Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: BALIK 2010 YILI  (Okunma sayısı 1808 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı mine

  • Üye
  • *
  • İleti: 453
  • Karma: +0/-0
BALIK 2010 YILI
« : 22 Mayıs 2010, 14:09:03 »
Balık Su + Değişken  (20 Şubat – 20 Mart)


Genel durum

2003’ten bu yana burcunuzda kalan Uranüs bu yıl sizi terk etmeye hazırlanıyor ve 28 Mayıs tarihinde, kısa süreliğine de olsa 14 Ağustos’a kadar, Koç burcuna geçecek. Ancak tam anlamıyla geçişini 2011’e yapacak. Bununla birlikte, etkisini bu yıldan itibaren görebileceksiniz. 2003’ten bu yana hayatınızda çok büyük değişiklikler oldu. Daha fazla özgürleştiniz, koşullar çok iniş çıkışlı oldu, sürprizler sayesinde ilerlediniz, kendi kişisel yaratıcılığınızı ve yeteneklerinizi ortaya koydunuz ancak son iki yıldır, Satürn’ün de karşıt burcunuza yerleşmesi yüzünden bu açılımlar, yenilenmeler önemli gerginlikler, engeller ve sıkışmalar da yaşattı. Halbuki 2010’da Satürn karşıt olmaktan çıkmaya başlıyor. Bu yepyeni koşulların gelmesi anlamına geliyor. Son iki yıldır süregelen kısıtlamalar ortadan kalkarken daha hızlı ilerleyebileceksiniz. Ancak bu yıl 7 Nisan – 21 Temmuz arasında Balık burcunun son üç gününde, 16-19 Mart doğumlu olan Balık’ların hala Satürn’le bitirilmemiş işleri var. Bugünlerde doğanlar 2009’dan süregelen işleri, sorumlulukları tamamlamak durumundalar.

Bu yıl Terazi burcuna ilerleyen Satürn ilişkilerinizi, ortaklıklarınızı derinleştirebileceğinizi gösteriyor. Ortaklaşa alanda, özellikle finansal konularda daha fazla sorumluluk söz konusu olabilir. Belki de bu dönemde, 2012 Ekim’ine kadar işinizde finansal sorumlulukların payı artabilir. Eğer ortaklaşa işler içindeyseniz bu dönemde diplomatik olmak, dengede kalmak ve sorumluluklardan kaçmamak gerekiyor. Finansal konular, anlaşmalar, miras gibi ya da yatırım benzeri konular sizi bu dönemde daha fazla bağlayabilir. Bu belki bir kredi kullanımından ya da bir birikimi değerlendirme sorumluluğundan kaynaklanabilir. Eşinizin, ortağınızın parasal işleri ile daha fazla ilgilenme ve kontrol etme zorunluluğu hissedebilirsiniz. Bu konuları es geçmemelisiniz.

Diğer yandan Uranüs, parasal kazançlar, yetenekler ve sahip olduğunuz maddi ve manevi değerler alanına ilerleyerek size kişisel alanda yeni özgürlükler ve daha fazla kazanç elde etme imkanı getiriyor. 2010’dan itibaren yedi yıl boyunca parasal alanda daha fazla risk alacak, yeni adımlar atacak ve kişisel girişimlerinizle dikkat çekeceksiniz. Kuşkusuz Uranüs maddi durumunuzu ve kazançlarınızı daha enerjik hale getirirken, istikrarı da bozmakta. Bu nedenle paranızı daha iyi yönetmeyi öğrenmek durumundasınız. Aniden gelen büyük kazançlar ve imkanlar olabileceği gibi, kimi zaman ani risklerin yarattığı problemler ve kayıplar da söz konusu olabilir. Bunu iyi kullanmak size düşüyor.

Hiç kuşkusuz bu yıl son derece şanslısınız ve burcunuzdan geçecek olan Jüpiter sayesinde birden ortaya çıkan imkanları değerlendirmeye bakmalı, tembellik etmemelisiniz. Jüpiter hem maddi hem de manevi zenginleşmeyi, ufukları genişletmeyi, öğrenmeyi anlatan hem de daha fazla ilişkiler kurararak şans kapılarını aralayan bir gezegendir. Bu yıl önce 18 Ocak – 6 Haziran arasında, daha sonra ise 9 Eylül sonrasında, iki ayrı dönemde Jüpiter burcunuzda olacak. Bu dönemleri çok iyi değerlendirmeye bakmalı, boş kalmamalısınız. Jüpiter eğitimle gelen başarıları, yeni iş olanaklarını ve kendinize duyacağınız güvenle ortaya çıkan şansları açıklar. Kendinize güveniniz arttıkça yeteneklerinizi ve kişiliğinizi daha iyi kullandığınızı göreceksiniz. Bu arada sonbahar aylarında burcunuzda yan yana gelen Jüpiter ve Uranüs, kişisel alanda pek çok olumlu sürprizi, sizi birden özgür kılan olanakları, bir yandan da psikolojik açıdan aydınlanmayı anlatmakta. Haziran başında ise Koç burcunda yine Uranüs’le yan yana gelen Jüpiter yepyeni kazanç imkanları, şanslı girişimler ve kişisel birikimlerinizi, yeteneklerinizi aniden kullanabileceğiniz yatırımlara, kazançlara işaret etmekte.

Bu arada Uranüs hala burcunuzu tam olarak terk etmediği için bu yıl özellikle 14-20 Mart arasında doğan Balık’ları yakından ilgilendirmekte. Bu dönemde doğan Balık’lar yukarıda da söz ettiğimiz gibi Uranüs’ün uyandıran, sarsani, yenileyen etkisini fazlasıyla deneyimlemekteler. Hayatınızda büyük bir değişim, özgürleşme ve kişiliğinizi eski duygusal kalıplardan kurtaran daha bağımsız kılan fırsatlar içinde olacaksınız. Yaratıcılığınızı ortaya koyabileceğiniz pek çok değişiklik yapabilir, geçmişin bağlarından sıyrılarak, kendinizi daha iyi anlatabilirsiniz. Bu günlerde doğanlar, baba ya da erkek figürü ile ilişkilerini de değiştirmiş olacaklar.

Şanslı alanlar

Bu yıl kuşkusuz çok şanslısınız ve Jüpiter’in getirdiği imkanları eğitim, yabancılar, akademik konularda, kısaca ufuklarınızı genişletebileceğiniz her alanda kullanabilirsiniz. Artan güven ve girişim arzusu içinde olmanız pek çok kapıyı açabileceğinizi göstermekte. Jüpiter 18 Ocak – 6 Haziran arasında ve daha sonra 9 Eylül arasında burcunuzda kalırken, risk almaktan çekinmeyecek ve böylece yeteneklerinizi daha iyi ortaya koyabileceksiniz. Bu yıl kararsız kalmamalı ve olabildiğince geleceği düşünerek kendinizi motive etmelisiniz.

2008’den bu yana Oğlak burcuna ilerleyen Pluton size sosyal alanda, grup çalışmalarında, geleceğe yönelik ümitlerinizde daha ciddi, sorumlu, işbilir, yöntemli ve planlı olmayı anlatmakta. Bir bakıma güçlü bir motivasyon elde etmektesiniz. Pluton özellikle bu yıl 21-25 Şubat doğumlu Balık’ların hayatına geleceğe yönelik hedeflerinde netleşme, daha hırslı ve planlı olma, örgütlenme yoluyla harekete geçebilecekleri motivasyonlar getirmekte. Bu yönde güçlü kişilerin desteğini alabilir, büyük bir organizasyon ya da yapı içinde hareket edebilirsiniz.

Bu yıl Mars 15 Eylül – 28 Ekim arasında burcunuzla daha uyumlu olduğu Akrep burcunda ilerlerken, yabancılarla ilişkiler, yolculuklar ve ufuklarınızı geniş tutabileceğiniz uğraşlar içinde olabilirsiniz. Bu alanlarda daha bilinçli ve kararlı bir çaba içerisinde olabilirsiniz. 8 Aralık sonrasında ise grup çalışmaları, sosyal konular, işte takım çalışmaları sizi çok daha meşgul edebilir, motive edebilir.

Zorlayıcı konular

Bu yıl Balık burcunun son üç gününde doğanlar, 7 Nisan- 21 Temmuz arasında Satürn karşıtlığına muhatap oldukları için daha gerçekçi davranmak, sabırlı olmak yönünde test ediliyorlar. Özellikle ilişkiler, anlaşmalar ve evlilik boyutunda sağlam ve ayakları yere basan bir tutum geliştirmek durumundasınız. İşe ait projeler bekleyebilir. Aceleci olmayın, zira harekete geçmeniz zaman alabilir.

7 Haziran – 30 Temmuz arasında hedeflerinizi daha fazla yükselteceksiniz. Ancak bu dönemde dışsal etkilerden kaynaklanan engeller ya da ortaklaşa alandaki sürtüşmeler endişe ve huzursuzluk yaratabilir. Bu dönemde ortaklaşa alanda, evlilikte daha soğukkanlı olmalı, gelen eleştirilere karşı akılcı davranmalı, duygusal tepki göstermek yerine kendinizi geliştirmeye bakmalısınız. Zira elde edeceğiniz bu tecrübeleri 28 Ekim – 8 Aralık arasında yeniden kullanmak durumundasınız. Bu dönemde ise iş hayatında, kariyer hedeflerinde çok ileri gidebilir ve başarı gösterebilirsiniz. Ancak ufuklarınızı geniş tutmalı, yabancılarla ilişkilerde mücadeleci olmalı ve yılmamalısınız. Bu dönemde işte, mesleki alanda çatışmalara girmek yerine soğukkanlı olmaya çalışmalısınız.

Aşk

2010 yılında 7 Haziran’a kadar olan ilk altı ay içinde özellikle ilişkilerinizin söz konusu olduğu durumlarda kendinizi oldukça keyifli hissedeceğiniz güzel bir süreç sizi bekliyor. 18 Ocak – 6 Haziran arasında burcunuzda ilerleyecek olan Jüpiter sayesinde hayattan daha fazla keyif alacak ve hayatın güzel yönlerini görmekten uzak kalmayacaksınız. Mayıs- Haziran ve Temmuz aylarında aşk hayatınızda ve beraberliklerinizde uyumlu enerjilerin etkisi altındasınız. 8 Ekim – 18 Kasım arasında aşk gezegeni Venüs geri harekette olacağı için ilişkilerde sabırlı davranmak gerekebilir. Bu dönemde yapılacak evlilikler ya da süregelen birlikteliklerde bazı huzursuzluklar yaşanabilir.

Balık kadını açısından
 
Mars’ın burcunuzla uyumlu olduğu dönemlerde ilişkilerinizde daha uyumlu ve keyifli olabilirsiniz. 7 Haziran – 30 Temmuz arasında enerjilerinizin odak noktasına aşk hayatınız ve ilişkiniz var. Aşkta büyük bir tutku ve heyecan getirici deneyimler söz konusu olabilir. 15 Eylül – 28 Ekim döneminde yabancılarla ya da şimdiye kadar yabancısı olduğunuz yerlerden gelebilecek kişilerle bir araya gelebilir, güzel zamanlar paylaşabilirsiniz. Ancak 8 Ekim – 18 Kasım arasında ilişkilerde bazı yanlış anlaşılma veya karışıklıklar söz konusu olabilir. 8 Aralık sonrasında da arkadaş grupları ve sosyal ortamlar içinde yer almak sizi mutlu edecektir.

Balık erkeği açısından

Bu yıl Venüs’ün burcunuzla uyumlu açılar kurduğu dönemlerde aşkta daha kolay mutlu olabilir, ilişkilerinizi geliştirebilirsiniz. 2010’da genel olarak Ocak ayının ilk haftaları ve 31 Mart – 25 Nisan dönemlerinde aşk ve beraberlikler daha akıcı ilerleyebilir.
Aşk hayatınızda ve ilişkilerinizde 11 Şubat – 7 Mart,  20 Mayıs – 14 Haziran ve 10 Temmuz– 7 Ağustos arasında büyük heyecan ve tutku getiren deneyimler söz konusu olabilir. 17 Eylül’den yılsonuna kadar kendinizi çok huzurlu, keyifli, hissedebilirsiniz. Ancak 8 Ekim – 18 Kasım dönemi arasında Venüs geri harekette iken evlilik gibi kararlar almaktan kaçınmalısınız.

Para, iş hayatı ve kariyer

Mars’ın Aslan burcuna girdiği 16 Ekim 2009 ile 7 Haziran 2010 arasındaki uzun dönemde çalışma hayatınız ve iş ortamınızda sizi fiziksel açıdan meşgul edecek birçok gelişme söz konusu olacaktır. Bu süreçte yaratıcılığınızı oldukça enerjik ve istekli bir tempo ile çalışma hayatınıza aktarabilirsiniz. Ancak 20 Aralık 2009 – 10 Mart 2010 arasında Mars geri harekette olacağı için iş hayatınızı ilgilendiren konularda bazı pürüzler veya aksaklıklar ortaya çıkabilir. Kişisel çatışmalara ve gurur kavgası içine girmemeli, sükûnetinizi korumaya önem vermelisiniz. Bu zaman dilimi sizin için biraz yorucu olabileceğinden, sağlığınıza özen göstermeyi de sakın ihmal etmeyin. Bu arada Satürn’ün 29 Ekim 2009’da Terazi burcuna geçişi ile son iki yıldır yoğun hissettiğiniz engellenmelerde artık sona eriyor. 2010’da ortaklaşa konular, yatırımlar ve girişimler ile finansal alanda sorumluluklarınız başlıyor. Bu süreçte kredili işler, borç alacak konuları, eşinizin ve ortağınızın maddi yükümlülükleri sizi fazlasıyla ilgilendirecektir. Kendi kişisel kaynaklarınızı sağlam tutmalı, birikimlerinizi kontrollü kullanmalısınız.
Şans gezegeni Jüpiter 18 Ocak’ta Balık burcuna girecek ve 6 Haziran’a kadar burcunuzda kalarak kişisel atılımlarınızı destekleyecek, kendinizi en iyi biçimde ortaya koymanıza yardımcı olacaktır.
Uranüs’ün 28 Mayıs’ta Koç burcuna girmesi ile kendi yeteneklerinizi değerlendirmek ve kazanç elde etmek konularında size yepyeni başlangıçların gündeme geleceği bir dönem başlıyor. Ancak Uranüs dengesiz koşullar getiren bir gezegen olarak parasal alanda dalgalanmalar, iniş çıkışlar yaratabilir.
Bu yıl Jüpiter’in 6 Haziran’da Koç burcuna girmesi ile parasal konularda şansınızın yükselecektir. Koruyucu ve geliştirici Jüpiter ile yenilikçi Uranüs’ün 8 Haziran’daki birleşiminin etkisi altında yeteneklerinizi alışılmamış bir şekilde ortaya koyma fırsatı bulabilirsiniz. Bu fırsatları Temmuz ortasına kadar değerlendirmeye çalışın. Çünkü Temmuz sonlarında kendi kazancınız ile ortak finansal paylaşımlarınızla ilgili sorumluluklarınız arasında bazı problemler gündeme gelebilir. 18 Ağustos’a kadar etkisinde olacağınız bu gerilim, sosyal çevrenizi ve geleceğe yönelik planlarınızı da etkileyebilecek dönüştürücü sonuçlar doğurabilir.
Zaten Plüton’un destekleyici açısı altındaki 19–24 Şubat doğumlu Balık’lar hayatlarında geleceğe yönelik hedeflerinde netleşme, daha hırslı ve planlı olma, örgütlenme yoluyla harekete geçebilecekleri motivasyonlar hissetmekteler. Bu yönde güçlü kişilerin desteğini alabilir, büyük bir organizasyon ya da yapı içinde hareket edebilirsiniz.
30 Temmuz – 15 Eylül arasında masraflarınızı daha iyi kontrol etmeye bakmalısınız. Bu dönemde ortaklaşa finansal alanlardaki ekstra harcamalar yüzünden bütçeniz sarsılabilir ve parasal alanda güvensizlik yaşayabilirsiniz. 
Parasal açıdan 7 Mart – 31 Mart, 14 Haziran – 10 Temmuz dönemleri çok daha bereketli geçebilir.

Sağlık

2010 yılında koruyucu gezegen Jüpiter’in 18 Ocak – 6 Haziran arasında burcunuzda bulunması sizin için oldukça koruyucu ve olumlu etkiler getirecektir. Çünkü aynı dönemde Mars gezegeni size çalışma ortamı, günlük uğraşlar ve sağlık ile ilgili konularda oldukça fazla efor harcatmakta. Özellikle 20 Aralık 2009 – 10 Mart 2010 arası biraz daha yorucu geçebilir. Neyse ki Jüpiter tarafından koruma altındasınız. 7 Haziran – 30 Temmuz arasında da ilişkilerinizden kaynaklanan gerginlikler söz konusu olabilir.
Uranüs’ün 28 Mayıs itibariyle burcunuzdan çıkıyor olması sizin heyecanlı ve sinirli durumunuzda biraz rahatlama getirecektir. Ancak 15 Ağustos’ta geri hareketle tekrar Balık burcuna girip yılsonuna kadar burcunuzda kalması özellikle 14 -20 Mart doğumlu Balık’ların henüz bu etkilerden tam olarak kurtulamamış olacağını anlatmakta. Üzerinizdeki gerginlikleri doğru bir yaklaşımla ve fit kalarak aşmaya çalışmalısınız.

Eğitim

2010 yılının ilk yarısında kendinizi geliştirme açısından şanslısınız. Yılın ikinci yarısında bu şansınız yetenekleriniz geliştirmeniz için karşınıza beklenmedik fırsatlar getirebilir.
Sosyal çalışmalar içinde değişmeye başlayana hayata bakış açınız ve geleceğe yönelik planlarınız 10 Şubat 2010’a kadar eğitim hayatınızı da oldukça etkileyecektir. Ancak Merkür’ün geri harekette olacağı 26 Aralık 2009 – 15 Ocak 2010 döneminde bazı aksaklıklar söz konusu olabilir.
2 Nisan -10 Haziran arasında eğitim, iletişim, yazışmalar ve araştırmalar daha ön plana çıkacaktır. Bu dönem içinde de 18 Nisan – 11 Mayıs döneminde elde olmayan gecikmeler planlarınızı biraz geciktirebilir.
Bu yıl Merkür’ün burcunuzla uyumlu açılarda 25 Haziran – 9 Temmuz, 21 Ekim – 9 Kasım tarihleri arasında eğitsel konular ve iletişim alanlarında kendinizi çok daha rahat ifade edebilirsiniz.

Aktif zamanlar

Mars’ın burcunuzla sert açılarda kaldığı zamanlar aktif zamanlar olacaktır. Eğer bu dönemlerde kendinizi kontrol edebilirseniz çok daha başarılı olabilirsiniz. Hırsınız test edileceği bu dönemlerde planlı davranmak ve yıkıcı öfkeden uzak kalmak en iyisidir.
7 Haziran – 30 Temmuz 2010 tarihleri arasında ortaklıklar, ilişkiler ve evlilik hayatınızda biraz gergin ve eleştirel davranışlarla karşılaşabilirsiniz. Her şeyi mükemmelleştirmek için fazla efor harcayabilir, karşınızdaki kişilerden de aynı hassasiyeti bekleyebilirsiniz. Huzursuz ve dengesiz davranışlar sebebiyle gereksiz tartışmalara girmemelisiniz.
28 Ekim – 2 Aralık 2010 arasında iş hayatındaki yoğunluk çok artacaktır. Eğer hazırlıklı iseniz çok başarılı olabilirsiniz. Bu dönemde yurtdışı ile bağlantılı konularla ilgilenmeniz gerekebilir. Üstlerinizle ilişkilerinizde fevri davranışlardan kaçınmalı, sözlerinize özellikle dikkat etmelisiniz

Merkür’ün geri hareketi

Merkür’ün bu yıl toprak elementinden burçlarda geri hareket yapacak olması belirli dönemlerde para durumu, birikim, bütçe gibi ekonomik konuları içine alan alanlarda, hareket, eğitim ve sözleşmelerin söz konusu olabileceği durumlarda aksamalar, gecikmeler, planların değişmesinin gündeme gelebileceğini gösteriyor. Bu dönemlerde ciddi anlaşmalar, kontratlar yapmaktan, yeni projelere imza atmaktan çekinmeliyiz. Yolunda ilerleyebileceğini düşündüğümüz projelerimiz hiç de beklenmedik sonuçlar doğurabilir. Merkür bu yıl 26 Aralık 2009 – 15 Ocak 2010, 18 Nisan – 11 Mayıs, 20 Ağustos – 12 Eylül ve 10 Aralık – 30 Aralık 2010 tarihleri arasında dört kez geri harekette olacak.

Bu dönemlerin ilkinde grup çalışmalarınız, arkadaş gruplarınızla olan etkinlikleriniz ve geleceğe yönelik planlarınızda; ikincisinde eğitimde, kısa yolculuklarda, akrabalar ve kardeşlerle ilişkilerinizde; üçüncüsünde eşiniz, ortağınız ve iş bağlantınız olan kişileri ilgilendiren konularda; sonuncusunda da geleceğe yönelik sistemli hedefleriniz, iş, kariyer bağlantılarınız ve kazançlarınız üzerinde etkisini hissedeceğiniz gecikmeler, aksaklıklar ve pürüzlerle karşılaşabilirsiniz.

Tutulmaların etkisi

Bu yıl tutulmalar Yengeç – Oğlak ekseninde gerçekleşmekte. Güney düğüm tutulmaları Yengeç burcunda, Kuzey düğüm tutulmaları ise Oğlak burcunda olacak. Güney düğüm tutulmaları daha yorucu ve geçmişe yönelik konuları gündeme getirmesi bakımında daha zorlayıcı olabilir. 15 Ocak’ta 25 derece Oğlak burcunda gerçekleşecek olan halkalı Güneş tutulması, tutulmanın çok daha etkin olduğu 30 Ocak tarihine işe ait konularda yeni planlar yapmak, geleceğe yönelik alanda kararlı davranmak söz konusu. Grup çalışmalarında çok daha gayretli olabilir, hedeflerinize ulaşmak için planlı hareket edebilirsiniz. 11 Temmuz’da Yengeç burcunun 19 derecesinde gerçekleşecek olan Tam Güneş tutulması ise özellikle 13 Haziran – 23 Temmuz günleri arasında en etkin hale gelirken, bu dönemde aşk hayatınızda ya da çocuklarınızla ilgili konularda bazı endişeler gündeme gelebilir. Duygusal alanda abartılı davranmamalı, geçmişten kalan konuları ve yaraları örtmeye bakmalısınız. Finansal alanda da aşırı risk almak bazı kayıplara yol açabilir. Akılcı olmalısınız.


Hakan kırkoğlu