Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: AKREP 2010 YILI  (Okunma sayısı 2092 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mine

  • Üye
  • *
  • İleti: 453
  • Karma: +0/-0
AKREP 2010 YILI
« : 05 Nisan 2010, 11:58:53 »
Genel durum

Önümüzdeki iki yıl boyunca büyük gezegenler burç değiştirmekteler. Uranüs bu yıl Koç burcuna ilerleyecek, 2011'de ise Neptün Balık burcuna geçmiş olacak. Satürn de bu yıl Terazi burcuna yerleşiyor. Kuşkusuz, büyük değişikliklerin gerçekleştiği böyle bir dönemde yönünüzü belirlemekte zorlanabilirsiniz. Özellikle Satürn'ün Terazi burcuna ilerlemesi, yükselen burcu Akrep olanlar açısından bir çözülme, dağılma, ileride yeniden toparlanmak üzere bir arayışa geçme dönemine işaret etmekte. Bu dönemde ilişkiler, ortaklaşa konular, bazı evlilikler çözülebilir. Başka bir açıdan da bakıldığında, bu konularda gizli kalan şeyler sizi daha fazla uğraştırabilir. 2012 Ekim'ine kadar hayat yönünüzde değişen koşullara daha fazla uyum sağlamak durumundasınız. Kariyerinizde, özel hayatınızda ilişkilerin pek de kontrol edilmeyen yönleri olduğunu görebilirsiniz. Gizli kapaklı işlerden uzak durmak ve akış içinde kalabilmek gereği var. Bazı elde olmayan değişiklikler yüzünden kendinizi kısıtlanmış hissedebilirsiniz.

Bu yıl Uranüs 28 Mayıs'ta Koç burcuna, sizin çalışma ve iş alanınıza ilerliyor. Uranüs yenileyen,aniden değiştiren, özgür bırakan bir güçtür. 2010 yılından sonra yedi yıl boyunca, iş ortamınızın hızlı bir değişiklik geçireceği ve bu alanda çok fazla istikrar aramanın kolay olmadığını anlatıyor. Çalışma yöntemleriniz, iş yeriniz değişebilir. Bu alanlarda daha özgür olabilir ve tek başına çalışma imkanı da elde edebilirsiniz. Size özgü, daha bağımsız karar verip hareket edebileceğiniz işler içinde olabilirsiniz. Bu arada kişisel düzeniniz, sağlığınızı etkileyen hayat biçiminiz de değişebilir. Çok daha farklı bir diyet uygulamaya başlayabilir, buna gerek de görebilirsiniz.

Pluton ise 2008'den bu yana Oğlak burcunda yer alıyor. Bu konumu özellikle zekanızı ortaya koyma, kendinizi yazılı ve sözlü olarak ifade etme konularında çok daha hırslı olabileceğinizi gösteriyor. Muhtemelen 2008'den bu yana kardeşler, yakın çevrenizle ilişkilerinizde, sözlerinizde daha etkin, daha kontrolcü ve müdahaleci olmaya başladınız. Belki de kardeşlerle artan bir güç mücadelesi ve dönüşüm söz konusu olabiliyor.

Şanslı alanlar

Bu yıl Jüpiter'in koruyucu açısı altında olacaksınız. 18 Ocak'ta Balık burcuna ilerleyen Jüpiter, 6 Haziran'a kadar bu alanda kaldıktan sonra, 9 Eylül'de yeniden bu burca geri dönecek. Jüpiter fırsat getiren, deneyim yoluyla öğreten, artan iyimserliği, zenginliği ve bolluğu anlatan gezegendir ve bu yıl ki transitinde hayattan keyif alabileceğiniz tüm konulara, aşk hayatınıza, yaratıcı çalışmalara, kendinizi geliştirebileceğiniz imkanlara ışık tutuyor. Jüpiter sayesinde aşkta, kendinizi ortaya koyduğunuz,risk aldığınız pek çok konuda daha mutlu olabilirsiniz. Aynı zamanda kendinizi akışa bırakabildiğiniz, ruhsal açıdan geliştirebileceğiniz fırsatlar da söz konusu olacak. Çocuklarla ilgili konular, fırsatlar, özellikle yükseleni Akrep olanlar açısından dikkat çekici olabilir. 6 Haziran – 9 Eylül arasında ise iş ortamında ani fırsatlar, yenilikler görebilirsiniz. Bu dönemde çalışma koşullarınız değişebilir, iş ortamında ani gelişmeler daha fazla özgürleşme getirebilir. İşte eğitsel olanaklar da söz konusu olabilir.

Bu yıl Uranüs 28 Mayıs'a kadar ve 14 Ağustos sonrasında burcunuzla uyumlu kalmayı sürdürecek. Özellikle Akrep burcunun son günlerinde, 16-22 Kasım günlerinde doğan Akrep'lere olumlu bir açıyla bakarak, duygusal alanda özgürleşme, duygusal bağlardan sıyrılma, hayatlarına değişim katma ve ani sürprizlerle gelen aydınlanmalara işaret ediyor. Uranüs sayesinde sezgilerinize daha fazla güvenebilir, sezgileriniz aracılığıyla, hayatınızdaki tıkanıklıkları açabilirsiniz.

15 Eylül – 28 Ekim arasında enerji ve cesaret gezegeni Mars burcunuzda ilerleyecek. Bu dönemde eldeki işlere konsantre olmak ve  kararlılık göstermek çok daha kolay olabilir. Eğer mücadele gerektiren bir işteyseniz daha fazla kararlılık gösterebileceksiniz. Mars'ın burcunuzdaki yoğunluğu sizi fazlasıyla tutkulu yapabilir. Bu tutum aşkta da derin arayışlar ve arzular uyandırabilir. 8 Aralık sonrasında da Mars burcunuzla uyumlu bir açıda olacak. Bu dönemde düşüncelerinizi daha etkin ve iddialı biçimde ortaya koyabilir, yakın çevreniz ve kardeşlerinizle ilişkilerinizde mücadeleci bir tavır takınabilirsiniz.

Zorlayıcı konular

Neptün bu yıl son defa Kova burcunda kalıyor. 1998'den bu yana söz konusu transit özellikle ailevi konular, kökleriniz ve eve, yerleşime ait durumlarda belirsizlikler, karışıklık ve çoğu zaman sizi aşırı fedakarlığa, kurban olmaya götürebilecek koşullar getiriyordu. Bu alanda daha bilinçli ve kararlı olmaya çalışmalısınız. Bu yıl 17-21 Kasım doğumlular Neptün'ün karesi altında hayat yönlerinde karmaşa hissedebilirler. Kadınlar açısından bu eşleri ile ya da baba ile ilgili problemler anlamına gelebilir. Neptün'ün bu zorlayıcı transiti kararlarda bulanıklık, yanlış anlamalar ve aldanmalar getirebilir. Genel olarak iş hayatında otorite figürleri ya da devletle olan ilişkilerde açık ve dürüst davranmanın önemi çok büyük. İdealize etmiş olduğunuz kişiler, kurumlar yüzünden hayal kırıklığı yaşayabilirsiniz. Neyse ki bu şekilde, kendi egonuzun da önemli dersler aldığını görecek ve ruhsal açıdan güçlenebilecek, eski alışkanlıklarınızdan sıyrılabileceksiniz.

Enerji gezegeni Mars bu yıl 7 Haziran'a kadar Aslan burcunda kalarak, burcunuzla zorlayıcı, mücadeleci bir açı oluşturuyor. 10 Mart'a kadar da geri harekette olacağı için, bu dönemde özellikle kariyerinize ilişkin konularda, üstlerle, baba figürü içeren kişilerle ilişkilerde bazı sürtüşmelere işaret edebilir. İşte gurur duymak istediğiniz ve başarı arzuladığınız konularda tıkanıklıklar yaşayabilirsiniz. Hatta bu nedenle tartışmalara da açık olabilirsiniz. Halbuki soğukkanlı olmaya bakmalısınız. 23-25 Ekim doğumlu Akrep'ler, 23 Şubat – 28 Mart günleri arasında, aniden öfkelenmemeye bakmalılar.

Aşk

2010 yılında aşk hayatınızda özellikle 18 Ocak ile 6 Haziran arasında Jüpiter'in güzel etkileri sayesinde çok şanslısınız. Hayata daha bağlı olacak ve hayatın güzel yönlerini görmekten uzak kalmayacaksınız. Jüpiter adeta sizi koruma altına almakta. Aşk ve çocuklarla ilgili konular son derece keyif verici olabilir. Yeteneklerinizi sergilemekte daha başarılı olabileceksiniz. Bu yıl aklınızı alabilecek bir aşk beraberliği de söz konusu olabilir. Ancak 10 Mart'a kadar olan dönemde enerjilerinizi kontrol altında tutmalı, gururunuzu öfke ile ön plana çıkarmaktan kaçınmalısınız.

Akrep kadını açısından

Mars'ın burcunuzla uyumlu olduğu 7 Haziran – 30 Temmuz, 8 Aralık 2010 – 16 Ocak 2011 arasında ilişkilerinizde daha uyumlu ve keyifli olabilirsiniz. 15 Eylül – 28 Ekim arasında enerjiniz ve çekiciliğiniz oldukça yükseliyor. Aşk hayatınızda da iyimser ve pozitif bir tutum içindesiniz. Bunlar ilişki ve evlilik hayatınızı da olumlu etkileyecektir. 8 Ekim – 18 Kasım arasında duygularınızda bazı karışıklıklar, çevrenizle ilgili konularda yanlış anlamalar söz konusu olabilir. Bu süreçte evlilik kararı almak pek iyi olmaz.

Akrep erkeği açısından

Bu yıl Venüs'ün burcunuzla uyumlu açılar kurduğu dönemlerde aşkta daha kolay mutlu olabilir, ilişkilerinizi geliştirebilirsiniz. 2010'da genel olarak Ocak ayının ilk haftaları, 20 Mayıs – 14 Haziran, 10 Temmuz– 7 Ağustos dönemlerinde aşk ve beraberlikler daha akıcı ilerleyebilir
Aşk hayatınızda ve ilişkilerinizde 11 Şubat – 7 Mart ve 31 Mart – 25 Nisan arasında aşk ve evlilik hayatınızda büyük bir tutku ve heyecan getirici deneyimler söz konusu olabilir. 17 Eylül'den sonra arasında kendinizi çok huzurlu, keyifli, enerjik hissedip, ilişkilerinizde mutluluğu bulabilirsiniz.
Ancak dikkat edin, 8 Ekim – 18 Kasım dönemi arasında geri gidecek olan Venüs aşk hayatında aşırı duygulardan kaynaklanabilecek karmaşa, yanlış anlama ve sorunlara yol açabilir. Venüs'ün geri harekette iken yakın beraberliklerinizde biraz daha sabırlı davranmalı, evlilik gibi kararlar almaktan kaçınmalısınız.

Para, iş hayatı ve kariyer

 2010 yılının ilk altı ayında, amaçlarınıza ulaşmak için 16 Ekim 2009'da Aslan burcuna giren Mars'ın size verdiği enerji ve hırs ile hareket ediyorsunuz. Ancak Mars 20 Aralık 2009 – 10 Mart 2010 arasında geri harekette olacağı için üstlerinizle ilişkilerinizde, iş hayatınızda ve başarılı olmak istediğiniz konularda sinirlerinize hakim olmalısınız. Aceleci girişimlerde bulunmak yerine, durup beklemelisiniz. Oldukça test edileceksiniz.  Meslek hayatınızda ve otorite figürleri ile ilgili durumlarda aşırı gururun getirebileceği çatışmalar olabilir. Bu süreçte başarınızı gölgelememek için, uzun vadeli düşünmeli, sabırlı olmalı ve gereksiz tartışmalara girmekten kaçınmalısınız.
Satürn'ün 29 Ekim 2009'da Terazi burcuna geçmesi bazı çözülmelere, sonlanmalara, yeni arayışlara ve kararsızlıklara yol açabilir. Yaklaşık 2 yıl devam edecek olan bu yeni süreçte, iş ortaklıkları üzerinizde daha fazla kısıtlayıcı ve yük gibi görülebilir.
Jüpiter ve Uranüs'ün 6 Haziran sonrasında Koç burcunda birlikte hareket edecek olması çalışma ortamınıza birçok yeni fırsat ve beklenmedik yenilikler getirecektir. Uranüs'ün geri harekete geçeceği 5 Temmuz'a kadar olan dönemde iş hayatınızla ilgili yeni başlangıçlar olumlu değerlendirilebilir.
22 Temmuz – 22 Ağustos arasında iş ortamınız ve kontrolünüz dışında gelişen kısıtlanmalar nedeniyle birtakım gerginlikler yaşayabilirsiniz. Bu etkiler kardeşleriniz veya yakın çevrenizle olan ilişkilerinize de tesir edebilir.
28 Ekim – 8 Aralık arasında masraflarınızı daha iyi kontrol etmeye bakmalısınız. Bu dönemde ekstra harcamalar yüzünden bütçeniz sarsılabilir ve parasal alanda güvensizlik yaşayabilirsiniz.
Parasal açıdan 7 Mart – 31 Mart, 14 Haziran – 10 Temmuz dönemleri çok daha bereketli geçebilir. Ayrıca Jüpiter'in Koç burcunda ileri harekette olacağı 6 Haziran – 23 Temmuz arasında iş ve çalışma temponuzda hızlanma olabilir.

Sağlık

2010 yılının özellikle ikinci yarısında sağlık ile ilgili konularda Jüpiter oldukça koruyucu olacak. Sağlık hizmetlerinden daha fazla yararlanabilir ve daha iyi bir hizmet görebilirsiniz. 28 Mayıs sonrasında günlük yaşantınızda ve iş ortamında sizin için şaşırtıcı olabilecek gelişmeler yaşanabilir. Bu dönemde günlük yaşam temponuzda ve sağlık konularına yaklaşımınızda yenilenme ihtiyacı duyabilirsiniz.
15 Eylül – 28 Ekim arasındaki dönemde kendinizi fiziksel yönden çok güçlü hissedebilirsiniz. Mars'ın etkisiyle enerjiniz yüksek olacaktır.

Eğitim
Eğitim ile ilgili konularda geçtiğimiz yıldan itibaren değişim ve dönüşümler yaşamaya başlamış olmalısınız. 2010 yılında 10 Şubat'a kadar olan dönemde iletişim ve eğitim ön planda olacak. Ancak 15 Ocak'a kadar Merkür geri harekette bulunacağı için bazı gecikmeler söz konusu olabilir.
Jüpiter'in olumlu açısı bu yıl 18 Ocak – 6 Haziran arasında eğitim alanında hedeflerinize ulaşmakta size yardımcı olacaktır. Özellikle 1 – 17 Mart arasında yaratıcılığınızı arttıracak eğitim olanaklar söz konusu olabilir. Sanat, gösteri sanatları gibi yaratıcı alanda çalışanlar açısından güzel imkânlar karşınıza çıkabilir.
28 Temmuz- 3 Ekim döneminde grup çalışmaları da eğitim alanında keyifli sonuçlar getirebilir. Ancak Merkür'ün geri harekette olacağı 20 Ağustos – 12 Eylül arasındaki projeleri daha dikkatle ele almalısınız. Merkür'ün burcunuzla uyumlu açılarda olduğu 1 – 17 Mart, 25 Haziran – 9 Temmuz tarihleri arasında eğitsel konular ve iletişim alanlarında kendinizi çok daha rahat ifade edebilirsiniz.

Aktif zamanlar

Mars'ın burcunuzla sert açılarda kaldığı zamanlar aktif zamanlar olacaktır. Bu yıl Ekim 2009 ortasından itibaren sosyal statünüz, kariyeriniz, iş hayatınız ve toplum önündeki duruşunuzla ilgili konularda gururunuzu öne plana çıkaran davranışlarda bulunuyorsunuz.
20 Aralık 2009 – 10 Mart 2010 arasında amaçlarınız için hırs yapmaktan ve üstlerinizle olan ilişkilerinizde agresif tavırlarda bulunmaktan özellikle kaçının. 7 Haziran 2010'a kadar sürecek olan bu uzun dönem içinde iş hayatınızdaki yoğunluk artacaktır. Eğer hazırlıklı iseniz çok başarılı olabilirsiniz. Bu dönemde üstlerinizle ilişkilere önem vermeli, sözlerinize özellikle dikkat etmelisiniz. İş hayatınıza yoğunlaşmış olan enerjinizi hem fiziksel hem de zihinsel yönden kontrol altında tutmak, size başarı getirecek etkileri de beraberinde getirecektir.
15 Eylül – 28 Ekim arasında kendinizi oldukça enerjik hissedeceksiniz. Bu dönemde kendinizi kontrol edebilirseniz çok daha başarılı olabilirsiniz. Hırsınız test edileceği bu dönemlerde planlı davranmak ve yıkıcı öfkeden uzak kalmak en iyisidir.

Merkür'ün geri hareketi

Merkür'ün bu yıl toprak elementinden burçlarda geri hareket yapacak olması belirli dönemlerde para durumu, birikim, bütçe gibi ekonomik konuları içine alan alanlarda, hareket, eğitim ve sözleşmelerin söz konusu olabileceği durumlarda aksamalar, gecikmeler, planların değişmesinin gündeme gelebileceğini gösteriyor. Bu dönemlerde ciddi anlaşmalar, kontratlar yapmaktan, yeni projelere imza atmaktan çekinmeliyiz. Yolunda ilerleyebileceğini düşündüğümüz projelerimiz hiç de beklenmedik sonuçlar doğurabilir. Merkür bu yıl 26 Aralık 2009 – 15 Ocak 2010, 18 Nisan – 11 Mayıs, 20 Ağustos – 12 Eylül ve 10 Aralık – 30 Aralık 2010 tarihleri arasında geri harekette olacak.  Bu dönemlerin ilkinde akrabalarınız, yakın çevreniz ve kardeşlerinize karşı sorumluluklarınızı; ikincisinde eşiniz, ortağınız veya anlaşmanız bulunan kişilerle olan ilişkilerinizi; üçüncüsünde sosyal organizasyonlar, gruplar ve arkadaşlarınızla yaptığınız çalışmalarınızı; sonuncusunda da eğitim, kısa yolculuklar, harcamalar ve para kazancınızla ilgili konuları etkileyebilecek pürüzler, gecikmeler ve sıkıntılar karşınıza çıkabilir.

Tutulmaların etkisi

Bu yıl tutulmalar Yengeç – Oğlak ekseninde gerçekleşmekteler. Güney düğüm tutulmaları Yengeç burcunda, Kuzey düğüm tutulmaları ise Oğlak burcunda olacak. Güney düğüm tutulmaları daha yorucu ve geçmişe yönelik konuları gündeme getirmesi bakımında daha zorlayıcı olabilir. 15 Ocak'ta 25 derece Oğlak burcunda gerçekleşecek olan halkalı Güneş tutulması, tutulmanın çok daha etkin olduğu 30 Ocak tarihine kadar zihnen konsantre olabileceğiniz, eğitsel konularda daha fazla sorumluluk alabileceğiniz, aklınızı daha sistematik kullanabileceğiniz koşullar getirmekte. Bu dönemde kardeşler ve yakınlarınızla ilişkilerinizi ciddi biçimde gözden geçirebilirsiniz. 11 Temmuz'da Yengeç burcunun 19 derecesinde gerçekleşecek olan Tam Güneş tutulması ise özellikle 13 Haziran – 23 Temmuz günleri arasında en etkin hale gelirken, bu dönemde hayata bakış açınızda daha gerçekçi ve mantıklı olmaya gayret etmelisiniz. Ev ve ailevi konuları ilgilendiren, yolculuklarla ilgili konularda bazı ani değişiklikler gündeme gelebilir. Geçmişten kaynaklanan inançlar ve geride kalmış bakış açılarını artık tamamen bırakmalısınız.

ALINTI