Hoşgeldiniz Ziyaretçi. Lütfen giriş yapın veya kayıt olun.

Gönderen Konu: keçi boynuzu pekmezi yapılışı  (Okunma sayısı 10543 defa)

0 Üye ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Çevrimdışı superisi

  • Üye
  • *
  • İleti: 195
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
keçi boynuzu pekmezi yapılışı
« : 13 Mart 2009, 14:07:40 »
malzemeler
1 kg şeker
bir tencere keçi boynuzu
 yarım limon suyu

yapılışı
keçi boynuzları tencereye konur üzerini geçicek şekilde su konur ve keçiboynuzları püre oluncaya kadar haşlanır sonra elekten geçirilir sonra tencereye konur şekeri ve limonu konur kaynatılır koyulaşıncaya kadar sonra altı kapatılır  soğumaya bırakılır

not keçiboynuzlarını düdüklüde haşlayın daha kolay haşlanıyor

         AFİYET OLSUNNN

Çevrimdışı superisi

  • Üye
  • *
  • İleti: 195
  • Karma: +0/-0
  • Cinsiyet: Bayan
Ynt: keçi boynuzu pekmezi yapılışı
« Yanıtla #1 : 17 Mart 2009, 10:23:59 »
benim yaptığımda doğal isteyen şeker koyar isteyen koymaz ev yapımı  pekmez tabiki köyde yapılanlar daha zahmetli çünkü onlar  kazanlarla yaptığı için
benim yaptığım da uzun sürüyor
keçiboynuzlarını tam 2-3 saat en az haşlıyosun püre oluncaya kadar