Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: Terazi 2010 Yılı  (Okunma sayısı 2907 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mine

  • Üye
  • *
  • İleti: 453
  • Karma: +0/-0
Terazi 2010 Yılı
« : 02 Nisan 2010, 13:19:21 »
Genel durum

2007 Eylül’ünden bu yana belirsizlikler, dağılmalar ve bitişler içindeydiniz ta ki, 29 Ekim’de Satürn burcunuza ilerleyene kadar. 21 Temmuz’dan itibaren tam olarak burcunuza yerleşecek olan Satürn 2012 Ekim’ine kadar hayata bakış açınızda büyük değişiklikler yapacağınızı gösteriyor. Terazi kendini ilişkiler, denge, ortaklıklar, evlilik gibi konular üzerinden tanımlayan bir burçtur ve tahmin edersiniz ki, özellikle yükseleni Terazi olanların hayatında bu saydığımız alanların etkisi çok önemlidir. İşte şimdi bu dönemde, Satürnbu konularda daha ciddi olmaya yöneltiyor. Kişiliğinizin eksik, zayıf yönlerini daha fazla görmeye başlayacaksınız. İlk başta acıtıcı olsa da, aslında bu son derece geliştirici bir dönem olacaktır. Bazı ilişkiler biterken, sizin için önemli olan beraberlikleri daha sağlam kılacaksınız. Hayata bakış açınızda, kişiliğinizde sertleşme ve daha gerçekçi bir tutum söz konusu. Hayatınıza yeni bir temel atabileceksiniz ve önümüzdeki 7 yıl içinde bu temel adım adım inşa edilecek. Satürn kısıtlayan, gerçekleri gösteren bir güç olduğu için çoğu kişi ondan hoşlanmaz zira pek çoğumuz sorumluluklardan kaçarız. Halbuki Satürn’ün getirdiği dersleri anlayabilmek için Satürn gibi olmak gerekir. Siz de bu 2,5 yıllık sürecin sonunda kişiliğinizi daha sağlam hatlara kavuşturacak, kişisel yeteneklerinizi, sınırlarınızı fark edeceksiniz.

Bu yıl Satürn burcunuza yerleşirken, Uranüs de 28 Mayıs’ta burcunuzun karşısına, Koç burcuna geçecek ve 7 yıl bu alanda kalacak. Karşıt eviniz, özellikle yükselen Terazi’ler için evlilik, anlaşmalar, ortaklıklar, yakın arkadaşlar ve mahkemelerle ilgilidir. Uranüs sayesinde ilişkilerinizin biçimi toptan değişmekte. Kişisel açıdan Satürn nedeniyle, bu alanda kendinize dönmek isterken, karşınıza çok ilginç kişiler, ortaklar gelebilir. Bir bakıma siz koparmazsanız, onlar zaten kopmaya hazır, daha özgür bir davranış biçimi gösterecekler. Böyle bir dönemde hayata bakış açınızı sabit bir denge tutmanız neredeyse olanaksız. Bu nedenle ilişkilere, iş ortaklıklarına hatta yakın arkadaşlıklara daha esnek bir tutum içinde bakmak gerekiyor. Israr ve inat üzerine kurulu ilişkiler sürdüremezsiniz. Siz de aslında ilişkilerinizde daha özgür ve farklı olmanın yollarını arayacaksınız. Yeni arkadaşlar, yeni partnerler sayesinde hayatınıza çok şey katacaksınız. Bu beraberlikler gerek özel hayatınızda, gerekse işte büyük farklılıklar yaratacak.

Burcunuzu derinden etkileyen diğer bir transit ise 2008’den bu yana Pluton’un Oğlak burcuna geçişi oldu. Bu tarihten bu yana eve, aileye, babaya ait konularda geri dönüşü olmayan derin değişikler gündeme geliyor. Evde, aile hayatında daha baskın olmaya başladınız, belki de böyle davranmak zorunda bırakıldınız. Geçmişinizin, ailenizin kökleri, babanızla ilgili konularda daha araştırmacı olmaya başlamış olabilirsiniz. Bu konularda bitişler ve yeniden doğuşlar söz konusu olmuş olabilir ve bu nedenle siz bizzat eve aileye konularda zorlu bir mücadeleye girdiniz. Kuşkusuz tüm bu gelişmeler işe ve mesleğinize ait gelişmeleri de değiştirmiş olmalı. Şimdi bu dönemde, Satürn ve Pluton arasındaki sert açı, kişiliğinizi, ilişkilerinizi ilgilendiren değişiklikler evdeki koşulların çatışabileceğini ve yeni bir yapılanma gerektiğini anlatıyor. Böyle bir süreçte kişiliğiniz daha katı hale gelirken, eve, aileye, babaya ait konularda kendi sınırlarınızı, kimliğinizi yeniden çizmek zorundasınız. Her ikisini aynı anda elde edemeyeceğiniz için, birisine daha fazla ağırlık vermek, seçim yapmak zorundasınız. Ev ve ailevi konulardaki değişiklikler uzun yıllar devam edecek ve siz de bu 7 yıl içinde, aslında tam olarak neler olduğunu kavrayabileceksiniz. Bu bakımdan, bu önemli süreci anlayabilmek için, 2017 yılına kadar ki gelişmeleri değerlendirmek gerekecek.

Şanslı alanlar

Neptün bu yıl da son kez Kova burcunda kalarak, burcunuzla uyumlu bir açıda kalıyor. Rahat açılarında Neptün daha kolay kabullenme, ruhsallığa açıklık, olaylara pembe gözlüklerle bakabilme imkanı, artan bir hayal gücü ve yaratıcılık getirir. Bu enerjiyi çok belirgin hissetmeseniz de, hayata bakış açınızda yumuşama, anlayış, evrensel konular, paylaşım ve ruhsallık artacaktır. Özellikle Terazi burcunun 18-22 Ekim doğumluları Neptün’ün gevşetici etkisini daha fazla hissedecekler. Bu transit aşkta ve yaratıcı alanda kendinizi kaptırabileceğiniz çok şey olduğunu gösteriyor.

Jüpiter bu yıl 18 Ocak – 6 Haziran arasında ve 9 Eylül sonrasında Balık burcunda yer alacak. Bu dönemde iş koşullarınızda yenilenme, genişleme ve daha fazla eğitim elde edebilirsiniz. Sizinle birlikte çalışan kişilerle ilişkilerinizde daha mutlu olabilirsiniz, onların fedakarlıkların ve yaklaşımlarından yararlanabileceksiniz. Özellikle 9 Eylül sonrasında, iş ortamında yenilenme, teknolojik konular ya da tamamen farklı açılımlar getirebilecek fırsatlarla karşılaşabilirsiniz. Ancak Jüpiter’in doğrudan etkisini özellikle 6 Haziran – 9 Eylül arasında hissedeceksiniz. Özellikle bu dönemde, ortaklaşa imkanlar çok büyük sürprizler ve tanışmalar getirebilecek. Eşiniz ya da ortağınız sayesinde siz de kendinizi yenilenmiş hissedebileceksiniz. Bu gelişmeler iş hayatınızdaki hedefleriniz açısından son derece yararlı kapıların açılması anlamına da gelebilir. Bu transitin etkisini ve sonuçlarını 2011’de de görebileceksiniz.

Cesaret ve mücadele gezegeni Mars bu yıl 30 Temmuz – 16 Eylül arasında burcunuzda sizinle olacak. Siz her ne kadar her şeyi denge ve uyum içinde çözmek isteseniz de, bu dönemde Satürn’de bu alanda olacağı için, sinirlerinizi iyi kontrol etmelisiniz. Muhtemelen kişisel konularda çok ciddi adımlar atmak, kararlar vermek durumunda olabilirsiniz. Bu dönemde sağlığınızı da korumalı, sakin ve dengeli olmaya gayret etmelisiniz. Mars 28 Ekim – 8 Aralık arasında burcunuzla uyumlu durumda kalırken, sözlerinizle daha inandırıcı olabilir, fikirlerinizi daha kolay yayabilirsiniz. Bu dönemde kısa ziyaretler, anlaşmalar, yolculuklar ve sözleşmeler yönünde çok çaba sarfedebilirsiniz. Kardeşler ve yakın çevrenizle ilişkilerinizde de serinkanlı olmaya bakın.

Zorlayıcı konular

Satürn’ün burcunuzda ilerlemesi size ciddi düşünceler, daha kararlı olabileceğiniz koşullar getirmekte. Ancak Satürn yavaşlatan ve soğutan bir gezegen olduğu için, alacağınız pek çok sorumluluk yüzünden üzerinizde artan bir baskı da hissedebileceksiniz. Kuşkusuz bu ağırlık duygusu pek çok narin Terazi insanı için kimi zaman karamsarlık getirici de olabilir. Gevşemeyi ve hayata daha pozitif bakmayı ihmal etmemelisiniz. Özellikle Mars’ın Satürn’le birlikte olacağı 30 Temmuz – 16 Eylül arasında gerek ruhsal gerekse fiziksel yönden kendinizi güçlendirmeye bakmalısınız.

Terazi burcunun ilk günlerinde, 25-29 Eylül günlerinde doğanlar, yıl boyunca Satürn-Pluton transiti altında kalacakları için, kişiliklerini aşırı baskı altında hissedebilirler. Başarıılı olmak yönünde büyük bir gayret içinde olacağınız için kendinizi aşırı hırpalamamalı, kimi zaman ortaya çıkan değişikliklere daha kabullenici bir yaklaşım içinde olmalısınız. Bu transitler özellikle baba ya da erkek figürünü içeren konularda, eşinizle ilgili konularda aslında kendi kimliğinizi ortaya çıkarmanızın zorunlu olacağını anlatıyor.

8 Aralık sonrasında Mars yine burcunuzla yorucu bir açı içerisinde olacağı için bu dönemde eve, ailevi konulara soğukkanlı yaklaşma ihtiyacı var. Gücünüzü iyi ve yerinde kullanmaya bakmalı ve iş hayatında sabırlı olmalısınız.

Aşk

2009 Kasım ayından itibaren kendiniz ve çevrenizle ilişkileriniz konularında daha gerçekçi davranmaya başladığınızı hissediyor olmalısınız. Bu yıl tanışacağınız kişiler size yeni kapılar açabileceği gibi, birlikteliğinizde veya evlilikte de yeniliklere yol açabilir. Özellikle 6 Haziran’dan sonraki aylarda yeni fırsatlar, güzel zamanlar, hatta umulmadık gelişmeler ve kimi zamanda ilişkilerinizi test eden koşullar ortaya çıkacaktır. Gerçekçi olmayı elden bırakmadıkça ilişkilerin güçlendirici olabileceğini söyleyebiliriz.
Venüs’ün geri harekette olacağı 8 Ekim – 18 Kasım 2010 arasında yakın ilişkilerinizde daha sabırlı olmalısınız. Bu zamanda yapılacak evlilikler ya da süregelen birliktelikler bazı huzursuzluklar, tatminsizlikler getirebilir.

Terazi kadını açısından

2010 yılında 7 Haziran’a kadar içinde bulunduğunuz sosyal ortamlar ve arkadaş çevrelerinden gelebilecek olumlu etkiler ile ilişkilerinizde daha uyumlu olabilirsiniz. Ancak Mars’ın geri harekette olacağı 20 Aralık 2009 – 10 Mart 2010 arasında daha kontrollü ve dikkatli davranmaya özen göstermelisiniz.6 Haziran’dan itibaren ilişkiler, ortaklıklar veya evlilik ile ilgili konularda fırsatlar, yenilikler, hatta beklenmedik sürprizler ile karşılaşabilirsiniz. Daha fazla paylaşım içinde olabileceğiniz bir dönemdesiniz. Bu zaman diliminde ilişkinizde daha gerçekçi bir yaklaşım ve sağlam temeller atma isteğiyle hareket edebilirsiniz. 30 Temmuz – 15 Eylül döneminde kendinizi oldukça enerjik hissedebilirsiniz, aşkta heyecan getirici deneyimler söz konusu olabilir. Mars’ın burcunuzla uyumlu olduğu 28 Ekim – 8 Aralık arası da olumlu bir dönem.

Terazi erkeği açısından

Geçen yıl aşk hayatınızda şanslıydınız. Bu yıl da 18 Ocak – 11 Şubat, 7 Mart – 31 Mart arasında aşk hayatınızda sizi heyecanlandırıp, mutlu edecek ve ciddi anlamda ele alabileceğiniz beraberlikler söz konusu olabilir.
Venüs’ün burcunuzla uyumlu açılar da olduğu dönemlerde aşkta daha mutlu olabilir, ilişkilerinizi geliştirebilirsiniz. 25 Nisan – 20 Mayıs ve 14 Haziran - 10 Temmuz, 7 Ağustos – 8 Eylül böyle dönemlerdir.
Venüs’ün geri harekette olacağı 8 Ekim – 18 Kasım arasında daha dikkatli olmalı, evlilik kararı almamaya özen göstermelisiniz.

Para, iş hayatı ve kariyer

29 Ekim 2009’da Satürn’ün Terazi burcuna geçmesiyle birlikte hayata bakış açınızın ve gelecekle ilgili planlarınızın netleşmeye başladığını hissetmiş olmalısınız. Karasızlık ve dağılmalarla geçen 2 yılın ardından, yepyeni bir dönem başlıyor. Kişiliğiniz, ortaklıklarınız, ev yaşantınız ve kariyerinizi ilgilendiren konularda daha fazla sorumluluk alacak, hayat hedefleriniz için daha kararlı hareket edeceksiniz. Birtakım bitişler ve sonlanmalar yaşayabilirsiniz. Kendi sorumluluklarınızla yüzleşmekten kaçarsanız, Satürn’ün sınırlayıcı ve kısıtlayıcı yüzüyle karşılaşabilirsiniz. Satürn sayesinde kendinizi disiplin altına alabilir, sorunları daha iyi teşhis edebilir, neler yapabileceğinizi görebilir ve hedeflerinize gerçek anlamda ulaşabilirsiniz.
Jüpiter’in 18 Ocak’ta Balık burcuna geçmesi iş hayatınızı ve çalışma ortamınızı olumlu yönde etkileyecektir. Haziran ayına kadar bu alanda karşınıza birçok fırsat çıkabilir.
28 Mayıs’ta Uranüs’ün ve ardından da 6 Haziran’da Jüpiter’in Koç burcuna girmesi sizin hayatınıza ortaklıklar ve anlaşmalar açısından beklenmedik fırsatlar, yeni oluşumlar getirebilir.
22 Temmuz civarında ortaklıklarınızla ilgili özgür davranma isteğiniz ve sorumluluklarınız arasındaki çelişki, ev ortamınızla birlikte kariyerinizi de etkileyebilecek sonuçlar getirebilir. Özellikle 30 Temmuz – 15 Eylül arasındaki dönemde düşünmeden hareket etmemelisiniz. Cesaretinizin ve girişimci yönlerinizin ön plana çıkabileceği bu süreçte karşınızdaki kişilerden fazla beklenti içine girmekten kaçınmalısınız. Abartılı ve riskli davranışlarda bulunmamaya özen göstermelisiniz.
Parasal açıdan 11 Şubat – 7 Mart, 31 Mart – 25 Nisan ve 20 Mayıs – 14 Haziran dönemleri çok daha bereketli geçebilir. Ayrıca Jüpiter’in iş evinizde ilerleyeceği 6 Haziran’a kadar olan dönemde iş ve kazanç temponuzda hızlanma olabilir. 8 Ekim sonrasında da para kazancınızda olumlu etkiler söz konusu. Ancak 15 Eylül – 28 Ekim arasında masraflarınızı daha iyi kontrol etmeye bakmalısınız. Bu dönemde ekstra harcamalar yüzünden bütçeniz sarsılabilir ve parasal alanda güvensizlik yaşayabilirsiniz. Özellikle 8 Ekim – 18 Kasım arasında kazançlarınızı ilgilendiren konularda bazı sorunlarla karşı karşıya kalabilirsiniz.

Sağlık

Bu yıl sağlığınıza gereken önemi vermelisiniz. 2009 Kasım ayından itibaren Terazi burcuna giren Satürn’ün etkisiyle hayata bakış açınızın değişmeye başladığını hissediyor olmalısınız. Özellikle 23 Eylül – 10 Ekim arasında doğmuş olan teraziler enerjilerini arttırabilecekleri önlemlere önem vermeliler. Satürn’ün getirdiği etkiler yüzünden yaşam enerjinizi canlandırmanız ve bedeninize önem vermeniz gerekmekte. 2010 yılında Jüpiter sağlık konularında oldukça koruyucu olacak. Sağlık hizmetlerinden daha fazla yararlanabilir ve daha iyi bir hizmet görebilirsiniz
Ancak 30 Temmuz – 4 Ağustos ile 16 – 21 Ağustos tarihleri arasında çok dikkatli olmalısınız. Abartılı davranışlardan, riskli hareketlerden, tehlike içeren sporlardan, süratli araba kullanmaktan özellikle kaçınmalısınız. Beklenmedik olaylara veya kazalara karşı dikkatli olmanızı tavsiye ederiz.

Eğitim

2010 yılı ortalarına kadar eğitim hayatınızda grup çalışmaları ve sosyal ortamlarla ilgili faaliyetler ön plana çıkabilir. 20 Aralık 2009 – 10 Mart 2010 arasında her şey istediğiniz gibi ilerlemese bile 10 Mart’tan 7 Haziran’a kadar olan zaman diliminde eğitimsel ve organizasyonel konularda enerjinizi çok daha olumlu yönde kullanabileceksiniz. Özellikle 10 Şubat -1 Mart aralığında yaratıcı çalışmalarınızı arkadaş çevrenize aktarırken kişiliğinizi aşırı derecede ön plana çıkarmamaya özen gösterin.
Bu yıl 10 – 25 Haziran, 9 -28 Temmuz ve 9 Kasım -1 Aralık dönemlerinde eğitim alanında çok daha akıcı koşullarla karşılaşabilirsiniz.

Aktif zamanlar

Mars’ın burcunuzla sert açılarda kaldığı zamanlar aktif zamanlar olacaktır. Bu yıl genelinde çevrenizle ilişkilerinizde ve kişiliğinizi ilgilendiren konularda sorumluluklarınızın arttığını hissedebilirsiniz. Haziran 2010’a kadar enerjinizin büyük bir kısmı sosyal hayatınıza ve arkadaş gruplarınızla olan aktivitelerinize yoğunlaşabilir.30 Temmuz – 15 Eylül arasında kendinizi fazla enerjik ve cesur hissedebilirsiniz. Bu dönemde kendinizi kontrol edebilirseniz çok daha başarılı olabilirsiniz. Hırsınız test edileceği süreçte planlı davranmak ve yıkıcı öfkeden uzak kalmak en iyisidir. 8 Aralık 2010 – 16 Ocak 2011 tarihleri arasında ev, aile ve köklerle ilgili konularda daha fazla harcama, israf söz konusu olabilir. Bu dönemde evle çok daha yakından ilgilenmek zorunda kaldığınız için işe yeteri kadar zaman ayıramayabilirsiniz. Sorumluluklarınızdan bunalıp duygusal yönden yıpranmamak için enerjinizi, gerek fiziksel gerek zihinsel yönden kontrol altında tutmaya çalışmalısınız.

Merkür’ün geri hareketi

Merkür’ün bu yıl toprak elementinden burçlarda geri hareket yapacak olması belirli dönemlerde para durumu, birikim, bütçe gibi ekonomik konuları içine alan alanlarda, hareket, eğitim ve sözleşmelerin söz konusu olabileceği durumlarda aksamalar, gecikmeler, planların değişmesinin gündeme gelebileceğini gösteriyor. Bu dönemlerde ciddi anlaşmalar, kontratlar yapmaktan, yeni projelere imza atmaktan çekinmeliyiz. Yolunda ilerleyebileceğini düşündüğümüz projelerimiz hiç de beklenmedik sonuçlar doğurabilir. Merkür bu yıl 26 Aralık 2009 – 15 Ocak 2010, 18 Nisan – 11 Mayıs, 20 Ağustos – 12 Eylül ve 10 Aralık – 30 Aralık 2010 tarihleri arasında geri harekette olacak.
Bu dönemlerin ilki aileniz, kökleriniz, yuvanızla ilgili; ikincisi ortak paylaşımlarınız, finans, para, kredi, sigorta işlerinde; üçüncüsü detaylarla ilgili çalışmalarınızda kontrolünüz dışında gelişmelere; sonuncusu da yerleşiminiz, yakın çevrenizle iletişiminiz ve eğitim hayatınızla ilgili konularda beklenmedik değişiklikler, gecikmeler ve aksamalar getirebilir.

Tutulmaların etkisi

Bu yıl tutulmalar Yengeç – Oğlak ekseninde gerçekleşmekteler. Güney düğüm tutulmaları Yengeç burcunda, Kuzey düğüm tutulmaları ise Oğlak burcunda olacak. Güney düğüm tutulmaları daha yorucu ve geçmişe yönelik konuları gündeme getirmesi bakımında daha zorlayıcı olabilir. 15 Ocak’ta 25 derece Oğlak burcunda gerçekleşecek olan halkalı Güneş tutulması, tutulmanın çok daha etkin olduğu 30 Ocak tarihine kadar ev ve ailevi konularda daha ciddi sorumluluklar ortaya çıkabilir. Bu dönemde bazı sınırlamalar olsa bile, bu alanda kendinize çeki düzen verebileceksiniz. Toprağa, yerleşime ve babanıza ait konulara daha fazla zaman ayırabilirsiniz. 11 Temmuz’da Yengeç burcunun 19 derecesinde gerçekleşecek olan Tam Güneş tutulması ise özellikle 13 Haziran – 23 Temmuz günleri arasında en etkin hale gelirken, bu dönemde mesleğinizde aşırı duygusal davranmamak gerekiyor. Kendinizi kariyer alanında zayıf görebilirsiniz. Daha fazla korunma ihtiyacı ortaya çıkabilir. Evliliğinize ait konular da hayat yönünüzde bazı streslere işaret edebilir.


Alıntı