımcı ekipmanlar kullanılabilmektedir.
Keyifli, kaliteli ve eğlenceli grup derslerimize bir gün misafir olarak katılabilir, himalaya tuz lambaları ve kristal kuvars taşlarla donatılmış stüdyomuzun muhteşem enerjisine siz de tanık olabilirsiniz.

Pilates; özünde, bedeni dengeli bir biçimde esnetmek ve güçlendirmek amacı taşımaktadır. Duruş, esneklik ve kas kontrolü Pilates'in temelinde yer alır.

Pilates ile birkaç hafta içerisinde içinizdeki gücü hissedebilir, daha enerjik, daha dik durabilir, esnekliğinizi arttırabilir, süregelen kronik ağrılarınızdan kurtulabilirsiniz.

Daha fazla bilgi almak ve ücretsiz tanışma dersi için lütfen arayınız: 05305243660